|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priimek
27.10.2005 21:09:46   
nincy
Pozdravček!

Mene pa zanima tole:
S fantom sva na socialni urejala glede očetovstva in priimka. in na koncu je blo tko da je fant reku da bo otrok imel njegov priimek, kar so tud vpisal. me pa zanima če lahko jst še vseeno po porodu dodam tud moj priimek?

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priimek
27.10.2005 21:14:08   
urška
kako sta pa to lahko že pred porodom urejala?
ko sem haz rodila je blo tko, da te v porodnišnici matičarka vpraša po imenu in priimku. in ti lahko daš otroku lahko ime karkoli. potem pa kosva šla na matični podpisat sva pa imela priliko ime in priimek otroka spremenit zastonj. če bi hotla to zdej narest bi mogla plačat.
lahko pa da se je kej spremenilo....
men je samo to žal, da otrok nima mojega priimka....

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.10.2005 21:25:07   
pomlad06
Glede dodajanja priimka se pozanimaj na CSD-ju čim prej. Iz lastne izkušnje ti povem, da priimka ne moreš spreminjati, ko ta enkrat določen, razen če se s tem strinjata oba starša. Uredi čim prej, tudi če otroku dodaš svoj priimek je to spremba. Moj sinko ima še zdaj (star je 9 let) samo očetov priimek, ker se je on user posted image  premislil in sedaj noče podpisat, da bi imel oba.

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.10.2005 23:21:57   
Twetty
Mene tud zanima,kak si lahk določila priimek,če še nisi rodila?Sej sm prav razumela,ha?

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2005 2:52:48   
Anonimen
V izvenzakonskih skupnostih se da priznanje očetovstva urediti še pred rojstvom otroka na CSD-ju in na Matičnem uradu. K priznanju očetovstva spada tudi to, da se da vnaprej določiti otrokov priimek, saj je le ta takšen, kot se odločita starša, ne glede na spol otroka, ki se bo rodil. Ime se da določiti šele porojstvu, saj tudi pisno potrdilo ugotovitve spola z ultrazvoka ni zakonsko merodajno. Kljub vsemu pa je potrebno po otrokovem rojstvu vse povedati še enkrat matičarki v porodnišnici.
Glede na to, da sta vidva priznanje očetovstva in priimek že podpisala in to oba, lahko kakršnokoli spremembo priimka (dodajanje, odvzem ali popolna sprememba) lahko uveljavljata samo oba skupaj. Sama ne moreš ničesar več. Oče se mora strinjati.

(odgovor članu Twetty)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2005 6:02:46   
April
Jaz sem brez problema v porodnišnici dodala še svoj priimek. Matičarka me je vprašala kako mu bo ime in sem povedala. Tisti priimek, ki  piše na odločbi CSD- ja pa pa je tam zgolj zato, da nekaj piše. 

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2005 16:34:18   
nincy
Čao!

Tako kot je Kerensa že povedala. ker nisva poročena sva morala na CSD uredit priznanje očetovstva, hkrati si pa mogu povedat tudi priimek ki naj bi ga imel otrok. čeprav jaz nisem vedela da bo treba tudi priimek uredit že pred rojstvom.
Tako da upam da se bo vseeno lahko dodal tudi moj priimek.

Hvala vsem za odgovor!

LP

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2005 19:22:33   
arielca
Midva sva tudi uredila stvari glede očetovstva na matičnem uradu, vendar nikjer v zapisniku ne piše, kakšen priimek bo imel najin pikec. Matičarka je povedala, da s tem zapisnikom partner prizna, da je oče, za ime in priimek otroka pa se lahko odločiva v porodnišnici. Res je, da je v praksi tako, da ima otrok ponavadi očetov priimek, ni pa nujno.

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?