|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pri 6.5 let še vedno cuza palce
1.2.2010 9:28:40   
buča
problem ostaja...hčerkica še vedno cuza palce.Niti ne kaže,da bo v kratkem času prenehala...sedaj hodi v 1.razred in učiteljica omenja,da jo včasih vidi,vendar ji je nerodo,veliko bolj cuza doma....ima zelo zdrave zobke,ki pa so zaradi odprtega ugriza že malo bolj na "ven".Enkrat sem že o tem pisala na rr,pred leti...tudi vprašanje sem dala na popove zdravnike..neki stomatolog je rekel,da ima dejansko čas do 8.leta starosti..ampak sama vem,da to ni res,ker ime že zelo odprt ugriz.Pri zobozdravnici sva dobili ploščico,ki je tud ne mara...zadnjič me je pa njena sošolka vprašala,zakaj ima Pika tako krive zobke....me je kar zabolelo....saj otroci direkt vprašajo....kaj naj storim??ko je bla mejčkena,smo ji kupovali na stotine dud,take in drugačne oblike,barve....lak za nohtke mavala....pa ni nič pomagalo.....kaj naj storim,oz.ima katera podobni primer in kaj je storila??

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pri 6.5 let še vedno cuza palce
1.2.2010 9:32:09   
Volga
ne vem, kaj lahko storiš, jaz ti lahko samo povem, da sem sama cuzala palec še v šoli, takrat smo šli s sedmimi leti, še krepko v šoli, pa imam zdaj in prst in zobe v redu. Ne vem no. Če ne bo šlo drugače, bo pa potem aparat nosila. Kaj češ.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.2.2010 9:40:23   
ljupka
Moja bo stara 4 leta in me je tudi groza,ker noče nehat!Sem mazala že in s pelinom,in lakom,pa nič ne zaleže.Tudi opominjam jo skoz,se pa skrije,da jo ne vidim!
Sem že kr obupala,ne vem kaj naj naredim!

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.2.2010 11:36:30   
anitaur
recepta kako odvadit dudanja prsta ni. naša mala (4,1L) ga je tudi dudala( sicer samo ponoči pa vendar). pa smo ji obljubljali vse mogoče da bi le nehala
ji mazali z lakom pa ni blo učinka.
pol pa 1x prideta na obisk moji sodelavki in se moja pupa pohvali kk ona duda prst( tk uno, js sem pa frajerka) pa jo gledamo in jo unidve vprašata kaj bi mela za nagrado če neha. in si  mala zaželi puzle peter pan(prej tega nikoli ni omenila) pa smo se režali sej to ziher ne bo delovalo. pa je. čez noč je nehala. in jo še danes drži. palčka sta zdaj veliko lepša mi pa zelo ponosni na našo pupo.
očitno otroci nehajo ko so dovolj zreli in so sami sposobni nehat, ker neko siljenje in nenehno opominjanje ne vodi nikamor pr nobeni stvari.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2010 12:18:26   
eva1
Če kej pomaga moja sestra je vlekla palec do srednje šole-dobesedno, pa še en pouštr je zraven držala pod nosom..smešno res..danes ji nič ne fali, niti zob nima naprejuser posted image  

(odgovor članu anitaur)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.2.2010 21:27:58   
katjandraž
Naš je tudi cuzal palec do skoraj 6 leta in pol. Potem se je odločil, obljubil Dedku Mrazu, da ga ne bo več in je bilo konec. To je bilo lani, pa sem ga ravno prejšnji teden videla, ko se je skoraj zmotil in dal palček v ustauser posted image .

Jaz se nisem kaj dosti obremenjevala s tem, je pa tudi sine cuzal palček samo doma, v šoli ne; razen ko so šli na začetku 1.r. v šolo v naravi, drugače ni mogel zaspat. Zobke ima čisto ok, čeprav je lahko dedno to, da imaš čeljust naprej, kar bi lahko podedoval od mene. Če bo rabil aparat, ga pač bo, se m zdi,da je to zdaj čisto drugače kot včasih, ko so se nam vsi smejali, ker smo imeli aparatuser posted image

< Sporočilo je popravil katjandraž -- 2.2.2010 21:28:20 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
3.2.2010 21:46:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katjandraž)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.2.2010 21:53:51   
vekybel
Ko sem bila majhna sem tudi jaz cuzala prst do 4 razreda in mama je počela vse živo da bi me odvadila in ji ni uspelo žal user posted image . Tudi jz imam ravne zobe in vse ok. Moraš jo pustiti, ker ji je to v uteho in zelo teško jo boš odvadila. Bo že prišel čas ko bo pustila, to se ne da kar tako odvadit.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2010 8:48:56   
aki
Jaz ti sicer ne znam svetovat, kaj točno naredit, da bo nehala vleči palec, ampak bi ti samo rada povedala, kako je bilo z mojim bratom in ti svetovala, da narediš vse, da hči neha s tem čim prej.user posted image
Moj brat je palec vlekel do polnoletnosti in še malo čez. Imel je posebno tehniko, kjer je palec naslonil na zgornje zobe, kazalec pa na nos. Tako je pritiskal na zgornje zobe in razultat je tak, da ima danes premaknjeno celo zgornjo čelust čisto naprej in zgornji zobje so sicer zrasli, ampak tako naprej, da izgleda, kot da jih sploh nima.
Ne bom šla v podrobnosti, kako to sedaj vpliva nanj in tako naprej, ampak "you got the picture..."
Glede na to, da so punce zgoraj pisale o podobnih primerih, ki pa nislo imeli težav z zobmi, je stvar očitno v "tehniki".

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2010 9:02:03   
marta82
Moj sinček je sicer star šele eno leto ampak me tudi skrbi, ker sesa prst. Poskusila vse mogoče pa še nisem odkrila čarobnega recepta.

(odgovor članu aki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2010 9:08:17   
buča
user posted image ..ja...ja...moja ima o isto tehniko cuzanjauser posted image ...po nosku se še zraven boža in s palcem poriva naprej čeljust..
a pri tvojem bratu niso dali aparata,a mogoče ni bilo smisla?Res me skrbi..saj veste,stokrat raje vidim,da je zdrava,ampak velik bolezni dobi ravno tako,ko kaj pobaše,ne vem,v trgovini,potem pa palec v usta....sicer je tega sedaj manj,ker je že večja,pa ji nekako sedaj dopovem,kako je v trgovinah in z vozički....
pa tudi sedaj že spi samo z odprtimi usti,pa tudi šumnike in sečnike ne izgovarja več lepo....hodili sva k logopedu,pa tam ni hotela reči ničesar,mogoče bi sedaj,ko je mal večja....do kdaj pa so logopedi?

(odgovor članu aki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2010 9:13:11   
špelin@
Ja, zoprna zadeva. Moževa nečakinja je tole počela nekje do sedmega leta starosti. Kako so jo odvadili? V bistvu zelo radikalno: na debelo so ji s povojem povili palec (kot bi imela poškodovanega), nekako takole, samo da je bil povoj tudi čez konico:

user posted image

To je nosila ves čas, ko ni bila v šoli, praktično dan in noč. Čez kakšen teden se je odvadila.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2010 10:38:56   
kaya2007
uf, zoprna zadeva, ampak zaradi ugriza se bo verjetno res morala odvadit user posted image jaz sem namreč cuzala palec še vso osnovno šolo, pa nimam zob čisto nič naprej..mi je ravno zadnjič zobar rekel, da ga lahko še malo cuzam user posted image

idej pa na žalost nimam, jaz pri svoji tamali tudi opažam, da ima zobe že zdaj naprej, pa ima dudo..so nama svetovali, naj jo skušam omejiti le na takrat, ko gre spat, potem pa naj ji jo dam iz ust..pa mi ne ratuje najbolje.
za palec je pa še malo težje...jaz sem se odvadila šele, ko sem si pustila dolge nohte, pa tehnično ni več šlo user posted image imam pa tudi še kakšno prijateljico, ki je niti nohti ne motijo...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.2.2010 13:44:04   
buča
špelina pa je bila mala potem kaj nervozna,živčna,tečna..ko ni mogla več cuzat?Bomo poskusili s povoji....mogoče bi šlo...bom šla pop v lekarno po doooolge povoje,pa bomo kr mumijo nardil iz palcevuser posted image ...
zdaj se mi zdi,da sem že tak ekspert v odprtem ugrizu,da takoj vem,kdo obožuje palce in dudke...sam nasmejčka se.....
naša je vedno,ko je bila seveda že dovolj velika,pri ginek.na uz cuzala palce-torej že v trebuhuuser posted image ...takrat se nam je to zdelo prisrčno...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.2.2010 13:59:50   
Anonimen
Mogoče ti moja zgodbica pomaga: Jaz sem cuzala prst do 6,5 let. Potem sem šla z mami na tisti posvet k šolski psihologinji al kaj je že, da te vpišejo v šolo in vidijo če znaš risat..., pa mi je tista teta tam rekla, da otroci, ki cuzajo prst, ne smejo v šolo. In ker sem se zeloooo veselila tega, da bom šla v šolo, sem isti dan nehala cuzat prst user posted image .

P.S: zobe imam tako ravne, da me je ena zobozdravnica obtožila, da lažem, ko me je vprašala, koliko let sem nosila zobni aparat in sem rekla, da ga nikoli nisem user posted image .

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
4.2.2010 16:25:57   
aki
Buča, stanje pri mojem bratu je že tako, da aparat ne bo več pomagal. Zdaj je polnoleten in se bo sam odločil, kako bo - ali ga to moti ali bo s tem živel...

Po moje je povijanje palca dobra ideja, ampak kljub temu mora tvoja hči pokazat vsaj malo volje po odvajanju, če ne si bo ta povoj odstranila, pa bo. Verjetno ji moraš ponudit dovolj veliko motivacijo - kaj, kar si res želi. Pa tudi ti ne smeš popustit in kar vztrajaj user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.2.2010 16:27:32   
buča
ankica,a pa nikoli nihče ni rekel,da imaš odprt ugriz?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.2.2010 16:57:09   
Anonimen
Buča, ne da bi se spomnila. Vem, da je zobozdravnica bila enkrat huda name, ker sem cuzala prst ter da jih je slišala tudi mama, za ugriz se pa res ne spomnim. Bom vprašala mamo. Stalne zobe imam pa res ravne, da bolj ne bi mogli biti, pa še čisto skupaj so nabasani, da si niti z nitko ne morem čistiti vmes.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.2.2010 18:22:28   
vivaro
.

< Sporočilo je popravil vivaro -- 4.2.2010 18:25:45 >

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.2.2010 18:29:21   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: buča
špelina pa je bila mala potem kaj nervozna,živčna,tečna..ko ni mogla več cuzat?

Eh, moram še 1x napisat, ker sem prej pozabila, da se mož ni odjavil user posted image

ok, na kratko: bila je ornk kriza, sploh, kadar je bila utrujena in zaspana, samo so vztrajali in po cca. enem tednu se je lepo navadila. Samo so jo pa morali imeti nonstop pod
nadzorom, da si ni povoja dol strgala. Glede ugriza: še vedno ima težave, ker niti aparata noče nosit, čeprav bi ga morala.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.2.2010 9:49:04   
buča
ja...povoj ne pali.Si ga da dol,pa je.Pa pod mizouser posted image al pa pod kavč zvizne.nehala bo samo,če ji kupim čisto pravega konja!!!!!!user posted image user posted image sj jih ima doma ene 100 od miniaturnih,do takih k držijo njo in meneuser posted image ....očitno ni še dovolj zrela...pa me posluša,ko ji govorim...danes bova poskusili še enkrat....po odraslo.....user posted image bom poročla,če bo delovalo,da pomagam še komu...upam,da bo....en mlečni zobek ji je zadnjič izpadel,se že stalni kaže....zaenkrat raste lepo..se ji pa čisto vsi sprednji majejo,mogoče bo tudi takrat prenehala,ko bo brez zobuser posted image ...je pa prvega mlečnega dobila šele pri 13 messecih,spodnja trojka pa ji je izrastla šele pri 3 letih.Sam tok mau..kot zanimivost...lahko je krivo tud cuzanje,ker je imela nepravilno izraščanje zob že od vsega začetka,prva dva sta ji zrastla dvojke zgoraj,kot vampirček je bilauser posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......