Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: De Facto Star je 18 dni. Ob rojstvu je bil tezak 4000g. Ze v porodnisnici so mi sestre rekle, da je pac vecji in, da moram dodajat mleko, ker ga sama nimam dovol. Ce ni znal "zagrabit", je zacel jokat, in mu je sestra prinesla flasko, samo da bi bil tiho, in da jo vec nebi klicala v sobo. Namesto, da bi nama pomagala, mi pokazala kako. Bradavice sem tudi imela napol vdrte, a sedaj so ok. Tako, da se niso hotele matrat, so raje prinesle flasko. Ce bi mi pomagale, kot je treba ze v porodnisnici, mislim, da bi zdaj brez tezav dojila. Mogoce se tudi motim, saj ne vem, je prvi otrok, tako da nimam nobenih izkusenj. Ja, razmisljala sem, da bi si kupila prsno crpalko. Tudi zato, ker bi tako vedela, ce imam dovol mleka. Hvala za odg. in pomoc. Prsna ččrpalka ni reššitev, ker ti ne bo nikoli potegnila tolk mleka ven, kot otrok s sesanjem, torej ne bošš nikoli vedela aliimašš dovolj mleka. Poleg tega morašš tudi s ččrpalko vztrajat, da vzbudišš izcejevalni refleks. To, da ti v porodniššnici niso pokazali, niso tolk oni krivi, temvečč ti, čče nisi zahtevala, da ti pokažžejo. V našši sobi je bilo isto, moj je k srečči imel moččan sesalni refleks in je vlekel ko zmeššan, medtem ko sta cimri imeli probleme, ččeprav je ena bila celo mnogorodka (otrok ji je ob prijemu za bradavico žže zaspal). Pa smo vse težžile vsak veččer ob drugi sestri, da nam pokažžejo kako dojit. In so si vzele ččas, čče glih z vzdihljaji in "težžkim srcem". ČČe jih ne bi me izsiljevale s proššnjami za pomočč, ne bi noben pokazal kako. Moj se je do 5 meseca ččez dan dojil na 30-90 minut, ponočči pa prva runda 3-4 ure, pol pa vsaka naslednja manj tudi na 1 uro. Razvija se lepo. ČČe se tvoj razvija in se lepo redi, pol ni skrbi , čče pa ne napreduje na težži, pa seveda dodajašš
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 5.5.2009 7:59:38 >
|