|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priimek!
25.5.2007 19:24:33   
lily07
no moj problem:

1. z fantom razmišljama o poroki in jaz bi k svojemu priimku dodala njegov. Moj priimek je zelo redek in lahko izumre. Težava pa je v tem da imam jaz 2 imeni. Ali naj eno ime izbrišem ali ...? Kaj menite ve?

2. Ali naj imajo otroci oba priimka (tudi če se ne poročiva)?

hvala in lp.

< Sporočilo je popravil bonnie_ -- 25.5.2007 19:41:11 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priimek!
25.5.2007 19:31:57   
Anonimen
JAz ti lahko samo povem kako sem jaz naredila, pa tudi ni pogost priimek in se je v naši familiji z mano končal.

Jaz sem prevzela moževega. Pa tudi, ko še nisva bila poročena je imel otrok očetov priimek.

Sama se boš morala odločiti. JAz ne vidim problema zakaj ne bi mogla imeti 2 imeni in 2 priimka. Sto ljudi 100 čudi. Hvala bogu.

(odgovor članu lily07)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.5.2007 19:51:10   
koala
Če ti to toliko pomeni, pa obdrži svoj priimek, dodaj njegovega in obdrži imeni. Jaz bi se pač potem podpisovala z inicijalko drugega imena in obema priimkoma.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.5.2007 19:59:35   
TONČI.
Imela sem sošolca z dvema imenoma in dvema priimkoma. Eno je rekla mami, eno ati. Pa je bil mir pri hiši zgleda. Pa sploh niso bili kratki priimki in ne kratka imena. Tako da, če ne veš in če si vraževirna, si izračunaj kaj ti najbolj prideuser posted image

(odgovor članu lily07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.5.2007 20:18:09   
LARIKA
Naš priimek tudi ni pogost, samo 4 družine v celi Sloveniji in vsi so moji sorodniki. Tako, da sem želela obdržati svoj priimek. Pri tem me je dragi podrl v takšni meri, da je še sam prevzel moj priimek in obdržal svojega, jaz isto. Tako da imava oba 2 priimka, najin otrok pa bo imel isto kot midva user posted image . Nama se full dopade. Pa še moje ime je zelo zel oredko v naši mali državici, tako da si sploh ne znam predstavljati sebe samo z njegovim priimkom, ker to ne bi bila več jaz,... pa ne me zdej napadat ljubezen in lalalala, ker to da prevzameš njegov priimek zame ni znak ljubezni, ampak prosta odločitev obeh in pač neka tradicija.

Imejmo se radi

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2007 20:18:45   
tanikaa
Povem samo svoje mnenje, nikakor pa s tem ne kritiziram vas, ki mate drugačno.

Mene baš boli kak se pišem. Res mi je vseeno. Ker priimek ne dela človeka. Pač v mojih očeh.

Če pa maš ti željo, da bi ohranila svoj dekliški priimek, pa kar daj. Zakaj ne? Naredi v glavnem, kak tebi paše in po svojih željah. Tudi otroku lahko daš oba priimka in če mu čez leta ne bo všeč, lahko še vedno vse skupaj spremeni.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2007 20:34:34   
Anonimen
Ma boli me k...kak se pišem.Četudi bi se pisala Strojan.Glavno,da vem kdo sem in kako mi je ime.user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.5.2007 20:39:05   
maša*
IZVIRNO SPOROČILO: vojakinja

Ma boli me k...kak se pišem.Četudi bi se pisala Strojan.Glavno,da vem kdo sem in kako mi je ime.user posted image user posted image

Ona ni vprašala zate, amapk zase.user posted image user posted image

Moje mnenje: obdrži svoja imena in imej 2 priimka. user posted image Pa meni je tak luštno keri otroci majo 2 priimka. Moji dve punčki imata tudi oba priimka, čeprav sem ločena in samohranilka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.5.2007 20:41:04   
nejcko
Pri nas je enako kot pri Lariki: vsi 4 imamo po 2 priimka.

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.5.2007 20:41:12   
Anonimen
Ona ni vprašala zate, amapk zase.

Sory sem mislila,da sprašuje zame.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maša*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.5.2007 20:52:50   
Anonimen
Izberi tako kombinacijo, da ti bo všeč user posted image .

Vsega skupaj imaš lahko največ štiri imena, to je edina omejitev.

(odgovor članu lily07)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
25.5.2007 21:07:26   
jade1
Seveda, če ti je všeč obdrži vse. Edino doooooooooooolgo se boš podpisovala. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.5.2007 6:57:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maša*

IZVIRNO SPOROČILO: vojakinja

Ona ni vprašala zate, amapk zase.user posted image user posted image

Moje mnenje: obdrži svoja imena in imej 2 priimka. user posted image Pa meni je tak luštno keri otroci majo 2 priimka. Moji dve punčki imata tudi oba priimka, čeprav sem ločena in samohranilka.

Ona je vprašala za naše mnenje, in ji pač rečemo da mi bi pa naredili tako pa tako.. Mislim, zdaj ne smemo več napisati tega kar želimo? user posted image

(odgovor članu maša*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.5.2007 7:23:17   
srki
Ma na vseh temah se je pa treba nekaj preganjat, al je fajn, a neuser posted image .

Drugače pa, če tebi to veliko pomeni, imej dva imena in dva priimka, v tem ne vidim nobenega problema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.5.2007 11:30:03   
Mešamdrek
Jaz bi obdržala dve imeni ter svoj priimek+samo prvo črko moževega priimka.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.5.2007 11:40:23   
sazi
Če želiš le imej obe imeni in oba priimka (jaz sem sicer raje za kratke variante).
IOmam pa samo pomislek: če tvoj dekliški priimek s tabo izumre (no, ga zdaj obdržiš in dodaš moževega), se pa lahko zgodi, da bo izumrl z vajinimi otroci, saj če se poročijo in spet malo čarajo s priimki treh ali štirih (če si najdejo takega z dvema priimkoma) itak ne bodo mogli imeti. Takrat se bo otrok moral odločiti ali se bo odpovedal materinemu ali očetovemu priimku - jaz si ne želim biti postavljena pred tako odločitev. Če sta oba tako ponosna na svoja priimka lahko hitro pride do užaljenosti, zakaj pa žrtvuješ ravno mojega...

(odgovor članu Mešamdrek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.5.2007 17:43:09   
Anonimen
Jaz sem ob poroki samo dodala možev priimek, otroci pa bodo imeli oba.

Na tvojem mestu bi morda razmislila o črtanju drugega imena, tako da bi na koncu imela moje prvo ime, rojstno priimek in na koncu še moževega.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?