Anonimen
|
Morda ti moj odgovor ne bo najbolj všeč, Rose, ampak napisala ga bom pa kljub temu. V oči me je namreč zbodel stavek "ali obstaja kakšna pomoč za takšne ženske"? Za kakšne ženske, Rose? Meni se bolj zdi, da bi pomoč potrebovali takšni moški, ne pa takšne ženske. Edina napaka takšnih žensk (med katerimi sem bila predolgo časa tudi sama) je ta, da takšno obnašanje takšnih moških prenašajo in dopuščajo. In upajo, da bo bolje. Ja, bolje bi bilo v trenutku, ko bi se uredila finančna situacija, ampak bolje bi bilo samo navidezno. Kajti moški, ki si drzne svoji partnerki govoriti, da "narobe" je, pije in hodi (kaj šele vse ostalo), da jo bo prisilil v splav in podobno, sploh ni moški, ampak navadna REVA! Glede na to, da si omenila, da delaš v KC in da nimaš slabe plače, da pa plačuješ 2 kredita, jaz osebno niti malo ne dvomim, da bi ti uspelo, v kolikor to bitje, ki naj bi bil tvoj mož, z vsemi stvarmi vred postaviš pred vrata ali pa ti odideš drugam v najem. Če si zmogla do sedaj (praviš, da tvoj mož ne dela, torej...?), boš pa še naprej. In za vnaprej imaš vsaj motivacijo - otrok. Vsaka stvar pride ob določenem času in ni dvoma, da je tudi s tvojim otrokom tako. Namerno sem rekla tvojim, kajti gospod tako ali tako trdi, da ni njegov, kajne? Torej je samo tvoj. In ne morem se znebiti občutka, da ti je bil ta otrok poslan prav zato, da ti odpre oči, da živiš z napačnim moškim. Nikar pa ne reci, da ga ljubiš (moža, namreč), ker če trdiš to, potem slepiš samo sebe. Če mi zdaj ne verjameš, nič hudega, tudi prav - verjela mi boš kasneje. Govorim iz izkušenj. Samo upam lahko, da ne boš ena tistih žensk, ki zavoljo tega, kaj bodo rekli drugi in pa zato, da bi otrok imel očeta, ostanejo s takšnimi partnerji. Jaz sem preživela z 80.000 SIT mesečno v najemu in s 6 let starim otrokom. In to v Ljubljani, ki je najdražja v Sloveniji. Brez redne službe, brez pomoči staršev, brez lastnega avtomobila, brez izobrazbe. Pa da ti ne bi?
|