|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   primernost slingov ipd.
4.10.2007 8:26:59   
Anuška79
Veliko je že bilo napisanega o kengurujčkih, hojicah, lupinicah  ter ležalnikih.

Zanima pa me, če katera ve, kaj strokovnjaki pravijo o slingih.

Če se strogo držimo dežela dojenčka na ravno podlago, sklepam, da to pač ni priporočljivo oz. vsaj ne pretirano. Po drugi pa najdemo celo strujo priznanih pediatrov, ki nošenje otrok spodbujajo ravno na račun boljšega čustvenega in psihičnega razvoja. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: primernost slingov ipd.
4.10.2007 14:06:37   
Anuška79
IZVIRNO SPOROČILO: Anuška79

Veliko je že bilo napisanega o kengurujčkih, hojicah, lupinicah  ter ležalnikih.

Zanima pa me, če katera ve, kaj strokovnjaki pravijo o slingih.

Če se strogo držimo načela 'dojenčka na ravno podlago' , sklepam, da to pač ni priporočljivo oz. vsaj ne pretirano. Po drugi pa najdemo celo strujo priznanih pediatrov, ki nošenje otrok spodbujajo ravno na račun boljšega čustvenega in psihičnega razvoja. 

ups

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2007 11:49:11   
Mojca
Po mojem so slingi bolj primerni od kengorujčkov. Če otroka pravilno namestiš, ima držo, kot jo mora imeti dojenčkek. Malce v lunici dokler je majhen, pa rokice naprej, ipd. Zelo dobra opora je tudi za hrbtenico, ker jo celo objame. Pri kengorujčkih pa rokice in nogice včasih malce silijo v določeno preveč izravnano držo.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2007 12:04:28   
tini6
Kakšen položaj bi priporočala pri 3 mesečnikih?

(odgovor članu Mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2007 19:36:13   
TinaM
Jaz imam dva nedonošenčka - sine je imel hude težave, hči jo je odnesla veliko bolje. "Moja" nevrofizioterapevtka je SUPER, njeni nasveti so mi ogromno pomagali, in ona mi je sling priporočala. Pregledala je kako otrok v slingu leži in je potrdila, da je to O.K.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2007 22:00:58   
frufru
Meni je v RA rekla, da ne sme bit v kengurujčku. Da najbolj zdravo nosijo otroke romi, indijanci, ker je hrbtenica v položaju črke C Sem ji rekla za trak, pa je rekla, da lahko. Mi je pa isto rekla tudi ena babica, ki se je šolala v tujini (iz mama spirit) in mi pokazala, kako vezat novorojenčka in kasneje. se je fino obneslo do 8 meseca, pol je pa naš razbojnik preveč migal in vse zmrdal.

(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2007 22:56:41   
zima07
Tudi jaz bi glede na vse prebrano in lastne izkusnje s slingom rekla, da je super...Res skoda, da se jih premalo vidi in nekatere mamice sploh ne vedo za njih...

Glede polozaja za 3mesecnika pa takole: se nekaj tednov bi rekla, da je najprimerneje, da se ga nosi v lezem polozaju (malce uslocenega.lunica polozaj oz.polozaj crke C), ko bo dobro sam drzal glavo pa je super polozaj "kengurujcek"-otrokov hrbet na maminem trebuscku, otrokove nogice spodvite naprej-kot v cebricku...Nasa naravnost obozuje ta polozaj user posted image

Pozdavcek!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.10.2007 7:58:19   
TinaM
Ja, definitivno se pri treh mesecih nosi še "v zibki" (položaj, ko otrok leži), ko že dobro kontrolira glavo se nosi kot kengurujček (noge zvite kot bi sedel po turško in že firbca iz "žepa"), naša se zdaj nosi že na boku in ji je super, ker kontrolira dogajanje "naprej in nazaj".

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2007 11:25:34   
Mojca
Drage moje, na http://zolowear.com/ boste našle zelo dobre napotke, kako jih nositi... Moram pa priznati, da se je nam najbolj dopadel nošenje v zibki. Sedaj, ko je večji in ga nosim s trbuhom k meni in nogice ven, nisem več tako ziher, da ne bo ven padel... :-). Kljub temu, da naj ne bi.

(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.10.2007 0:26:11   
Tinta
http://www.mojskratek.si/preberiinpoglej.html

prvi link- pravilno nameščanje otroka v nosilke. Super ti razloži, kako male otročke dajat v slinge in podobno.

LP

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.11.2007 18:31:09   
*misek*
Naš (4m) pa začne kričat, čim ga namestim v sling user posted image  in sva tako obsojena na "ročni sling" :o)

(odgovor članu Tinta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.11.2007 21:57:04   
zima07
IZVIRNO SPOROČILO: *misek*

Naš (4m) pa začne kričat, čim ga namestim v sling user posted image  in sva tako obsojena na "ročni sling" :o)
¸

Ali si poskusila tako, da ga das v sling, pac v polozaj, ki mu najbolj pase, mogoce tudi ne zategnes cisto in drzis malo se z rokami...in se takoj zacnes premikat po prostoru, mu kazes kaj zanimivega, da se mu dogaja...in se nekaj casa ne ustavljas? In to ponovis veckrat po malem...in sele, ko bo navajen tega polozaja, sling do konca zategnes in ga nosis tako, da imas roke frei...Ker se mi zdi se dovolj majhen, da bi se lahko navadil in tudi tebi bo mnogo lazje...Aja, pa poskusi polozaj kenguru (najbrz ze dobro drzi glavo?)-tako mu bo res zanimivo in se mu bo dogajalo...

Pa porocajuser posted image  !!!

(odgovor članu *misek*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.11.2007 9:23:20   
skuštrana
Tinta, naš je tudi najprj kričal ko jesihar user posted image , ampak se nisem dala in sem z njim v slingu šetala po stanovanju in se je umiril. Od takrat pa full uživa. Mogoče se mora malo navadit pa bo.
Aja, razlika med kengerujčkom in slingom je tudi v tem, da v kengerujčku otrok dobesedno sedi na ritki, kar ni v redu za hrbtenico, medtem ko je v slingu cela hrbtenica podprta.
Naš pa ne mara tega položaja zibka, ga samo včasih prepričam na to user posted image ..Ga pa nosim v položaju trebuh na trebuh, to mu je pa super, prede kot mucek..

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.11.2007 22:15:28   
*misek*
ja, poskušala sem na vse načine in več položajev. Še najdlje je zdržal trebuh na trebuh. Prejšnji teden sem ga nosila v kengoruju in se ni nič pritoževal - je gledal naprej. In ker že nekaj časa nisem poskusila s slingom je morda že čas, da grem spet v akcijo user posted image . Glede na to, da ima zdaj glavico že stabilno mu bo morda kengoru položaj sprejemljiv. Hm... čeprav, ne vem kako nama bo zneslo z nogicami tako spodvitimi... no, vsekakor poročam kako nama uspe. 
LP

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?