Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 26.6.2007 10:30:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 26.6.2007 12:38:04
|
|
|
|
tonja
|
Tudi pri nas v materinski so rekli, naj to ne delamo. Sama sem kjub temu ene parkrat probala malo z brisačo podrgnit, ampak je začelo ven nekaj tečt pa se boljim da bo vse "ta dobro" šlo prej ven.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.6.2007 12:59:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 26.6.2007 15:34:53
|
|
|
|
Caarmen
|
Kaj pa masiranje z mrzlo in toplo vodo izmenjaje? To so nam svetovali v materinski šoli...
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 26.6.2007 16:01:53
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Edini nasvet - v porodnišnico nesli lanolin in tiste blazinice, ki ti hladijo bradavice in celijo, če so popokane. Jaz sem vse dobila od BIOmam ... in res sem zelo potrebovala!
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 26.6.2007 16:38:32
|
|
|
|
emaa
|
Nič masiranja, imej pa pripravljeno kako kremo proti strijam (meni so se na dojkah naredile, sem imela toliko mleka), pa seveda kremo za bradavice, jaz sem imela DM-vo, ki sem jo lahko nanesla pred in po podoju, ker te itak bolijo in malo razpokajo, samo pazit pa je treba, da ne začnejo krvavet.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.6.2007 21:27:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 28.6.2007 11:21:20
|
|
|
|
komarka
|
Hvala za odgovore! saj se je tudi meni zdelo čudno...še dobro da vas poznam
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 28.6.2007 12:15:02
|
|
|
|
MissLady
|
mene pa zanima kako je modercem med nosečnostjo. Ali je res, da ni dobro nositi kosti??? Jaz imam precej velike prsi in si ne predstavljam modrca brez kosti
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 28.6.2007 12:32:15
|
|
|
|
Mehičanka
|
mene pa zanima kako je modercem med nosečnostjo. Ali je res, da ni dobro nositi kosti??? Pred porodopm sem nosila modrček s kostjo, po porodu pa so se mi dojke povečale za 3 številke in sem izgledala kot ornk mlekarica. Takoj na začetku, ko še nisem šla ven, sploh nisem imela modrčka, ampak prerezane hlačke za 1x uporabo, notri pa tanko (ne tetra) pleničko. Ker so bile dojke precej napete, je bilo to veliko boljše kot pa kakšen modrček. Kasneje sem začela nosit modrček brez kosti in sploh si ne predstavljam, da bi me še kost ovirala. Po mojih izkušnjah je boljše, da te čim manj tiši in čim manj pritiska na dojke, da ne dobiš kakega mastitisa.
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 28.6.2007 12:35:24
|
|
|
|
Mehičanka
|
Zanima me če in kako ste se pripravile na dojenje. Z masažo, ščetkanjem... Pusti jih pri miru, da ne sprožiš prezgodnjega poroda! Nimaš jih kaj pripravljat, tudi s hladno/toplo masažo ne. To pomaga potem, ko bolijo preveč nabrekle dojke, da malo sprostiš bolečino. Sicer pa, kot so ti predhodnice napisale: pomaga Lanolin krema in pa sesalni refleks dojenčka.
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 28.6.2007 13:35:48
|
|
|
|
emaa
|
Jaz med nosečnostjo (tam od 30. tedna naprej) nisem več mogla nositi modrca s kostjo, me je kost tako bolela. Pol sem itak imela modrce za dojenje (pa bi me itak kost bolela, ker so dojke med dojenjem tako občutljive), zdaj pa se spet privajam na modrce s kostjo.
|
|
|
|
RE: priprava dojk za dojenje 28.6.2007 16:09:48
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR Nikar tega ne počni. Dojk oz bradavičk ne moreš pripraviti na dojenje. Če imaš vdrte si boš pomagala s kakšnimi nastavki za dojenje, pri bolečinah pa si boš pomagala s čistim lanolinom, ki si ga lahko namažeš tik pred podojem in bo vse lažje. Kako pa imaš neizrazite bradavice? Čer so bolj majhne ni problema, ali bolj blede,... Problem znajo biti samo vdrte, pa še to se lahko reši z nastavki za dojenje. POleg tega pa v zadnjem trimesečju lahko stimulacija bradavič privede do prezgodnjega poroda. točno tako.
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......