|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
2.1.2006 14:25:09   
mala maja
user posted image user posted image ojoj moj mali bo mene počasi nekam sprevu.

sam jok in jok in jok......... Rabim mal nasvetov...

Po novem se jokamo ko se previjamo. Porabim za to da mu previjem ruito tudi do pol ure in več. Mali se tako dere pa tako leze da ga komej lovim. Mir da edino če mamo kašne obiske pa da je velik gneče okol njega.user posted image

V avtomobilu se jokamo odkar ni več v lupinico. Jok in stok je že ko ga hočem privezat v stolček. Joka do onemoglosti. je nakoncu čisto brez sape. ne pomaga tud če jaz sedim vzadej. Na daljšo vožnjo gremo po novem tako da je že tako zaspan da pol po hudem joku omaga da spi ker edino takrat je tiho.

Kdaj ste jim dale čeveljčke. Midva jihg še nimava bo pa star 10m. Mislim da bo rabil kmalu čevje-sam kakšne. A so dost sam copatki pa eni bolj topliu al kaj?????

Ponoči je tud jok. kakšno noč je priklopljen celo noč na zizo. Kaj nej nardim da bo nehal. Ne pomaga flaša ne pomaga da ga pustim jokat ker se dere in dere in derej... da vse zbudiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kakšno težo so mel vaši pri 10m pa kolk so bli veliki. Naš je velik cca 80cm (mogoče kakšen cm več) in ima 9800g.

evo spet jok noče bit v stajci... mor it user posted image user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil mala maja -- 2.1.2006 14:26:55 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
2.1.2006 14:56:12   
Sofi
Mala maja, vidim, da vam ni dolgčas. Pojma nimam kaj mu je, mislim pa, da gre za fazo, ki jo vsi dajo skozi. Moj lump je star šele pet mesecev in nimam še takšnih izkušenj.

Lahko ti svetujem samo glede čeveljcev. Kupi mu prave čeveljčke, saj je že velik fant in bo če še ne, kmalu shodil in rabi ortopedski čevelj, prav tako tudi copatke, čeprav nekateri vzpodbujajo hojo v nogavičkah, ker lahko malčki cel podplat spodvijejo, kar je tudi pravi način hoje.
Mi že obuvamo čeveljce, ampak zato, da mu je topleje v nogice, ko gremo ven in pa zaradi šminke seveda user posted image .

Ti bodo tiste, ki uživajo v vlogi mame že dalj časa, znale bolj pomagat.

LP

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
2.1.2006 17:04:19   
Dadi
Si kar malo boga nouser posted image ... Pri previjanju poskusi s kakšnim trikom ala plenička se pogovarja z njim pa ga kliče da se gresta previt, ali pa gresta skupaj po vodo za ritko umit(oz. vzameta robčke)...skratka vse delajta skupaj. Mogoče bo kej pomagalo.
Kar se tiče joka ko gre spat....Tudi pri nas je bilo tako obdobje ampak smo pogruntali da jo mora dat očka spat pa je bilo ok...ji je govoril pravljice pol je pa kar zaspala. Zdej pred 14 dnevi smo imeli tudi tako obdobje 14 dni ko ni hotela zaspat...pa sva pogruntala da jo moram dat jaz spat k sem ji pesmice pela in razlagala da gremo vsi "ajat" pa njeno punčko sem ji dala zraven pa je spet ok..Zdaj čakamo pa še kakšno obdobje.user posted image ...Kar se tiče vožnje v avtu, kaj pa kakšna igrača ga tudi ne zamoti? Kakšna taka igrača da jo ima samo v avtu...kakšen volan lahko tudi lesen...skratka tolk da ga zamoti?

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
2.1.2006 18:23:54   
daša
Ja, res je kar precej "naješen" tale tvoj tamal. Pa res je tudi da so to ponavadi taka obdobja (upaj da je to). Pa še bolj je smotano, ko imaš še dva otroka in res nimaš se cel dan čas z njih prerekat pa prepričvat.

Kar se tiče previjanja se je nam še zdaj  kadar je problem najbolje obnese steklenička s čajem.

Vožnja z avtom. Ko je bil star 7 mesecev smo šli na morje. Sem mislila, da bomo vsi dobili živčni zlom v tistih nekaj urah vožnje. Težil, težil in še enkrat težil. Popil stekleniko čaja, pa spet težil. Smo pa tudi malo prej zamenjali stolček za lupinico. Pa je bilo tudi to prehodno, po parih mesecih se je že rad vozil, zdaj se pa prav rad vozi. Vidim po slikci, da imaš že dva večja fanta, a ga onadva ne moreta nič zamotit. Pri nas se je to kar obneslo. Če seveda ni bil tamali do konca jazen.

Čeveljčke bi mu jaz kupila že zdaj ene tople škorenjče, take, ne ski bucke ,ampak da jih bo lahko nosil še v spomlad. Ker jih bo res kmalu rabil, pa če hoče na tla (iz vozička ali naročja) ga vsaj lahko dol postaviš. Pa še toplo mu je v nogice. Lahko kupiš malo večje, mu še ene debelejše nogavičke obuješ, da mu ne bodo koj premajhne. Copatke pa ne vem. Mi smo jih prvemu kupili pri 7 mesecih, ta drugemu pa pri letu in pol. Je  bil bolj zadovoljen s toplimi nogavičkami z bremzicami (se mi zdijo res boljše, sploh ko še ne hodi in se po teh plazi so copatke kar nerodne). Pa počakaj do 6. januarja, najbrž bodo otroški škorenjčki tudi znižani.


(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
2.1.2006 19:24:33   
MIN
da te mal potolažm,nisi edina da se ti joka,moja se dere skoraj cel dan,razen če skačem z njo in ji prižgem radio.tudi v avtu je neznosna.enkrat sem šla sama na obisk k staršem in se je drla celih pedeset kilometrov,pa sem se vmes dvakrat ustavla,da jo potolažim pa je blo spet isto,tko ko sva prišle domov sem lahko dobesedno vžela pajaca,ker se je tolk drla,da je bila vsa premočena.tko da sama nikamor več ne grem,pa tudi v vozičku noče bit.če že kam gremo jo dam res v avto ali voziček ko že spi

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
2.1.2006 19:31:16   
mala maja
user posted image hvala za tolažbouser posted image  vidim da nismo sam mi tisti k smo na koncu z živci.

ja no še to nasega malega ne zamoti nič, ampak res nič........ V avtu ne pali nobena igrača, nobena flaška nič tud tavelka ga ne zamotita. edin pesmica BIba leze pa še to sam včasih..user posted image user posted image user posted image Pomaga pa ja da ga vzamem v naročjeuser posted image user posted image  ja sam to nardim sam če se peljemo od tašče do doma(k mamo 300m pa še to samo samo izjemoma) Ga ne maram odpenjat. Mora bit v stolu pol pa a mu je všeč al pa ne. varnost je prva.
Aja Min meni se je tolk dru da sem se tolk znervirala da sem ves avto zbila. Pa sem se tud umes ustavla pa še tašča je pri njem sedela.

pri previjanju je pa sploh nič ne pomaga. Je še premajhen da bi sam nesu pleničko al pa karkoli sodeloval. Piti vmes noče, če mu navijem vrtiljak se pa začne tolk časa muvt da vstane in pobegne po vseh štirih stran-igrat z njim..

Ma uglavnem spravu me bo nekam.Prvedva nista bla tolk sitna. res ne....

Spomnim se da sta mela prvedva hitr copatke ta pa vse dol zbrca al pa tolk časa sitnar da mu jih damo dol. Ma bom šla nove kupit mogoče mu niso čist prav al pa ga kaj tiči ker so še od ta druzga. upam da jih dobim v LJ ker tle ne dobim 20št.

Hvala za odgovore pa se opravičujem za napake ker mam user posted image  v naročju.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 2.1.2006 19:34:15 >

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
2.1.2006 19:58:59   
Marogica
Jok in previjanje: mogoče bi obesila kakšno igračo nad glavo, da se otroček zamoti ali pa mu daj kaj v rokice. Lahko da ga moti tudi hladni robček, pa probaj s toplo vodo ritko umiti.
Jok in avto: mi smo v avtu privezali na držalo nad oknom igračke, ki so tako dolge, da jih lahko prijema in se zamoti. Probaj dati sedež na sredino, da bo kaj videl in mu ne bo dolgčas.
Čeveljčki: ti ne priporočam nobenih, če še ne hodi. Kadar je mrzlo damo našemu volnene nogavičke, ki izgledajo kot čeveljčki. Če mu boš kupovala čevlje, na katere ni navajen in ga vežejo, lahko pričakuješ, da bo zopet jokal.Razumljivo.
Jok ponoči: odvati ga je treba, da ne bo skoz priklopljen. Je sicer že pozno, kar pomeni, da bo dalj časa trajalo, da se bo odvadil. Humane metode ni, če ga hočeš res odvaditi.

Ne vem ali res toliko joka, ali se tebi zdi. Važno je, da je otrok "zaposlen" kar pomeni, da ima vedno kašne igrače ob sebi, da menjavata "lokacije"(jaz ga jemljem povsod zraven), pa mogoče si omisli kakšno tolažilno dudo ali pleničko ob spanju in v avtu.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
2.1.2006 21:42:19   
Lejči
jaz imam ob previjalni mizi zvonček in zmeraj, ko jo previjam, ji ga dam, da se z njim zabava. veselo zvončklja, jaz jo pa lahko previjem. drugače se obrača in telovadi, da je joj. pomaga pa tudi, če pride zraven očka, da jo malo zabava. poskušaj razne finte, gotovo boš našla rešitev. glede spanja pa, pri nas ni šlo drugače kot to, da smo jo pustili, da je jokala. meni je bilo ful hudo, ampak po treh dneh je spala in je tako še danes. položimo jo v posteljo, ji vklopimo pojočo lučko, malo se še zabava z medvedkom in zaspi.
čim manj joka ti želim.

lp

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
2.1.2006 22:33:25   
156sw
- Mi damo nasi pri previjanju kaj v rokico pa se zamoti.
- V atomobilu najbrz joka kr ste zamenjali zic (se ni navajen na novega)
- nasa je stara 13 mesecev pa ima samo za ven ceveljcke, za po hisi pa ima obute samo nogavicke z bremzicami.  Mi smo nasi prvic pri 10 M obuli copate za ven. Ce se ze postavlja na nogice mu kupi kvalitetne cevljcke, ce pa se nima interesa za hojo pa kake bolj poceni, tople.
-mi smo naso ponoci med prazniki brez problema odvadili od zize.Zvecer sem jo podojila,nato dala spat ponoci pa ko se je zbudila jo je mel ati naces-malo je zastokala ati jo je stisnil k sebi dvakrat zazibal in dal nazaj v posteljo po treh dneh spi celo noc 22.00-8.00.BRAVO ATI user posted image user posted image user posted image
Je pa res da je bila vcasih celo noc na zizi in razlog so bli zobki.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: previjanje, vožnja z avtom in jok pa še kaj
3.1.2006 10:31:20   
Grascakinja
Saj ne vem, če bo kaj zaleglo, pa vendar:

mi imamo vrtiljak namesto nad posteljo, nad previjalno mizo. Če ga pozabim navit, se preklada ko vrtavka, ko pa lepo špila nad njeno glavo in prijemlje igračke, se previjeva 123.

Mi smo, ko smo jo pred kratkim prvič dali v avtosedež, ker je lupinico že prerasla, najprej dali sedež na sovoznikovega (je dovoljeno), ker sem ravno sama morala nekam it, da je videla ven in je bilo ful zabavno. Po nekaj vožnjah pa smo jo prestavili zadaj. Igračke pa obvezno zraven. Sicer je 4 mesece mlajša od tvojega, tako da ne vem, če bo palilo, lahko pa poskusiš.

(odgovor članu 156sw)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?