|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preveč poje
24.4.2009 14:06:24   
biga
Moj 23-mesečni sin je non stop lačen. Ne morem verjeti, koliko poje. Je v vrtcu, vzgojiteljica pravi, da skoraj vselej prosi za še, potem doma ne more dočakati, da z možem skuhava, mora že takoj nekaj sadja, potem bi še z nama jedel, pa ni dovolj do večerje. Potem še pri babicah dobi kaj za glodat, jaz se pa z njima kregam, da naj mu ne dajeta. Pediater mi je rekel, da je dovolj pet obrokov na dan, naj ne grizlja vmes. Ima dobrih 14 kg, čeprav je tud visok, ni videti debel, ima pa kar trebuščka. Vem, da je treba že zdaj začet pazit na prehrano, babice mi pa seveda oporekajo, da otroka prikrajšam. Ne gre za to, da bi jedel preveč sladkarij, nasprotno, teh ne poje veliko, gre bolj za količinsko, prevečkrat je lačen. Potem se pa z možem sprašujeva, kako ga zamotit z igro, da ne hodi skoz v kuhinjo in prosi za jest. Midva sicer nisva debela, je pa možev nečak precej debelušen in se zdaj pri 8. letih borijo s kg, ker prej niso pazili. Nočem, da se nam to zgodi, ampak ne vem, kje je meja. Kakšne podobne izkušnje? Razen nasveta, da bo vse odvečno izgubil, ko se bo več gibal? Čeprav ne vem, če to povsem drži.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preveč poje
24.4.2009 14:12:19   
Anonimen
pri nas mamo tud podoben problem, 21m, okoli 11 kg, debela res ni, prej kontrauser posted image tako da me zaenkrat teža res ne skrbi, samo ni mi pa všeč ideja, da se bo navadila nonstop neki glodatuser posted image ker to nonstop teži..še bom banano, še bom jabiko, šeeee booooom! pa pol trma, pa še bom keks, mami dej palčko, mami to bom, mami uno papamuser posted image groza, res no, pa k kuham mi zrav teži, pa korenček bo, pa mesa bo, pa kr vse bi no...pa rozine, pa lado, pa kruha...čez cel dan tko, ma jst jo ignoriram, ker enostavno ne more cel dan neki jest...sej hvalabogu da ni problemov, pa res vse rada je, sam da se pa navadi da more skoz neki grickat, no kot sem rekla - to mi pa tud niuser posted image

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2009 14:13:43   
metuljčica1
Kot bi opisovala našo 23 mesečnico.Ona še ko pridemo kamor koli na obisk hoče nekaj za jest.Jaz se s tem ne obremenjujem, ker ima ravno prav kg (13).Ji pač če je nonstop lačna ponudim kaj od sadja ali pa kak jogurt, pa čeprav stoji pred hladilnkom pa pravi da bi paštetouser posted image .Pa poskušamo se izogibat sladkarijam v velikih količinah, malim se še jaz ne morem odpovedat.
Mu pač ko bo hotel malo po obroku spet jest ponudi sadje ali kaj podobnega.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2009 14:15:36   
blazka
Mogoče se pa pri obroku ne najde do konca in bi zato skoz vmes grizljali. Drugače se mi pa zdi brez veze tako kmalu paniko delat. Če se otrok veliko giblje, je logično, da tudi veliko je. Ne moreš že majhnemu odrekat hrane.

Ponudi mu zdrave prigrizke, pa bo. To pa res ne more škodit. Sadje, jogurti, skute...

< Sporočilo je popravil blazka -- 24.4.2009 14:16:58 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2009 14:17:23   
tanci29
nikoli ni prav...jest se pa na glavo postavlam da mali odpre usta in nekaj poje...no čeprav zadnji mesec ni več takooooo velik problem, ampak je pa zelo hitro sit.

nimam nasveta kako ga brzdat pri hrani, raje ti meni povej kako ga prepričam da bo jedeluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2009 14:20:33   
Zala01
biga v bistvu ne vem, kaj naj ti napišem, moj fantek je imel 14 kg na sistematskem pregledu pri 3 letih, pa tudi ni najbolj med nizkimi otroki. Pri nas je obratno, se stalno borimo s hrano, da kaj poje. Takrat, na sistematskem mi je pediatrinja rekla, da je boljše tako, da je bolj suh, je pa res bolj hiperaktiven otrok in vse pokuri. Ko sem bila jaz majhna, so mi rekli, da sem tudi bila non-stop lačna, pa da sem hotla stalno jesti in se tega tudi spomnem, vedno sem bila bolj buckasta in sem zaradi tega imela kar nizko samopodobo.
Jaz ti svetujem, da res narediš 5 obrokov na dan, če je vmes lačen, naj poje kakšen korenček, jabolček ali jogurt...kruha pa čim manj. Pa čim več gibanja zunaj, zdaj ko so lepši popoldnevi, Če se bo zunaj zamotil z igro, ziher ne bo mislil na hrano. Pa srečnouser posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2009 14:33:14   
Anonimen
Ne moreš že majhnemu odrekat hrane.

ma sej zdej da bi ji glih odrekala, to ne...sam recimo zjutri poje zajtrk, dva kosa kruha z margarino in marmelado in 2.5 dcl mlekauser posted image to se men zdi ful, to mam jst zadostuser posted image aja pa pred tem navadno poje še banano, ker je tolk tečna, da še zajtrka ne morm prštimat u miru...pol po zajtrku pa že teži in pol cel dopoldan neki gricka. sicer res bolj zdrave prigrizke, rozine, jabolčne krhlje, marelice in takšno. pa obvezno dve jabolki ji olupim in jih poje, pa še kakšno pomarančo. pol kosilo, po vsem tem se men zdi da sploh ne more bit lačnauser posted image ampak je normalno, recimo za dlanmesa, pa kak krompir zelenjavo, al pa testenine, primerljiva količina rižote, kakšna juha, pa kar pač je. pa par žlic solete tudi. men se zdi da zadost poje, no, če primerjam količino hrane, pa kak želodec bi nej meli takšniuser posted image in pol spet po kosilu že kar takoj mami dej banano uliuser posted image mami jabiko dej, mami to bom, mami uno bomuser posted image večerja je navadno mlečna, gres, polenta, kaki cornfleksi itd. ma men se zdi da ful pojeuser posted image in da nonstop je.

(odgovor članu blazka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2009 14:33:35   
smejčica

Ja, moja bo kmalu stara 17 mesecev in ima 13 kg.
Samo jedla bi....

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.4.2009 21:17:38   
josephine27
ja to grizljanje med obroki je pravzamprav ena razvada. tud pri nas je tako da mu stari starši stalno neki ponujajo tud če rečem da smo ravno pojedli.bolje da se tega čimprej odvadi.jaz mu bi mogoče med obroki večkrat za pit dala. pri obrokih pa naj se kar naje. jaz ga ne bi omejevala razen če bi bil res pretežek. mogoče mal več zelenjave na krožnik pa manj krompirja če je navajen na večje količine.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.4.2009 21:36:38   
danijela in taja
21 mes ....16,5 kg in 94 cm....

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.4.2009 21:55:55   
gita10
IZVIRNO SPOROČILO: tanci29

nikoli ni prav...jest se pa na glavo postavlam da mali odpre usta in nekaj poje...no čeprav zadnji mesec ni več takooooo velik problem, ampak je pa zelo hitro sit.

nimam nasveta kako ga brzdat pri hrani, raje ti meni povej kako ga prepričam da bo jedeluser posted image

Jaz tudi ne vem več kaj narediti glede tega- pa ni suh. Ampak od takrat ko se je dojil (do treh let)  ni ničesar pojedel z užitkom, sploh še ničesar v svojem življenju razen mojega mleka ni pojedel z užitkom - vse smrdi ne je mesa, ne je zelenjeva še čokolade ne mara. Za znoret sem že naprej živčna ko se vsedemo za mizo. 

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2009 7:22:34   
Tisana
Naša je sicer stara 16 mesecev in ima šele sedaj 10 kg, ampak če bi jaz pojedla toliko, kot poje ona, bi se že samo kotalila user posted image . Tudi pri nas je vsako jutro jok, ker ne more dočakati, da se pogreje flaša mleka. Zna pojesti tudi tri polovice hrenovk in kos kruha zraven. Za malico dajo npr. v vrtcu par rozin in krhelj jabolka, naša pa doma zmaže celo jabolko, tri mandarine in še kaj grozdja, potem pa seveda še vse žemljice in grisini vmes user posted image . Tudi pri nas kar naprej nekaj melje, je kar naprej lačna, zraven spije pa še enormne količine vode.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.4.2009 8:10:46   
diva 4
Moj sine je bil do leta in pol kar debelušček.Je veliko jedel in še vedno veliko je.Prav tako hči.Naš je jedel od dolgčasa.S sestrico se še ni znal igrat , sam se tudi ni, potem pa je skoz nekaj jedel.Ko se je začel malo bolj gibat zunaj pa so se kilce kar stopile.Zdaj bo star 4 leta, hči pa 6.Imata v vrtcu zajtrk, malico in kosilo.Večinoma vzameta repete.Takoj po kosilu gresta domov iz vrtca in doma dobita sladkarijo in sadje, to pojesta in ob ob treh je doma kosilo, ki ga tudi pridno zmažeta.Potem pa sta do večera zunaj.Ampak ne brez prigrizkov.Vedno še kakšne sladkarije, sladoled, pa sadje , ... Obenem pa gonita bicikel, skačeta v trampolinu, pomagata na vrtu, se podita za žogo, lovita metulje in kobilice...
Poskusite vašega zamotit z igro.Morda se še sam ne zna in iz golega dolčasa nekaj gricka.Naša dva sta precej šlank, kljub količini zaužite hrane.Sin ima 18 kg in 104cm, hči pa 20kg in 128cm.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.4.2009 13:01:56   
mirjanajelenko
res ne vem  naša ma 16,5 kg in 98 visoka in je 30 mescev stara , bolje da ne veste kolk poje , zajterk ob 8 uri pa do juhe ki je opoldan poje ziher povprečno 1 banano ,puding, smokiji, pač grizlja pol mama ob 3 kosilo, ob 6 večerjo, ter ko pride mož domov ne glede gdaj če bedi še enkrat je  alo med obroki kr neki po usta vlači, pa ne poje malo, če bi js tolk pojedla ko ona bi mela 100 kil  ko sm zdravnici rekla mi je rekla naj je otroka do 5 leta ne smeš štopat smj mu bo minal, razen če vidiš da je zelo močan

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?