|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   približujem se razpotju
28.4.2015 16:44:44   
Anonimen
pozdravljene, z mojo težavo se obračam na vas v upanju na kakšno spodbudno besedo, grajo, mnenje....
sem zelo vodljiv človek in hitro se mi človek zasmili, velikokrat sem brez svojega mnenja ali pa je le-ta popolnoma trapast.
moja težava je nastala že v štartu najine zveze, namesto da bi poslušala svoje srce in vsaj enkrat v življenju pomislila nase sem tako kot že neštetokrat predtem in zatem poslušala druge. namesto da bi zvezo prekinila se mi je po dolgem pregovarjanju z mojo mamo fant zasmilil in ravno tako moja mama ( saj je jokala kot nora, in češ da se ji on smili in da boljšga fanta na svetu ni itd) in sem zvezo obdržala. večkrat pa se mi je zgodilo da se je moja ljubezen razblinila pa spet vzklila. bila sem noro zaljubljena ali pa sem ga celo sovražila ali pa še hujše na nek način se mi je gabil. spet in spet in spet. spet zaljubljena in spet zoprno nastrojena. po 2h letih se nama je rodil prvi otrok in kmalu sva se tudi poročila, dogajanje in moje čustveno stanje je ostajalo enako kot pred otrokom, toda povečini časa sem bila noro zaljubljena. v drugi nosečnosti sem se na polno zaljubila v moškega ki je totalna nula- lažnivec, prevarant ( v takšnem in drugačnem smislu) in še bi ga lahko označila z kakšno grdo besedo. nikoli nisva nič imela samo dopisovala sva si. prejokala sem ogromno dni in noči zaradi moje slabe vesti, ker kaj takega si nebi želela da meni partner naredi in tudi mene je bolelo da sem sploh lahko dopisovala. toda že pred tem je moj partner pozabljal name, me grajal, vedno najde neko stvar ki ni urejena, ki ni pospravljena, če drugega ne ga pa moti da imam šminko na sebi. moti ga če grem ven-plesat, moti ga če se pogovarjam z nekom ki njemu ni ljub.... no sedaj nastane pa največja težava, spet se jaz zaljubim komaj dopolnjenega osemnajstletnika MOJ BOG KAJ SE Z MANO DOGAJA????? Toda tudi to še ni največja težava, moj mož najine otroke nadira cele dneve, naprimer včeraj zvečer taveliki ni mogel zaspat pa je moj rekel ( otrok ga ni slišal) " ma **** js teb mater"
in čez 5 minut podobno in čez 10 minut še hujšo kletvico. živčen je na vsakem koraku, samo da zasliši jok, ihto, krik od tamalih dveh, njemu grejo vse kocine pokonci. globoko v meni pa leži jeza, strah, sramota, samota, zbeganost, očitki..... kaj se zmano dogaja? kaj bom naredila? Če se nebo navadil obvladati svoj bes mislim da nebom sposobna ostati z njim. toda, v istem trenutku ko bi za to izvedeli moji starši izgubim streho nad glavo. sovražim sebe, sovražim mojo mami, kadar koli ji zaupam najine težave se začne dret nad mano češ da sem si sama kriva in da ga provociram in žalim in zanemarjam itd. nazadnje ko sem iz obupa šla do nje ( eno etažo nižje) in ji potožila da ne morem prenašat tega dretja, kuhanje mule, itd mi je rekla da itak nevem kje se me glava drži in da sem popolnoma zmešana.... na koga torej se lahko še obrnem, na domače ne, svojim prijateljicam pa vsega tega nemorem zaupat ker me je sram. od te moje norostne zaljubljenosti pa tega kaj in kako se mož obnaša do najinih otrok in mene. res da sem zmeda toda vem pa vseeno da si tega ne želim. tudi dlje časa že imam občutek da me ne ljubi več, tega občutka se ne morm znebiti.... ko sem vzela računalnik v roke da grem v miru se razpisat, ker sem to danes nujno rabila, mi je rekel da grem verjetno po skypu poklicat nekog- češ ljubimca...

p.s. nekaj najtežjega v življenju je že sama misel da bi moji otroci odraščali malo tu malo tam, in ta strah je najhujši od vsega, za njiju sem pripravljena iti čez vse ovire, gore, morja in doline, toda tudi jaz imam svoje življenje
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: približujem se razpotju
29.4.2015 9:21:28   
Teya D.
Pozdravljena....

Kot prvo bi ti svetovala, da se sama s sabo vsedeš in premisliš kaj pravzaprav v življenju hočeš, kaj si želiš in kam te peljejo želje.
Odmisli partnerja in vse 'simpatije' pa naj bodo še tako nore za slišat. Zdi se mi, po opisu sodeč, da se iščeš. Vzela si partnerja, ker si hotela ugodit drugim ne pa sebi in tukaj si šla čez vse svoje meje. Potlačila si lasten jaz, zgolj zaradi miru z druge strani. Kot si sama dejala, ni ti bilo zato, zakaj si potem še v vse to vpletla otroka?
Ali se ujameš ali ne tako 'preprosto' to je....Res je, da življenje ni telenovela, vsi imamo dobre in slabe dni. Če sta si konec koncev le ustvarila družino je bilo vsaj nekaj dobrega med vama.
Neko nit sta izgubila, glede na današnji tempo življenja je brez truda to končen rezultat.
Razmisli, vprašaj se ali si obupala ali lahko kaj spremeniš, se potrudiš, daš pobudo in skupaj spremenita stvari.
Nekje ti nekaj manjka, če ne nebi zrla za mladci okrog, ki te lahko privlačijo zgolj zaradi svobode in nečesa kar ti že dolgo nimaš in pogrešaš.

Držim pesti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.4.2015 18:34:27   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

sem zelo vodljiv človek in hitro se mi človek zasmili, velikokrat sem brez svojega mnenja ali pa je le-ta popolnoma trapast.

zaenkrat mi je ta stavek dovolj, da vidim, da se zavedaš problema, kar pomeni, da si na dobri poti da se spremeniš. Spremeniš sebe, drugih ne boš.. to itak že veš. Spremenila se boš, če se boš hotela spremeniti.
Coelho ima lep stavek... A mistake repeated more than once is a desicion. Nauči nekaj iz svojih napak in se odloči, da jih ne boš več ponavljala.

To sem ti zapisala tako, ravno zaradi tega, ker že takoj na začetku jasno sama pokažeš kje je tvoj problem. Nismo ti ga me napisale user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2015 0:06:49   
ronja
Ok, imaš par problemov, ampak noben ni nerešljiv. Najprej se moraš sama odločit, koliko imaš tega svojega moža rada. Zaljubljenost mine pri vseh, tudi tistih, ki smo se sami odločili, da bomo ostali skup, brez prepričevanj staršev. To ni razlog za paniko. Tudi preklinjanje samo ne (sploh glede na to, da tega ni rekel otroku oz. ga ta ni slišal - vsi kdaj rečemo kaj, česar ne bi radi, da otroci slišijo;).
Gre bolj za tvojo odločitev: ali si želiš bit z njim, za ljubezen se v določeni meri odločimo. Ja, seveda morajo bit izpolnjeni nekateri pogoji, vendar je en del tudi zavestna odločitev. Ti se nisi odločila, zato ti je zelo težko. Hkrati pa se vsakič zaljubiš v popolnoma neprimernega človeka, verjetno zato, ker si mogoče ne želiš stran, samo spremenila bi rada odnos. Če bi hotela na vsak način ven, bi se verjetno zatreskala v bolj primernega kandidata kot prevaranta in lažnjivca, drugič pa v tako zelo mladega fanta... Po moje ti tvoja podzavest samo sporoča, da v tem odnosu nisi srečna in da nekaj manjka. Ampak včasih (velikokrat) se to da popravit - vendar če oba hočeta.

za začetek:
- Postavi meje možu: imaš pravico it ven s prijateljicami, seveda se pa prej dogovorita, ker to verjetno pomeni, da takrat on čuva otroka. Njegovega vedenja ne moreš spremenit, če ne spremeniš prej svojega. POtem se bo on moral odzivat drugače. Če oba delata, potem je normalno, da si tudi gospodinjstvo delita cca 50-50 in če mu kaj ni všeč, lahko sam boljše pospravi. Glavo pokonci in ne daj se.
- Če vas začne mož žalit, odidi iz sobe in vzemi otroke s seboj, da ne bojo tega poslušali. Naj pač stenam govori, verjetno bo prej ali slej pogruntal, da nima smisla.
- Če se odločiš ostat z njim, se potrudi za zvezo - pojdita še vidva kdaj kam sama in naj prijateljice takrat popazijo na otroka - ali pa stari starši, glede na to, da živite skup. Potem boš videla, ali ti je kot človek dovolj všeč, da si želiš preživet življenje z njim ali ne. Krize imamo vsi, takrat noben odnos ne zgleda prekrasen, ampak včasih se da zadeve zrihtat.
- Zaupaj rajši prijateljicam, ne mami. Zanjo že veš, da te ne razume. Veliko manj je verjetno, da te ne bojo podpirale one kot ona. In mogoče lahko en del zaupaš tudi možu, mogoče te bo pozitivno presenetil... Povej mu, kako se počutiš v tem odnosu - ujeta, nesprejeta. Govori o svojih občutkih, ne o njegovem obnašanju - ne da je on kriv, ampak kako kaj deluje nate. Sicer bo samo popenil, ker ne bo dojel. Globoko v sebi je tudi on zelo nesiguren, saj se ves čas boji, da imaš ljubčka oz. ti to naprej meče. Povej mu, da imaš občutek, da te ne ljubi več in da ti je hudo.

Samo zaradi otrok verjetno do konca življenja ne boš vztrajala, vendar včasih so otroci izgovor. Včasih ljudje vztrajajo iz strahu pred spremembo, včasih se imajo pa bolj radi, kot se zavedajo. Premisli, kaj od tega velja zate, pogovori se z možem, daj vama še eno šanso, če vidiš, da nekje le nekaj še tli in vso srečo v vsakem primeru! Pa veliko poguma!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.5.2015 0:11:31   
sombrero
Sploh ne vem kaj kompliciraš? Prej bosta šla narazen, bolje bo. Ne zasluži si on samo tebe, on si ne zasluži nikogar. Ti po mojem res živiš v neki drugi stvarnosti. Tvoj mož socialno ni zrel, da bi živel v kakršnikoli skupnosti. Hudo ti bo, dokler si tega ne boš priznala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?