|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prevoz oddaljenih otrok
7.10.2007 12:14:44   
ajna12
Zdravo!
Zanimajo me, kako poteka prevoz šolarjev v vaši občini.
Vem, da morajo 1.in 2.razrerd poskrbeti za prevoz z kombiji. Kako pa potem višji razredi, če je naprimer do prvega avtobusa 2.5 km in še z avtobusom do šole 5km?
Kako pa starši poskrbite za to?

Pri nas 1.in 2.razred vozijo z kombijem, potem pa morajo peš na avtobus in nazaj, peš 2.5km v hrib, sami.
O tem, da bi kombi vozil tudi višje razrede nočejo nič slišati ne občina ne šola, iz ministrstva odgovorili, da je stvar občine,zato me zanimajo vaša mnenja, izkušnje.
Če vam ni odveč, pa prosim napišite še občino.

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prevoz oddaljenih otrok
7.10.2007 12:34:19   
lelaval
Kolikor jaz vem, da če je otrok oddaljen več kot 5 km od šole, prevoz organizira in financira občina. Kar pa se tiče oddaljenosti otrok od doma do prve avtobusne postaje, pa ne vem točno. Če pa bi  večina staršev vztrajala, da naj šola poskrbi za prevoz otrok, ki imajo 2,5 km do prve postaje, pa bi šola nekaj naredila v tej smeri (bi kombi vozil otroke od doma, ali pa bi avtobus naredil kakšen krog več).

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ajna12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.10.2007 12:39:13   
ajna12
Ja, saj šola poskrbi za brezplačni avtobus, to je res, problem je samo v tem, da je do prve avtobusne postaje predaleč. Avtobus ne more narediti dodatnega kroga, ker je en podvoz, in potem vaško naselje z okrog 150 prebivalci in pod tisti podvoz ne pride avtobus.
Šola pa tudi nima razumevanja, čeprav smo starši tudi že rekli, da bi plačali kombi, samo da otroke pelje, pa tudi na to ne pristanejo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.10.2007 15:44:42   
srki
Pri nas, kolikor vem, se otroci iz 1. razreda ne smejo samo s kombijem peljat, mora biti z njimi v spremstvu vsaj ena oseba, stara več kot 12 let.

Drugače pa se s kombiji vozijo tudi tisti, ki so že na višji stopnji.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2007 17:53:20   
Gina
Kopiram zakon:

Učenec ima pravico do brezplačnega prevoza, če je njegovo prebivališče oddaljeno več kot štiri kilometre od osnovne šole.
  Učenec ima pravico do brezplačnega prevoza ne glede na oddaljenost njegovega prebivališča od osnovne šole v 1. razredu, v ostalih razredih pa, če pristojni organ za preventivo v cestnem prometu ugotovi, da je ogrožena varnost učenca na poti v šolo.
  Učenec, ki obiskuje osnovno šolo zunaj šolskega okoliša, v katerem prebiva, ima pravico do povračila stroškov prevoza v višini, ki bi mu pripadala, če bi obiskoval osnovno šolo v šolskem okolišu, v katerem prebiva.
  O načinu prevoza se osnovna šola dogovori s starši in lokalno skupnostjo.
  Otroci s posebnimi potrebami iz prvega odstavka 12. člena tega zakona imajo pravico do brezplačnega prevoza ne glede na oddaljenost njihovega prebivališča od osnovne šole, če je tako določeno v odločbi o usmeritvi.
  Če učencu ni mogoče zagotoviti prevoza, ima pravico do brezplačne oskrbe v kraju izobraževanja in pravico do brezplačnega prevoza domov ob pouka prostih dnevih.
  Osnovna šola mora učencem, ki morajo čakati na organiziran prevoz, zagotoviti varstvo.

Pa še cel zakon, če rabiš.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200681&stevilka=3535

Takole, vidiš, pravi zakon. V praksi pa je stvar veliko bolj komplicirana. Pri nas npr. se naš vozi 13km z avtobusom do šole. To bi bilo vse ok in prav, če se ne bi šola odločila, da kadar ima otrok 7 ur, prevoza sploh ni. Niso se mogli zmeniti z občino, kjer so prelagali en na drugega odgovornost. Prevoza sploh niso organizirali. V končni fazi je otrok čakal tam ali našel koga od tujih staršev, da so ga peljali domov. Kaj če bi se mu kaj zgodilo na poti, kdo bi prevzel odgovornost? No, zdaj so sicer našli varianto, vendar za ceno tega, da sem po treh tednih prosjačenj in poskušanj z mirnim tonom, morala biti kar malo zoprna. Šola je dolžna zagotoviti prevoz. Našega sicer en avtobus vrže ven 2km od doma, vendar je pot še kar za silo ok. Mene v bistvu ne moti, če malo špancira, še ok se mi zdi, da vsaj malo giba. Če bi bila pot neprimerna, ali preveč nevarna, bi se pa na to sklicavala in ne bi dovolila, da tam hodi - sitnariti moraš na ministrstvu. Oni ti ne smejo reči, da je to stvar občine. Ministrstvo ureja reči, kadar je občina nesposobna sama reči utrediti, ali kadar nima interesa, ali kadar so tam brezobrazni - oni na ministrstvu so njeni šefi, saj financirajo te dejavnosti. Zahtevaj šefa od tega človeka na min., s katerim si govorila. Do mene so bili sicer od začetka na ministrstvu tudi osorni, ko pa so ugotovili, da imam prav, so se pa v roku enega samega  dne reči uredile. Pa da ne boš mislila, uredile so se samo za našega, ostale otroke morajo hoditi starši iskat, ker kao sploh ne obstajajo, ker se niso posebej pritožili, ker sploh ne vedo, da je občina dolžna otroka peljati domov, četudi je en sam in zanj organizirati prevoz. 
Malo sem se razpisala, ne pusti se, klicari in klicari na vse konce in kraje. Če mora otrok nekje po nekem gozdu ali hudem hribu ali po nevarni cesti hoditi, potem je to vzrok za upravičen prevoz, kar lepo piše v zakonu. Če te še ne bodo upoštevali, pa inšpekcijo pokliči.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2007 18:19:56   
Barbs
Tudi pri nas je bilo podobno. Naša srednja ima sicer do šole  3 km , vozi šolski kombi, ampak bi morala it čakat v nasprotno smer od šole 1,5 km, pa še čez glavno cesto, ker je kao samo tam postajališče. Nikogar ni zanimalo, da bi kombi npr. lahko zapeljal po eni poti navzdol in jo spotoma pobral 300 m od doma. Pa ne samo našo. Ker je vas razdeljena na spodnji in zgornji del, je v spodnjem kar nekaj otrok, ki bi jim bila ta varianta bližja. Pa se najprej kao ni dao, ker kombi vozi tam in pika (ravnateljeva varianta) Potem sem čisto prijazno sprintala iz naravovarstvenega atlasa dejansko stanje, kje je naša hiša, kje so hiše še preostalih treh otrok, kje vozi kombi sedaj in kje bi lahko potem, koliko se pri tem zamudi (nič!!! ) itd. Označila sem z rdečo barvo inse najavila v šoli. Ravnatelju sem pokazala dejansko stanje. Sprva se ni dal, opletal je nekaj s tem, da on tega ne določa, da to določa občina,ker tudi plača itd... kar seveda ni res. Občina resda finansira, traso vožnje pa določi šola, ker oni vejo, od kje so učenci. Pa nisem rekla, da vem, da ni res, ampak sem mirno izjavila : "no prav, bom šla pa do županje, saj je zelo prijazna ženska in dovzetna za te reči - gotovo bo razumela, pa tudi, kdo si pa želi, da bi bilo s katerimkoli otrokom, ki bi moral brezveze prečkati glavno cesto, kaj narobe. Če o tem odloča županja, potem je stvar gotovo urejena, pa če slučajno ne bo kaj ok, bi pa mogoče še na ministrstvo prosili, naj županjo kontaktirajo in jo prosijo za uslugo" ..sem prijazno nadaljevala (potiho sem si pa , priznam, zlobno požvižgavala..." Ravnatelj je nekaj momljal, da si bo sam ogledal pot in da mogoče bi pa res lahko tudi on dal kak predlog.... bla bla sem rekla "suuuperrr" pa še na kavo pridte k nam.... Ni mogel verjet, da sem še kar prijazna... No ja, omemba županje, ministrstva ..je očitno padla na plodna tla. Rezultat : naslednji dan me je že poklical ( domov!!! ) in povedal, da našim otrokom ni treba več hodit na "zgornjo" postajo in da jih bo kombi pobiral na ta spodnji, dvajset minut pred osmo.
Čez par dni, ko so pa dobili urnik še za preduro je pa tamali dal listek, kjer me je prijazno obvestil, da bo kombi prišel pobrat tudi za preduro, ker zdaj je zjutraj že mrzlo in bolj temno, pa da ne bi hodili predolgo....user posted image user posted image

Torej : vse se da, le tiho ne smeš bit...moraš dat vedet, da ti ni vseeno in da se boš za svojega otroka borila..dajte skupaj stopit, če vas je več, sprva probajte prijazno, z argumenti ( npr. prepričana sem, da tudi vam ni v interesu, da se otroku na tej poti kaj zgodi...ne smem pomislit na to..itd.) , nato pa, če bo treba, tudi drugače...  Poročaj o uspehu!user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2007 18:24:10   
Gina
Še to sem se spomnila, če drugače ne bo šlo, se obrni po uradno mnenje organa za preventivo v cestnem prometu. Občina je dolžna upoštevati njihovo izjavo o varnosti.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.10.2007 21:12:11   
ajna12
Hvala za vaše odgovore. Najprej imamo ta teden sestanek zaradi drugih zadev z županom in bom izpostavila še 1x ta problem. Mene osebno se to tiče čez 3 leta,  ko bo šel otrok v 3 .razred,vendar bo treba kar sedaj začeti, da se bo to uredilo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.11.2007 9:32:30   
Peteršilj
pri nas je za vse razrede organiziran brezplačen šolski avtobus, zjutraj od 7 ure pa popoldan mislim da tam nekje do 14.30. 

(odgovor članu ajna12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.