|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priboljški ala čokolada
28.6.2006 8:56:37   
dana
Zjutraj sodelavki razlagam, da naš pikec sem pa tja dobi kakšen priboljšek (čokolada, pombar, smokiji, kakšen mannerjev piškotek), ampak takrat ko mu ga jaz dam, ne pa vsakič ko se njemu zahoče (to bi bilo kar non stop, ko je pa kosilo pa ni več lačen). Edino sadje ima vedno na razpolago. In me je okarala da to ni prav, da bi moral imeti vedno vse na dosegu rok in ko bi se mu zahotelo bi si šel pa iskatuser posted image .

Kaj pa ve mislite o tem? A res delam narobe? Nočem vztrajati na tem, če je narobe, ampak saj je tudi v vrtcu tako, da je najprej zajtrk, malica, kosilo... vmes pa nič, razen pijača.

dana

< Sporočilo je popravil dana -- 28.6.2006 8:58:08 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priboljški ala čokolada
28.6.2006 9:03:09   
Blink1
Jaz ti dam čisto prav. Že vidim kolk bi jedli kosila oz. neke normalne hrane. user posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.6.2006 9:05:34   
*alja*
Jas pa bom poskušala ( če mi bo uspelo ) da jo naučim , da če bo glih čokolada na mizi naj je ne je pred kosilom ampak popoldne eno ali dve kocki! Upam da mi bo uspelo - to pa zato ker od sestrične mala dva že od malega ne dobita nobenih priboljškov - razen ko mu mama da in posledica tega je da ko dobijo obisk in dajo na mezi pecivo ali kaj podobnega pojeta ves krožnik saj vesta da se pred drugimi nebo noben kregal z njima! Tako je tudi ko prideta kam na obisk - krožniki in posode z bonboni so prazni! Res grozno - sploh ne grizeta kar požirata!

No malo sem se razpisala - upam da veš kaj sem mislila povedat!

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.6.2006 9:14:06   
mala maja
user posted image aljahanzel moja sta tud taka user posted image user posted image

pa da en boš mislna da nikoli ne dobita sladkarij. Še prevečkat.user posted image

Sem pa tudi jaz mišljenja da naj otrok raje je sadje kot čokolado. jaz in brat sva imela vedno po kosilu priboljšek, kakššno pecivo, smetano s kakovam... Vedno nekaj pa sva vseeno padala po sladkarijah. eni smo pač bolj sladkosnedi kod drugi.user posted image

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2006 9:28:43   
KIRA
jaz se strinjam z dano. če bi otrici imeli to možnost, ne bi jedli drugega kot sladkarije. da ne govorim  o  tem, kakšne posledice ima to za zobe in za postavo.....user posted image

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.6.2006 9:31:53   
dana
Imamo sosede ki imata 3 otroke od 6 let do 10 mes. In vsakič ko prideta ta večja k nam samo fehtata za bonbone, čokolado, piškote, ker jima mami ne da niti navdanih piškotov. To se mi pa tudi ne zdi prav, sem pa tja mu pa res lahko daš kakšen piškot ali košček čokolade.

Naš k sreči ni tak (zaenkrat) da bi se drugje pa kar basal. Se mu pa nič ne čudim, da je tako sladek, saj je mami ista.

Vse mora pa le imeti ene meje.

< Sporočilo je popravil dana -- 28.6.2006 9:34:18 >

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.6.2006 9:42:00   
Anonimen
Mi prakticiramo 1-2krat na teden, čokolado, piškot ali sladoled. Meni se zdi to čisto zdrava "doza".

Ma tudi vsak dan je ok, košček čokolade (ali česarkoli sladkega), ampak PO kosilu in ne cela tablica naenkrat.

To, da bi moral imeti vedno vse na dosegu roke, je pa stvar spolšne vzgoje in ne samo prehrane. Ti naredi, kot ti misliš da je prav in zdravo.

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.6.2006 9:46:51   
Anonimen
Meni je pomembno, da kaj poje za kosilo, ker sicer bi se pri nas te sladkarije razpasle kot edina hrana. Če pa za kosilo je, pa se kar se mene tiče, lahko potem po mili volji baše s čimerkoli. O.K., razen s smokiji, teh ne maram. Ti so samo za 1-krat do 2-krat na leto.
So pa pri nas tele sladkarije zadnje čase postale kar ena obsedenost. Tega prej ni bilo. Se mi zdi, da zato, ker jih vrtcu skozi nekaj nagrajujejo z bonboni. Če prvi zaspi, dobi bonbon, če spi celo spanje, dobi bonbon, če vse poje, dobi bonbon, medtem, ko čakajo, da gre vzgojiteljica v trgovino, jejo bonbone. Seveda jih dobijo, če so kao pridni ... 

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.6.2006 9:55:20   
mirjam
Moj dečko ne je nobenih sladkarij in podobnih priboljškov, ker jih ne sme pa ravno tako normalno funkcionira. Pri teh stvareh jaz pravim, da je bolje manj kot več.
Se strinjam z vami, da mu ni to kar kolikor mu paše.

Mirjam

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.6.2006 10:22:44   
Anonimen
če bi otrici imeli to možnost, ne bi jedli drugega kot sladkarije

To pa sploh ni res. Naš ima svoj predal na dosegu rok s sladkarijami in tudi košaro s sadjem na dosegu rok. Je, kar hoče in kadar hoče. Je pa ponavadi takole: En košček, ne rebro, čokolade, dva bonbona, ostalo se pa počasi pokvari, stopi, zasivi, itd...V trgovini ima vedno željo po nečem, kar tudi dobi (gre za sladkarijo), enkrat ugrizne in to je to. Ostalo pojedo mati, ko imajo napade po sladkem user posted image

Aja, zajtrk je normalno, kosilo, kolikor mu paše, za večerjo pa tudi ponavadi prosi za kakšen sendvič ali kruh s čim namazan. Tako da ni panike, da ne bi jedel tudi drugega.

Mogoče je to re, če doma ne dobijo, pa potem "umirajo" od želje in kadar je prilika, pojedo vse kot termiti. Imamo tudi mi ene take prijatelje, ki "ne jedo sladkarij". Japajade, edino takrat, ko oni pridejo na obisk, je predal s sladkarijami prazen user posted image

(odgovor članu mirjam)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
28.6.2006 10:32:51   
diva 4
Albina pri nas je tako kot pri tebi.Vse ima na dosegu roke je pa tudi res , da si da dopovedat ,da je čez pol ure večerja , kosilo... in da potem lahko vzame kar    želi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.6.2006 10:37:13   
Anonimen
naša pa k sreč ni mahnena na sladkarije in dobi piškot, palčko al pa tisto čokolado če si jo res zaželi kar je pa enkrat na svete cajte

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.6.2006 11:09:29   
Anol
Živ,

Jaz ti dam čisto prav, ker če se bi otrok sam odločal kdaj bo kaj jedel, sem prepričana da ne bi bilo drugega na jedilniku, kot bobi palčke, čokolada in bonboni, ...
Naš ima zelo rad sadje in zelenjavo, vendar vem pa da bi se sigurno basal še bolj z sladkarijami, kar pa vem da ne bi bilo dobro za njega in ker ima že tako težave s svojo težo, kaj bi bilo da bi mu pustila, da je kar se mu zljubi.
Torej moj zaključek, pač skrbiš za zdravje svojega otroka in ti dam čisto prav.

Anol

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.6.2006 11:31:46   
Anonimen
Torej moj zaključek, pač skrbiš za zdravje svojega otroka in ti dam čisto prav.
user posted image

Naš je zelo zdrav (trkam) pa ima vse na razpolago in odloča s svojo pametjo in nima problemov s težo. So pač različni, ne?

(odgovor članu Anol)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.6.2006 11:54:04   
dana
Očitno imate nekatere že starejše otroke .... jaz bi našemu tudi rada razložila, ampak je še premali (16 m).

Ko bo pa mal starejši se mu bo pa najbrž dalo dopovedati, kdaj lahko in kdaj ne, zaenkrat sva še midva z možem tista, ki odločava kdaj in koliko "priboljškov" bo pojedel.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.6.2006 14:03:37   
rainbow
Dana, pri 16-tih mesecih pa ja menda lahko ti odločaš, kaj bo otrok jedel. pa če tuli na vse pretege, ko je dovolj, je dovolj.
Povsem se strinjam s tabo, starši odločamo in vzgajamo z zgledom, tudi glede hrane.
Midva z možem sva kar sladkosnedna, in tudi našima user posted image  ne prepovedujeva sladkarij, čeprav pa pazim, kaj kupujem, katere bonbone, ..
Pred obroki ne dovolim sladkega, drugače pa. Ta mali (15 m) dam včasih kak grižljaj čokolade, pa malo soka, sicer pa je že itak v hrani sami dosti sladkega. Starejša (3l) pa ima rada bonbončke (kupim mehke, z manj maščob), pa sladoled...
jaz pazim, da jesta vsaj nekaj sadja, potem ne kompliciram s sladkim.

Splišni, to kar praviš glede vrtca, se mi pa zdi strašno mimouser posted image ; v našem vrtcu je dovoljeno edino slano pecivo in navadni keksi, bonbonov in čokolade nikoli ne dobijo. Sploh pa ne kot nagrado.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.6.2006 17:33:15   
marcela
No morda pa ne bi bilo slabo, če bi svojim trem v ranem otroštvu dovolila jesti tisto in takrat, ko bi se jim zahotelo. Mali otrok ne  ve kaj je zdravo in kaj dobro zamnj, zato pa ima vendar starše, da ga tega naučijo in odločajo namesto njega. Halo punce, a jim tudi sicer pustite, da počno kar se jim zahoče?user posted image A jim v trgovini kupite vse kar v tistem trenutko zahtevajo? Jaz sem svojim tudi omejevala sladkarije in čips in niso nikoli na obisku hlastali po njih, ker smo se tudi o tem pogovarjali o obnašanju mislim, ne le  o zdravi prehrani. Al bina zato pa le enkrat vgrizne, ker ima vsega v izobilju. Če si je zaželel naj tudi poje.  Od moje sestre sin je tudi imel vse na dosegu rok in če nekaj ni hotel jesti mu je dala pa drugo, če drugega ni bilo pa pač čokolado. Sedaj je mulc star 10 let in imajo hude probleme, ker je le 4 jedi. V šoli so ji rekli, zakaj mu sploh plačuje kosilo, če pa nič ne mara. Moji tudi vedo kje so spravljene sladkarije, a upoštevajo pravila, da pred obrokom ne in med obroki tudi ne nenehno grickanje, ker to redi.  Ja ob posebnih priložnosti pa tudi lahko več pojedo. Recimo božič, rojstni dan, kak izlet...No moja 11 letnica sedaj že tako kalorije sešteva. Dana kar nadaljuj s to vzgojo, ppa čim več se z njim pogovarjaj o zdravi prehrani na njemu razumljiv način. Čez čas bo to poplačano, vse bo razumel, zdaj je res še zelo majhen.

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.6.2006 18:46:04   
Primoza
Tudi naša ima svoje skladišče sladkarij, ki zdrži, ko je polno kar nekaj časa. Zdaj me že kaka dva meseca poziva, da ga napolnim, ker je prazno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.6.2006 18:55:25   
Anonimen
A jim v trgovini kupite vse kar v tistem trenutko zahtevajo

Ne, v trgovini si lahko izbere eno stvar in to dobro ve, zato mi ne dela štale.

Ja ob posebnih priložnosti pa tudi lahko več pojedo. Recimo božič, rojstni dan, kak izlet...

Halo? jaz pojem vsak dan kolikor hpočem, pa da otrok ne bi smel? za praznike? Pa saj nismo 60 let nazaj, ko je bila samo za praznike potica na mizi.

No moja 11 letnica sedaj že tako kalorije sešteva.

O,. bogi otrok, pa ne že pri teh letih user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
28.6.2006 19:23:27   
marcela
No saj moji otroci tudi ne stradajo, jedo lahko pri obrokih kolikor hočejo.   Imajo različno hrano bogato z vitamini in vlakninami. To pa je moja stvar, če več krat spečem polnozrnat kruh kot pa potico. Čips in gumijasti bonbončki pa res niso tako življensko pomembni za organizem, da bi jih mogli uživati v velikih koločinah. Hčerka pa prihaja v to obdobje, ko se že primerjajo s sošolkami med sabo in gledajo na linijo, zato je izjavila, da se bo odpovedala sladkarijam, ker noče bit debela...user posted image

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.6.2006 20:20:44   
eva1
Ja smo pa ljudje res ful različni-jaz mojmu dam tudi čokolado in kekse, velikokrat po kosilu dobi kaj sladkega, ker midva sva tudi ful sladkosneda,pa da malemu ne bom dala! Kaj vem, vse v neki meji pa je čist ok!

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.6.2006 21:01:16   
Anol
Al bina moj otroček ni star niti 2 leti tako, da še ne zna ravno razmišljati o zdravi prehrani, ampak bolj o tem kaj mu je dobro.
Pa ne me napak razumet on nima težav s težo zaradi sladkarij, ampak ker na splošno rad je, je bolj mesojedec, tako da ga moram omejevati pri vseh stvareh, predvsem količinsko, ker če bi lahko bi skozi nekaj jedal.

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.6.2006 7:52:19   
bini
hm... naša ne bo imela nobenih sladkarij na dosegu roke dokler ne preidemo tega obdobja, ki se mu reče NE MARAM SADJA IN ZELENJAVE user posted image ... ne mara nič od tega že skoraj eno leto...
sladkarije pa tako - naša bi se jih lahko najedla do sitega večkrat na dan, čeprav ji nikoli niso bile popolnoma prepovedane... ampak hvala bogu je zadovoljna tudi z enim koščkom čokolade ali bonbončkom po obroku ali pa kar tako vmes, če se že midva sladkava npr.

je pa problem pri tašči in tastu, ki sta zaljubljena vanjo in ker jo je tako lušno gledat s čokolado v roki, bi jih mala dobila kolkor bi jih tašča najdla... potem pa pride zlobna mati in reče DOST... tako je pri nas user posted image

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.6.2006 10:06:49   
kalbo
Ne vem kdo je že rekel tele besede "Ko nisem imel otrok sem imel nešteto teorij o vzgoji, zdaj imam 6 otrok in nobene teorije o vzgoji." Mislim, da držijo kot pribito.
Niti dva mala vražička si nista enaka. Je pa res, da je treba sladkarije bremzat, če želje po njih presežejo mejo razumnega in relativno zdravega za otroka. Kako nam pa to uspeva je pa druga stvar, Vsakemu po svoje.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.6.2006 12:24:41   
diva 4
Kalbo - user posted image user posted image user posted image .
Vprašanja na forumu so zastavljena tako ,da dajemo odgovore starši iz LASTNIH izkušenj.Kar pomeni ,da imamo različna mnenja in jasno tudi različne otroke.Ker moja otroka jesta prav vso hrano je pač tako , da imata sladkarije na dosegu roke.Če pa bi na račun sladkarij odklanjala ostale obroke pa bi jima to prprečila.Amen

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

prebivališče
s1o2

mene pa zanima tiste mamice ki imate začasni naslov prijavlen pri parterju . kam ste prijavile svoje malčke ??na vaš stalni naslov ali na stalni naslov partnerja hvala za pomoč

na svoj naslov (50%)

na naslov parterja (48%)

Število vseh glasov: 56

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!