Sita
|
IZVIRNO SPOROČILO: didi1 Jaz ne verjamem da bi ženska in moški lahko bila samo prijatelja. Jaz pa verjamem, ker sem vse življenje imela tudi prijatelje moškega spola. Eden je bil moj prijatelj že iz zgodnjega otroštva. Kar naprej sva tičala skupaj in ko mojega fanta - ki je zdaj moj mož, ni bilo, ker je imel kakšne obveznosti, sva šla s tem prijateljem v kino ali disko in me je potem pospemil domov in sva še celo noč klepetala pri meni. Pa se nikoli ni zgodilo nič med nama. Bila sva samo prijatelja, čeprav sva se pogovarjala o vseh mogočih temah - v bistvu sem mu tudi vse svoje intimnosti zaupala in on meni svoje. Samo med nama ni stekla kemija. In ko sem mu predstavila svojega fanta, smo bili vsi trije prijatelji. Njegova mama se je enkrat pritožila moji, da takrat, ko mojega fanta ni, je pa njen sin zmeraj dober. Seveda pa nikoli nisem rekla, da je čeden, ker ga nisem gledala na tak način. Tudi pogovarjala sva se o tem, kakšnega partnerja si vsak od naju želi in midva sva si bila preveč različna, da bi sploh lahko bila skupaj. On je na primer na morju cele dneve bral v šotoru, mene pa so zmeraj zanimale razne aktivnosti - jadranje, veslanje, plavanje, sprehodi. Seveda sem tudi rada brala, samo raje na plaži, kot v šotoru. Bila sva skratka različna po tem, kaj kdo rad počne in jaz sem pač iskala čim bolj raziskovalnega moža, on je pa bil bolj miren in je imel drugačna zanimanja. Nikoli pa tudi nisem vzdrhtela ob njegovi prisotnosti, ni bilo fizične privlačnosti, zmeraj pa sem se ga neznansko razveselila, ker sva tako rada klepetala, igrala šah in ko sva bila še otroka, se veliko skupaj igrala z lego kockami. Iz tvojega pisma, Anonimna, je videti, da si že ljubosumna oziroma nimaš ravno velikega zaupanja v svojega partnerja. Ne pokaži mu tega, da ti ne bo začel prikrivati. Vprašaj ga, če ti lahko svojo prijateljico predstavi. Če nima kakšnih namenov z njo, bo to brez problema storil. In ko se boste srečali, ti bo vse jasno. Lahko postanete vsi trije dobri prijatelji. Če prehitro nekaj sklepamo in ugibamo, se lahko povsem zmotimo.