|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preveč kg?
2.1.2008 19:33:14   
Anonimen
živjo!  sem v 7-em tednu nosečnosti in me ful skrbi ker sem se že zdaj zredila za 3,5 kguser posted image    Zanima me če je to normalno pri zgodnji nosečnosti?    hvala za odgovore user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preveč kg?
2.1.2008 19:37:30   
eya
To je precej značilno za veseli decemberuser posted image  Pazi na zdravo prehrano vnaprej, da ne boš nadaljevala s takim tempom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2008 19:38:24   
Taula
Iskreno povedano je malo veliko.user posted image  Sicer si še na začetku, pa prazniki so bili.user posted image  Če se boš prekomerno redila ti bo G že povedala in predlagala dieto.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.1.2008 19:39:20   
Taula
Pozabila...jaz sem imela na začetku user posted image  težave z prebavo. Mogoče jih imaš tudi ti in zato kaže vaga še več.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.1.2008 19:39:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

živjo!  sem v 7-em tednu nosečnosti in me ful skrbi ker sem se že zdaj zredila za 3,5 kguser posted image    Zanima me če je to normalno pri zgodnji nosečnosti?    hvala za odgovore user posted image

Ne vem sicer, kaj je "normalno", samo za 7 t nosečnosti to ni normalno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.1.2008 19:44:25   
Anonimen
hvala za odgovore user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.1.2008 19:47:09   
larisa
Odvisno kakšne postave si štartala, oz. koliko si ob zanositvi tehtala.  Jaz sem dobila 2kg preden sem zvedela, da sem user posted image . Ampak sem bila pred user posted image  prej presuha, kot normalna. Telo je samo poskrbelo za zalogo, ki jo user posted image  potrebuje. Potem sem se na mesec redila za 2kg, jedla normalno, redno (prej sem kak obrok izpustila, če ni blo časa) in nikoli mi ginekolog rekel da je kaj narobe, ampak da se moje telo redi ''PO JUSU''....torej pri nekom bi bilo to lahko normalno, pri nekom pač ne....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.1.2008 19:47:19   
Naja30
Verjetno je "kriv" malo tudi veseli december. Saj sama veš, če boš tako nadaljevala, bo kasneje pač težje spraviti dol. Pa še vse te bo še bolj bolelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.1.2008 20:43:41   
ninočka1980
jaz sem noseča 23 tednov in sem se do sedaj zredila za 5,5kg.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2008 8:22:48   
slovenka
jaz pa 16 t in sem se zredila za 1,5 kg.

(odgovor članu ninočka1980)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2008 8:40:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ninočka1980

jaz sem noseča 23 tednov in sem se do sedaj zredila za 5,5kg.

Nimamo vsi take sreče, eni pač radi jemo.

Jaz sem v 17 t, pa sm se zredila 6 kg. S težo se preveč ne obremenjuj, da ne boš kakšn psiho, ki ga skrbijo le kile. Konec koncev nosiš v sebi živo bitje in to je pomembno. Jaz sem se na začetku kr hitro poredila, pa imam kr razporejene obroke. Pa gibam se tudi. Ena prijateljica mi je rekla, da je nosečnost čas, ko se rediš. In tko je. Pa uživaj nosečnost.

(odgovor članu ninočka1980)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.1.2008 8:46:35   
pf
Malo preveč je že, ampak zdaj ti itak nič ne pomaga. Čimbolj si razporedi obroke, pa jej večkrat na dan in poglej malo tudi kaj ješ. Če vidiš, da gredo kilogrami hitro gor pač ne jej sladkega. Sicer pa glavno, da je vse vredu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.1.2008 9:28:02   
Bonnie_RR
Je res malo veliko, so pa tudi res bili prazniki, kar se že nasplošno ljudem rado pozna na tehtnici. Zdaj, ko so mimo in se spet začenja ustaljen ritem, pa malo opazuj, kako ti bo teža naraščala. Če ti bo še vedno tako hitro, te bo verjetno tako G opozorila in svetovala, kako naprej.
Ne pa se že vnaprej ful obremenjevat s tem, ker je brezveze. Uživaj v user posted image !

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.1.2008 9:57:22   
jana81
Pa da ti še jst povem svoje nabiranje kg...
do 8 tedna sem se zredila 4kg, potem do 12 nič, sedaj sem v 22 tednu in sem dobila 8 kg, mogoče zle čez praznike še kako kilo več, pa me ginekologinja ni nič okregala, pač je odvisno od vsake posameznice kako gredo kg gor...tako da se ne sekiraj preveč, lahko da se ti bo sedaj zaustavilo, meni se je pri 8. tednu , pa sem vseeno še naprej jedla kot prej...
želim ti karseda lepo nosečnost.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.1.2008 10:11:47   
tosja
Preveč! Tud možno, da si te praznike preveč jedla user posted image

Teža bi naj naraščala nekako tako:

0-3 mesecev .............10%
3-5 mesecev ..............25%
5-7 mesecev ..............45%
7-9 mesecev .............20%

Med user posted image se ženske zredijo v povprečju za približno 13-14 kg, idealno bi bilo 11,5kg!

Povprečno povečanje teže:
Otrok ................... 3,4 kg
Posteljica.............. 0,7, kg
Plodovnica ........... 0,8 kg
Maternica  ............ 1,0 kg
Povečana količina krvi ... 1,3 kg
Dojki ..................... 0,4 kg
Maščoba ............... 3,5 kg
Voda, ki zastaja .... 1,5 kg
(pa vse do 4,5 kg)

SKUPAJ .................. 12,6, kg

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.1.2008 10:29:50   
rokapi
Tudi z mano se je podobno dogajalo.  Potem sem začela  paziti pri hrani in se vsak večer tehtati in se je malo umirilo. Nisem ravno hujšala. Kruh sem omejila na minimum, sladkarije pa skoraj črtala. Tudi sadje sem zmanjšala, raje nadomestila z zelenjavo in se je rast teže ustavila.

No, zdaj po praznikih sem spet nekaj pridobila, bom pa pazila, da se to ne bo nadaljevalo. No, zdaj sem v 19. tednu in sem se zredila za 10 kg (nosim dvojčka).

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.1.2008 10:37:17   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: rokapi
Kruh sem omejila na minimum, sladkarije pa skoraj črtala. Tudi sadje sem zmanjšala, raje nadomestila z zelenjavo in se je rast teže ustavila.

user posted image user posted image user posted image   kako naj drugače rečem, kot odločitev zdrave pameti!!!

Pa tud, ko greš na OGGT test po domače "cuker test" ni tako prijetno, če ti odkrijejo nosečniki diabetes!
Po zdravi, kmečki pameti, user posted image !!! user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.1.2008 10:39:26   
jaša2
to je odvisno od posameznika. eni se takoj zredimo, drugi so pač srečneži. jaz sem se v takem času zredila za 2 kg. je pa res, da je zdaj veseli december bil in...user posted image  meni je G vedno govorila, da se lahko na mesec zredim za 2 kg - to naj bi blo v mejah normale. kak je pa blo več, mi je pa že predpisala dieto - torej veliko sadja, zelenjave, mesa, vse pa mora bit bolj kot ne nesoleno. čeprav je to ful nagravžno, sem vedno dodala vsaj malo soli. pa kak sadni dan v tednu je tud ful pomagal.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.1.2008 14:47:18   
rozica984
Živjo!
Jaz sem v 17-em tednu, pa imam še 1kg - kot sem imela preden sem zanosila. Sem pa res močnejše postave, nekaj čez 75 kg. Mi kar paše, da se nisem še zredila. Je pa res, da mi sladkarija več ne paše kot prej. Jaz samo upam, da ne bo G rekla, da je kaj narobe s pikico, ker se nič ne redim. Mi je pa rkla, da nsaj bi se zredila 1 kg na mesec.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.1.2008 14:53:34   
polly80
hej
jaz pa sem sedaj v 19.tednu in sem se v tem mesecu zredila za 2,5 kg,prej pa nič,ker sem bruhala..tako da bodo po moje kilogramčki kar hitro poskočili user posted image
pa bomo potem dol spravljali,sedaj se ni vredno za to jezit..ti rečem,bolje kak kg gor kot pa takšne slabosti kot sem jih imela jaz..uživajmo v user posted image !

(odgovor članu rozica984)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.1.2008 14:12:17   
Anonimen
hvala vsem še enkrat za odgovore...ja, res je bil veseli december(potica...itd..)user posted image     je pa tudi res, da nobenih znakov nosečnosti nimam razen napetih prsi(sem namreč že v 8-em tednu nosečnosti)....torej bruhala še nisem,počutim se odlično, nič mi ne smrdi...aha, pa mogoče občutim da mi srce bije hitreje...bila sem na 1-em pregledu in je vse kot mora biti je reku G..       lep pozdravuser posted image

(odgovor članu polly80)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?