|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   presledki med popadki
14.3.2009 10:38:45   
PC Baby
Mene pa zanima koliko časa trajajo presledki med popadki, ko si že v porodni sobi nekaj časa in čakaš na drugo porodno dobo. A je res, da so tudi nekaj ur na vsako minuto? A se sploh lahko vmes odpočiješ ali sprostiš?

Govorim o povprečnih porodih.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: presledki med popadki
14.3.2009 10:49:14   
anny1
Zdravo,
ko prideš v porodno naj bi bili popadki na 5 min, ti se čez čas spustijo na 4,3,2,1 tako da ja lahko trja do nekaj ur, pri meni je pri prvem porodu trajalo 12h od prihoda v porodno do samega poroda, v drugo pa 4h ker sem prišla že precej na koncu saj sem imela popadke pod 5min in sem bila že odprta 4-5cm tako da je stvar potekala hitreje, vsekakor pa je še hitreje ko ti odteče plodovnica.... ja počitka pa na žalost proti koncu ni user posted image  ko se ti spusti pod 2min ni kaj več počivati je smo še potisni in iztisni user posted image
lp srečno

< Sporočilo je popravil anny1 -- 14.3.2009 10:56:59 >

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2009 10:50:18   
metuljčica1
Meni je pri tavečji že doma odtekla voda in ko sem prišla v bolnišnico so na začetku še bili taki popadki da sem lahko vmes malo zadihala.Zadnjo uro pa vmes ni bilo kaj preveč počivanja.Drugič ko sem šla rodit sem pa mela vmes kar nekaj časa se nadihat še potem proti konco ni bilo popadkov na minuto.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2009 11:08:52   
roberta
pri mojem 2. porodu (1 ni bil čisto "običajen", zato ga tu ne bom omenjala) je bil čas za počitek tudi v 2. porodni dobi, torej tisti "najhujši". je bilo pa tako, da je sam popadek trajal tam nekje 1 minuto in 15 sekund, potem je bilo popadka konec in nato je bil počitek recimo 50 sekund do 1 minute in nato spet popadek (tako natančno vem zato, ker mi je ful pomagalo, da sem se sama štopala - sem imela mobitel v roki in sem ob začetku vedno pritisnila, da sem videla, kako je - kot en občutek, da imam vsaj nekaj pod kontrolo user posted image ). samo je pa res, da pri meni teh res hudih popadkov v 2. porodni dobi ni bilo veliko, vsega skupaj recimo 5, kar znese skupaj ravno ene 10-15 minut, tako da je bilo vse skupaj zelo znosno in nič prehudo, pa res je hitro minilo.

sicer pa 2 porodna doba ne traja v nedogled. povprečje je nekje 30 minut do 45 minut se mi zdi (pri prvem porodu je pri meni trajalo nekje 45 minut). tako, da mislim, da v urah ni za govorit (govorim samo za 2 porodno dobo!), ker niti ne vem, kako bi prenesel večurno tako hudo bolečino. ne vem no, si res ne predstavljam. vse skupaj, s prvo, pa seveda traja dlje, a 1 porodna doba ni grozna, je neprijetno boleča proti koncu, a se da predihat vse relativno normalno.

ni za skrbet user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2009 19:37:44   
PC Baby
Hvala za pojasnila - malo ste pa me potolažile...user posted image

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2009 22:57:01   
ribica.
Sploh ne da bi kogarkoli strašila, ampak tudi 2. porodna doba lahko traja. Pri men je trajalo 4 ure. Samo to ni bilo ravno povprečje.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2009 23:00:17   
benika
No, jaz sem rojevala samo z umetnimi popadki. In moj porod je trajal 16 ur, od tega 8 ur s popadki na minuto in pol.user posted image Vmes so mi jih celo za 2 uri odklopili, da so me malo spravili k sebi, ker drugače vprašanje, če bi lahko sama dokončala porod. In ja, počitka je bilo bore malo, poroda se pa spomnim bolj kot ne zelo megleno.

< Sporočilo je popravil benika -- 14.3.2009 23:01:21 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.3.2009 8:12:17   
clara23
IZA je res, da so tudi nekaj ur na vsako minuto? A se sploh lahko vmes odpočiješ ali sprostiš?

Ja, res je..jaz sem jih imela 4 ure na 1 minutouser posted image user posted image

In NE, vmes se ne moreš odpočiti ali spočiti..je treba pač potrpeti..

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?