|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preprečitev hemeroidov pri porodu
24.9.2011 21:23:37   
Anonimen
Pozdravljene. Skrbi me, da se mi pri porodu pojavijo hemeroidi zaradi pritiskanja. Jih je mogoče preprečiti? Lp.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preprečitev hemeroidov pri porodu
24.9.2011 22:08:03   
Dona84
Zdravo!

Ne verjamem, da lahko karkoli narediš, vsaj jaz nisem nič slišala. Jaz sem imela hemeroide še pred porodom že več let in tudi vsi ostali člani moje družine. To je kar precej dedno, tako da, če jih do sedaj nisi dobila imaš pomoje kar lepe možnosti, da jih tudi pri porodu ne boš. Vse kar lahko narediš je, da redno odvajaš blato, tudi po porodu. Samo ne potem zadrževat blata, ker bi te bilo strah bolečin, ker se ne bojo šivi raztrgal in vse bo ok. Pomembno je, da dovolj piješ in ješ tudi kakšno surovo sadje, npr. jabolko, moje male ni zaradi tega nič zvijalo in tudi nove smernice so takšne, da doječe mame morajo jesti tudi sveže sadje in zelenjavo (ne preveč seveda). Pa tudi hemeroidi niso tako strašni, če paziš na redno odvajanje. Jaz veliko večino časa nimam nobenih težav, ko pa so, pa pač malo potrpim. Porod ni bistveno vplival na moje stanje, tako da se ne brezveze bat tega.

Vse bo ok!

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2011 21:22:52   
marjetka1975
Jaz sem jih fasala po porodu. Kolikor je meni znano, nič ne moreš narediti, da jih preprečiš.
Jaz sem si stanje uredila tako, da sem jedla laneno seme v jogurtu 3x na dan, ker sem bila zelo zaprta in mi ni nič drugega pomagalo, mazala sem se s kremo, ki sem jo dobila v porodnišnici, pa po vsakem iztreljani sem si zadnjično odprtino spirala oz polivala z zelo hladno (ledeno) vodo, tolk časa kokr sem pač zdržala.

Srečno!

(odgovor članu Dona84)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2011 7:43:38   
natasarobi
Dobila po porodu. V porodnišnici sem spirala s hladno vodo (tudi doma, sem bila pe še šivana). Drugače sem si kupila en gel in se mazala večkrat dnevno in je bilo kar hitro dobro. Prej nikoli nisem imela težav in mislim, da ne moreš nič naredit.

(odgovor članu marjetka1975)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2011 10:02:17   
trmica
Ja, hemeroidi so dedni, žal. Tako, da če je to v familiji, se ti znajo narediti. Drugače pa lahko nastanejo zaradi vsega tistega potiskanja user posted image . Zato tudi pravijo, da ni dobro preveč dolgo sedet na wc za veliko potrebo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2011 12:09:12   
roberta
jaz sem jih imela po vseh treh porodih. blažje tudi med nosečnsotjo. naredit se ne da nič. skrbi za zdravo prehrano (zelenjava, polnovredna živila, voda, jogurti, donat). če boš odvajala redno, bodo tudi problemi s hemeroidi blažji

po porodu pa, če si nagnjena k njim, lahko pričakuješ določene težave. na začetku kar zelo boli, ker je telo še vse razpolelo od poroda (sploh, če imaš šive, pa tudi brez njih), ampak na wc je treba it. jaz si kar v porodnišnico prinesem ene par donatov in jih pijem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?