|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prezgodnji porod
11.4.2012 15:35:23   
maja87
pozdravljene nosečnice, mene zanima kakšne so vaše izkušnje z prezgodnjim porodom...namreč sama sem v 34.tednu 4/7 in sem sedaj dobila strog ukaz da moram počivati kajti se mi je maternični vrat že fajn skrajšal in otročiček že sili ven...G pravi da ne bi bilo nič narobe če bi se zdaj rodil ampak naj se raje mal popazim da zdrži do 36.tedna...no sedaj počivam ampak vselih me je mal strah da bom vsak čas rodila....je bila že kašna v takšni situaciji in kdaj ste potem rodile? drugači pa je nosečnost potekala brez nobenih težav,slabosti....

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prezgodnji porod
11.4.2012 15:43:10   
Kliki
Moja kolegica je rodila v 34tednu.
En večer je dobila popadke jo je partnar peljal v porodnišnico v KR kjer so sklenili da jo pošlejo v LJ zaradi morebitnih zapletov. Rodila je naravno brez problemov. Mali je imel 3dni pomoč za dihanje in po enem tednu sta bila doma.

Ko sem ga vidla ko je biv star en mesec je biv tako dropcan, sedaj ko pa je star 4 mesece se pa sploh ne vidi da je rojen prezgodaj.

SREČNO

(odgovor članu maja87)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.4.2012 15:46:57   
**Tinkara78**
Koliko je pa dolg maternični vrat. Pušenjak pravi, da je govorimo o skrajšanem materničnem vratu ko je pod 1,5 cm pred 24. tednom.

Prvič sem rodila v 29. tednu. Tak,da si že na konju. Trenutno sem pa tik pred koncem s tem,da sem res počivala celo nosečnost. Sem pa prejela injekcije za pljučka okrog 30.tedna. Verjetno pri tebi ni več smiselno.

Problem bi bil, če bi dobila kakšno vnetje. Potem ne bo mogoče več zaustavit. Počivaj, ob bolečinah se pa pojdi pokazat v porodnišnico. Rajši enkrat preveč kot premalo.

(odgovor članu maja87)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.4.2012 17:07:04   
Najaa
Pri 35t ni več panike, je pa fajn če zdržiš še kak teden ali dva, potem sploh nedonošen ne bo. Jaz sem zakrvavela v 33t in hčerka je bila 12 dni na intenzivni, ker je imela nekaj težav. Velika in težka je bila čisto prav za te tedne.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.4.2012 19:48:55   
caramel
Jaz sem rodila v 34 2/7. Tamala je bila res drobcena (2490g), ampak je vse nadoknadla (do 6. meseca je pridobivala po kilo na mesec). Sicer je imela zlatenico (zelo pogosto pri nedonošenčkih), pa iz porodnišnice sva šli za 10 dni na opazovanje na pediatrijo v LJ (se je izkazalo, da je vse OK), drugače pa je vse super. Razvija se normalno. Do desetega meseca sva enkrat mesečno hodili k fizioterapevtu v razvojno ambulanto, kjer imava spet pregled pri 15. mesecih.
Razloga za prezgodnji porod ne vem, mi je pa odtekla voda.
Srečno, pa ne se preveč sekirat (kljub temu pa se čimbolj pazi).user posted image

(odgovor članu maja87)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.4.2012 23:20:19   
Anonimen
js sm rodila 22 dni prezgodaj,verjetno zaradi sexa :) sem mogla počivat strogo že 2 tedna pred tem, ampak sem dan pred porodom prašala g ali smem pa je reku ja. v 34 me je poslal na injekcije za pljučka. mela tudi maternični vrat 2 cm. ampak če pomislim kok sm se js mogla matrat po porodu da je on začel dobivat na teži, mi oči same zavijejo :) teža je šla dol, dol dol. nikakor gor (2400 gramov ko so naju dam spustil). bla sva 7 dni v porodnišnc, nobena od sester mi ni pomagala da bi tamali začeu pridobivat, prvi dan pa drugi je biu praznik,tko da sm u bistvu šele četrti dan dobila črpalko, ker za dojit je biu čist preveč len in švoh, tko da sm dobila črpalko njihovo, majkemi, iz druge svetovne vojne direkt iz bolnice franje :) mene so bradavice tok bolele od tistga stiskanja da glava peče. ko sva pa dam pršla sm se pa 3 tedne borila kot nora tok sm bla v strahu da bi shujšu ker da je on 45 pojedu to je bla majka. pa met vago doma pa skoz vagat. js sm včasih rabla tud uro pa pol da je pojedu tist kar je blo nujno. zdej je star 3/5 meseca in je jedel od 120-150. 14 dni nazaj je biu ceplen no zdej je pa od 70.max 120. .nevem če je to lih kul.

pa bodi brez strahu- men je itak že prej povedu da bo manjši in lažji. moja cimra je rodila isto 22 dni prej pa so se normalno redili in normalno lepo rastejo :) :) mi pa tudi samo bol počasi :)

sicer pa če bi dobla popadke pa če je to prezgodaj ti itak dajo spazmex

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.4.2012 8:42:56   
Anonimen
Prvič sem rodila tedn dni prej, celo nosečnost bla full aktivna, tamala je bila težka 2410g (zahiranček). Po treh dneh šle domov. Vse ok, edino malo problemov z hranjenjem.. Drugič ugotovili skrajšani mv v 27. tednu, dobila inekcijo za razvoj pljuč, preležala 10. tednov, rodila deset dni prezgodaj. Sedaj sem noseča 19. tednov in je zaenkrat vse ok. Pazim pa na dviganje težkih stvari, nič spolnih odnosov, omejeno gibanje...upam, da mi tokrat ne bo potrebno ležat. Sedaj po dvajsetem tednu prihaja kritično obdobje, ko naj bi se pokazalo ali bo mv zdržal ali ne. user posted image Držim pesti in upam na najboljš.

(odgovor članu maja87)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.4.2012 12:15:12   
olimia
IZVIRNO SPOROČILO: maja87

pozdravljene nosečnice, mene zanima kakšne so vaše izkušnje z prezgodnjim porodom...namreč sama sem v 34.tednu 4/7 in sem sedaj dobila strog ukaz da moram počivati kajti se mi je maternični vrat že fajn skrajšal in otročiček že sili ven...G pravi da ne bi bilo nič narobe če bi se zdaj rodil ampak naj se raje mal popazim da zdrži do 36.tedna...no sedaj počivam ampak vselih me je mal strah da bom vsak čas rodila....je bila že kašna v takšni situaciji in kdaj ste potem rodile? drugači pa je nosečnost potekala brez nobenih težav,slabosti....

lp

podobno sem imela jaz v tretji nosečnosti - strog pošitek en teden, nato kontrola zaradi morebitne injkecije za pljučka. injekcija ni bila potrebna, ker se je mali dvignil nazaj, sem pa imela prepovedane spolne odnose in dvigovanje do konca nosečnosti... Rodila se na koncu pa 4 dni čez rok, s tem, da sem zadnjih deset_ dni imela redne spolne odnose in delala vse, tudi dvigovala, pa mali ni hotel ven
poskusi sedaj kak teden/dva res počivati, običajno pomaga, če je razlog samo v tem, da se je mali spustil (men so takrat tudi rekli, naj zdržim vsaj do 36. tedna

< Sporočilo je popravil olimia -- 12.4.2012 12:16:12 >

(odgovor članu maja87)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.4.2012 12:55:13   
maja87
hvala vsem za odgovore! no upam da naš malček še mal počaka in pridemo čim dlje...čeprou imam nek občutek da ne bo tako user posted image ...kljub počitku pa mi močno pritiska dol, in trebuh mi zelo močno otrdeva je kr neprijetno postalo...pa bolečine v križu so neznosne in je kr mal moteče že ležat cel dan user posted image meni moj G ni rekel da bi bile potrebne kašne injekcije, da je use ok tud če bi se zdaj rodil...baje da se je spustil dol ja...tko so bile njegove besede "ojoj tale mat.vrat je pa že zelo nizko in že nekaj kuka ven " user posted image

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.4.2012 22:54:42   
Fenena
Pozdravljena,
sama sem rodila v 32. tednu. Fantek je imel samo 1490g, velik je bil 38 cm.
Imela sem urgentni carski rez, ker so na UZ ugotovili, da je maternica nekako odpovedala in da ne dobiva več hrane.
K sreči se je vse dobro izteklo, sin je sam zadihal, kljub temu, da je bil podhranjen. Zdaj pričakujem drugega sem v 19 tednu in upam, da bo vse ok. Kakorkoli, rodila sem v Mariboru in morem rečt, da se zelo potrudijo, da je z otroškom vse ok, čeprav pridejo trenutki, ko si jezen na cel svet.
Držim pesti, da ostane vsaj še par tednov, saj je potem vse bistveno lažje.

(odgovor članu maja87)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.4.2012 18:05:33   
amyZ
Ko se ravno pogovarjate o prezgodnjih porodih. Kakšni pa so še znaki prezgodnjega poroda razen popadkov npr.? To glede kratkega MV vem, da je potem vse bolj rizično, ampak recimo če je MV dovolj dolg. Kako veš recimo če se začne kaj dogajati ali pa tako je napisala Fenena, da pride do komplikacij?

(odgovor članu Fenena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.4.2012 19:57:09   
Anonimen
razen popadkov ali pa da ti odteče voda mislim da ni drugih znakov...

(odgovor članu amyZ)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.4.2012 12:22:14   
maja87
pozdravljeneuser posted image no še sem v enem kosuuser posted image sedaj sem v 36 1/7 tednu...zadnje dneve pa opažam da mi trebuh zelo močno otrdeva(mi je tudi prej,ampak ne tako močno in v točnih časovnih intervalih)in imam zelo močno krče pa u hrbtu me močno špika...a mislite da so to že popadki,se že kaj pripravlja?sem že kar mal neučakanauser posted image a mislim da se še lep čas nebomo crtali, meni je pa to ležanje že nadležno,močnouser posted image
lep pozdravček vsem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.4.2012 12:44:33   
tix
imam zelo močno krče pa u hrbtu me močno špika...a mislite da so to že popadki,se že kaj pripravlja

pomoje bi lahko bilo to to user posted image  jaz sem se pred obema porodoma spraševala a je to to, no k te ornk stisne veš da je to to :)

pa srečno

(odgovor članu maja87)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.4.2012 22:08:41   
Anonimen
Mene pa zanima, če je katera že bila odprta v 32 tednu za 1 prst? Je dobila katera navodila poleg strogega počivanja in ne dvigovanja bremen, še kaj?
Kako pa je z spolnimi odnosi? Se je boljše  v dani situaciji vzdržati, ker lahko povzroči prezgodnji porod?

hvala za info

(odgovor članu tix)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
22.4.2012 9:51:08   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene pa zanima, če je katera že bila odprta v 32 tednu za 1 prst?V 32 tednu sem bila odprta 4 cm Je dobila katera navodila poleg strogega počivanja in ne dvigovanja bremen, še kaj? Ne,zakaj le ?
Kako pa je z spolnimi odnosi? Se je boljše  v dani situaciji vzdržati, ker lahko povzroči prezgodnji porod? Normalno

hvala za info

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?