biga
|
Moj 23-mesečni sin je non stop lačen. Ne morem verjeti, koliko poje. Je v vrtcu, vzgojiteljica pravi, da skoraj vselej prosi za še, potem doma ne more dočakati, da z možem skuhava, mora že takoj nekaj sadja, potem bi še z nama jedel, pa ni dovolj do večerje. Potem še pri babicah dobi kaj za glodat, jaz se pa z njima kregam, da naj mu ne dajeta. Pediater mi je rekel, da je dovolj pet obrokov na dan, naj ne grizlja vmes. Ima dobrih 14 kg, čeprav je tud visok, ni videti debel, ima pa kar trebuščka. Vem, da je treba že zdaj začet pazit na prehrano, babice mi pa seveda oporekajo, da otroka prikrajšam. Ne gre za to, da bi jedel preveč sladkarij, nasprotno, teh ne poje veliko, gre bolj za količinsko, prevečkrat je lačen. Potem se pa z možem sprašujeva, kako ga zamotit z igro, da ne hodi skoz v kuhinjo in prosi za jest. Midva sicer nisva debela, je pa možev nečak precej debelušen in se zdaj pri 8. letih borijo s kg, ker prej niso pazili. Nočem, da se nam to zgodi, ampak ne vem, kje je meja. Kakšne podobne izkušnje? Razen nasveta, da bo vse odvečno izgubil, ko se bo več gibal? Čeprav ne vem, če to povsem drži.
|