BONI*
|
Pilar, podoživljaš mojo zgodbo še ne dolgo nazaj. Tudi meni se je že mešalo in sem že hotela dojenje čisto opustiti. Pa sem ustrajla,če ne drugega iz praktičnih razlogov. Luka se je dojil na vsako uro po par kapljic in vsakič na dojki zaspal, ko pa se je čez nekaj časa zbudil pa jok in kot da je neznanskosestradan. Ko smo mu v obupu dali flaško je vse pojedel. Tudi jaz sem pomislila, da nimam dovolj mleka, kljub temu, da sem vsakič lahko vseeno še nekaj malega izčrpala. Seveda ne veliko, ker se tako hitro mleko enostavno ne uspe tvoriti. Potem pa se je kar samo od sebe stanje izboljšalo. Ne rečem da je sedaj vse Ok in idealno. Luka še vedno potrebuje veliko spodbude in včasih ga moram za en obrok tudi večkrat pristaviti, tako da lahko vse skupaj traja tudi 1 uro. Za zadnji večerni obrok pa mu damo flaško zato da je hitreje in zagotovo nahranjen. Razmišljam pa, da bi tudi to ukinili. Mleka imam zagotovo dovolj in ti najbrž tudi. _To je samo eno zoprno obdobje, ki bo slej ko prej minilo. Samo potrplenje in čim več pristavljaj, da se bo z večjim povpraševanjem po mleku tudi tvorilo vse več mleka. Če pa imaš občutek, d je še vedno lačna, ji pa kar dodaj še malo adaptiranega. Če ne zaradi drugega, pa zato, da se ti malo odpočiješ in da se ne boš sekirala, če je slučajno še lačna. Samo ne pretiravaj, da se ti ne navadi na flaško. Postopoma flaške potem ukinjaj. Tako sem prakticirala jaz in ni mi žal. Lahko pa si poskušaš tudi kaj izčrpati in potem tisto daš. Tudi tako boš spodbudila laktacijo. Upam, da sem ti kaj pomagala in da ne bo zgledalo kot da samo pametujem. Vem pa, kako hudo je, ko ne veš več na čem si. Hudo je, če samo pomisliš, da je otrok lačen. Čeprav danes mislim, da vedno le ni bil lačen in se je hotel na prsih samo malo pocrkljati. _To dela še danes. Pa tudi to ni slabo. Se krepi vez med nama in gradi zaupanje. Lp, Boni
|