Barbs
|
Tudi pri nas je bilo podobno. Naša srednja ima sicer do šole 3 km , vozi šolski kombi, ampak bi morala it čakat v nasprotno smer od šole 1,5 km, pa še čez glavno cesto, ker je kao samo tam postajališče. Nikogar ni zanimalo, da bi kombi npr. lahko zapeljal po eni poti navzdol in jo spotoma pobral 300 m od doma. Pa ne samo našo. Ker je vas razdeljena na spodnji in zgornji del, je v spodnjem kar nekaj otrok, ki bi jim bila ta varianta bližja. Pa se najprej kao ni dao, ker kombi vozi tam in pika (ravnateljeva varianta) Potem sem čisto prijazno sprintala iz naravovarstvenega atlasa dejansko stanje, kje je naša hiša, kje so hiše še preostalih treh otrok, kje vozi kombi sedaj in kje bi lahko potem, koliko se pri tem zamudi (nič!!! ) itd. Označila sem z rdečo barvo inse najavila v šoli. Ravnatelju sem pokazala dejansko stanje. Sprva se ni dal, opletal je nekaj s tem, da on tega ne določa, da to določa občina,ker tudi plača itd... kar seveda ni res. Občina resda finansira, traso vožnje pa določi šola, ker oni vejo, od kje so učenci. Pa nisem rekla, da vem, da ni res, ampak sem mirno izjavila : "no prav, bom šla pa do županje, saj je zelo prijazna ženska in dovzetna za te reči - gotovo bo razumela, pa tudi, kdo si pa želi, da bi bilo s katerimkoli otrokom, ki bi moral brezveze prečkati glavno cesto, kaj narobe. Če o tem odloča županja, potem je stvar gotovo urejena, pa če slučajno ne bo kaj ok, bi pa mogoče še na ministrstvo prosili, naj županjo kontaktirajo in jo prosijo za uslugo" ..sem prijazno nadaljevala (potiho sem si pa , priznam, zlobno požvižgavala..." Ravnatelj je nekaj momljal, da si bo sam ogledal pot in da mogoče bi pa res lahko tudi on dal kak predlog.... bla bla sem rekla "suuuperrr" pa še na kavo pridte k nam.... Ni mogel verjet, da sem še kar prijazna... No ja, omemba županje, ministrstva ..je očitno padla na plodna tla. Rezultat : naslednji dan me je že poklical ( domov!!! ) in povedal, da našim otrokom ni treba več hodit na "zgornjo" postajo in da jih bo kombi pobiral na ta spodnji, dvajset minut pred osmo. Čez par dni, ko so pa dobili urnik še za preduro je pa tamali dal listek, kjer me je prijazno obvestil, da bo kombi prišel pobrat tudi za preduro, ker zdaj je zjutraj že mrzlo in bolj temno, pa da ne bi hodili predolgo.... Torej : vse se da, le tiho ne smeš bit...moraš dat vedet, da ti ni vseeno in da se boš za svojega otroka borila..dajte skupaj stopit, če vas je več, sprva probajte prijazno, z argumenti ( npr. prepričana sem, da tudi vam ni v interesu, da se otroku na tej poti kaj zgodi...ne smem pomislit na to..itd.) , nato pa, če bo treba, tudi drugače... Poročaj o uspehu!