Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prestavitev menstruacije in zanositev? 15.8.2009 12:35:16
|
|
|
|
Majčka*
|
Hej! Da ti povem mojo izkušnjo s tem prestavljanjem: Menstruacijo bi mogla dobit na morju in ker imam zelo boleče in močne se odločim, da jo prestavim...zdravnica mi predpiše logest...začnem jih jemati en teden pred morjem...drugi ali tretji dan morja mi je postalo nenormalno slabo, vse mi je smrdelo, smrdel mi je kavč ki je bil v sobi in je bil iz usnja?? obrnili so se mi cigareti...zredila sm se za 3 kg, pogosti glavoboli...sm pomislla da sm noseča ker sem imela tipične znake, sam sm si rekla nemogoče, saj sem po prihodu iz morja prenehala z jemanjem tabletk in dobila tečko ampak simptomi pa še vedno niso izginili, le malo bolj blagi so...no ja če bi bila jest še enkrat na temu imam definitivno raj menstruacijo na morju, potrpim tiste tri dni ko imam močno, ko pa da bi še kdaj jemala te tabletke za prestavit , saj mi je popolnoma ampak res popolnoma zmešela hormone...razen če nisem res noseča no v to se pa še nisem prepričala ampak dvomim. Drugače pa naj nebi bilo nič narobe če takrat zanosiš, ker če je kaj narobe pride do spontanega splava, če pa je vse vredi se pa plod obdrži...mnogo punc je že jedlo kontracepcijo in so kasneje pogruntale da so nosečke, pa je bilo z njihovimi otročki vse vredi...je pa tudi to mene najbolj skrbelo, kaj če je kej narobe, vendar sem se pomirila, ko sem malo prebrala ta forum in izkušnje drugih deklet:) No zdj sm se res razpisala, upam, da se ti bo dalo brati ! veliko sreče in čimlepše poročno potovanje
|
|
|
|
RE: prestavitev menstruacije in zanositev? 15.8.2009 12:43:30
|
|
|
|
mojca345
|
jest teh hormon in tablet sploh ne maram, da se vnašajo v telo....na morju se itak tok rekreiraš, da so ponavadi manj močne....saj jaz imam skoz močne...
|
|
RE: prestavitev menstruacije in zanositev? 15.8.2009 13:51:41
|
|
|
|
Martinčka
|
hm... a tao da v bistvu ti da ginekologinja potem kr KT tabletke!? eh sem mislila da so kakšne druge tabletke prav zato namenjene.. pri KT pa tako vem kako je ko jih začneš od začetka jemat.. meni takrat pravzaprav ne zgine menstruacija oz menstruacija mi izgine ampak imam pa takšne vmesne krvavitve prvič ko jih jemljem... ah potem si pa raje ne bom delala bremena še s tem.. upam da bo res čimprej prišla ta tečka rdeča, ali pa vsaj upam da se mi ravno na poročnem potovanju konča... če bi pa nama zdaj v tem mescu ki ga imava še pred seboj uspelo nardit pa bi bilo tako najbolje .... haha... dream dream dream:)
|
|
|
|
RE: prestavitev menstruacije in zanositev? 15.8.2009 14:28:43
|
|
|
|
Majčka*
|
Martinčica lahko ti da tudi neke druge tablete, sm pozabla kako se jim reče, ampak so še bolj močni, pa jemat jih morš 2 krat na dan kar pri meni ni prišlo v poštev še na enkrat bi velikokrat pozabila, če nebi imela opomnika! Upam, da se ti vse dobro izteče... lp
|
|
|
|
RE: prestavitev menstruacije in zanositev? 15.8.2009 15:39:16
|
|
|
|
lukec
|
Jaz sem si jo letos prestavila s Primolut Nor. Brez kakršnihkoli problem , slabosti, slabega počutja ... Tudi M potem je bila sicer malce šibkejša ampak normalna.
|
|
RE: prestavitev menstruacije in zanositev? 15.8.2009 16:52:12
|
|
|
|
limonita
|
Torej, če imaš namen zanositi lahko prestaviš menstruacijo. V ta namen se predpisujejo tablete Dabroston. Jaz sem začela z njimi 3 dni pred predvideno M in sem jih jemala do prihoda domov. M sem potem dobila čez 2 dni. Nisem imela nobenih težav, sem jih pa jemala na 8 ur - tako priporoča tudi Pušenjak. Če nimate namena zanosit so pa za prestavitev Primolut nor. Sicer pa ne vem zakaj ste nekatere tako proti prestavitvi in delate iz tega tak bav bav.
|
|
|
|
RE: prestavitev menstruacije in zanositev? 15.8.2009 17:02:45
|
|
|
|
limonita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Martinčka hm... a tao da v bistvu ti da ginekologinja potem kr KT tabletke!? eh sem mislila da so kakšne druge tabletke prav zato namenjene.. pri KT pa tako vem kako je ko jih začneš od začetka jemat.. meni takrat pravzaprav ne zgine menstruacija oz menstruacija mi izgine ampak imam pa takšne vmesne krvavitve prvič ko jih jemljem... No, dajanje KT za prestavitev ni ravno običajna praksa. M se s KT prestavlja običajno takrat, če tudi sicer uporabljaš KT. Sicer pa se vmesne krvavitve v prvem mesecu jemanja KT pojavljajo zato, ker punce začnejo / začnete z njimi že 1. dan menstruacije. V izogib temu je z njimi najbolje začeti 4. oz. 5. dan in potem še 7 dni uporabljati kondom.
|
|
|
|
RE: prestavitev menstruacije in zanositev? 15.8.2009 17:48:42
|
|
|
|
Martinčka
|
limonita, a a lahko jaz v tem času zanosim ko jemljem te tabletke za prestavitev? ker midva si želiva ... hvala ti!!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.