|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   premajhna teža
20.3.2006 12:23:28   
tea6
Pozdravček!

Pišem ker sem zelo zaskrbljena. Na zadnjem pregledu v 30 tednu mi je ginekologinja dejala, da je moj otročiček premajhen (obseg trebuha je premajhen). Imel je 1400g.user posted image Zanima me če ima katera podobno izkušnjo, saj me res skrbi kaj je narobe z mojim dojenčkom.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: premajhna teža
20.3.2006 12:46:50   
Anonimen
meni je tudi povedala da bo majhen in suhcen in to v 35 tednu,pa je imel normalno težo  2880 .
nič ne skrbi,vse bo uredu.
Se rodijo otroci še pod 1 kg,pa je vse uredu

(odgovor članu tea6)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.3.2006 13:14:32   
total
Mene su tudi skoz strašili in to ginekologi v bolnici,da je vaš otrok velik in suh,pa pretoke merili,pa ne vem kaj še.Pol je bil čist normalen 3 kg in 50 dolg.Ne skrbi.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.3.2006 14:22:44   
lenika
Naš je imel v 32. tednu 1750 g, pa mi ni nič rekla, da bi bilo kaj premalo.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.3.2006 17:40:19   
Grascakinja
UZ ni tehtnica in ne more ti rečt, koliko je tvoj otrok dejansko težak, lahko samo približno ocenjuje. In komot se lahko zmoti. Če te skrbi, si privošči dodaten UZ, da boš videla, kako in kaj.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.3.2006 17:46:17   
XXYY
Živjo!

Tudi naša user posted image  je imela pri 30 tednu samo 1400 g, in v 41 tednu ko se je rodila je imela 3200g.

Jaz mislim, da je tvoja pikica čist vredu, če pogledaš to preglednico, ki je tukaj: http://www.ringaraja.net/nosecnostClanekPodrobno.asp?id=138&kat=9&podkat=

Jaz menim, da se nimaš kaj sekirati. Men moja g. ni nič rekla, da bi bila kaj premajhna za 30 teden.

Pa srečen in hiter porod ti želim.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.3.2006 18:40:38   
lelaval
Jaz tudi mislim, da te po nepotrebnem straši. G lahko samo sklepa, koliko je nerojen otrok, točne teže pa ne more napovedat. Sicer pa - tudi odrasli nismo vsi enako težki in veliki.
Ti se kar veseli nosečnosti in prihajajočega user posted image  - boš videla, nazadnje bo vse O.K. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.3.2006 18:54:59   
Barbs
Naš user posted image  je imel pri zadnjih dveh UZ pregledih nekaj manjši obseg trebuščka, kot je narisano na raznih grafih , pri 28 tednih je G ocenil težo 1100 g, pri 32 pa cca 1500 g - nikoli ni bilo rečeno, da bi bilo lahko kaj narobe, da je premajhen ali kakšna podobna oslarija - saj so ti punce rekle ; vsi nismo enaki, tudi potem, ko se rodimo in odrastemo - nekateri imajo večje trebuščke, drugi so kot plohi - genski zapis pa nosimo v sebi že ko smo v maternici, a ne?

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.3.2006 19:17:16   
benika
Jaz sem isto na forumu spraševala lani avgusta, ko mi je G 1 mesec pred PDP dejal, da ima mali premajhen obseg trebuščka, da je prelahek...BLA BLA BLA!!!Poslal me je za 10 dni v bolnico na ležanje in to je bilo to. Pa se je septembra rodil Benjamin s 3530g.

Veš kaj, ma ne se sekirat, ti samo POČIVAJ (kar pomeni ležat na levem boku in ne sedet in kaj delat zraven), pa bo tud malemu  teža poskočila. Predvsem pa se ne sekirat.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.3.2006 12:45:20   
Tricia
Tea6, prosim ne se sekirat...Vse te njihove pripombe vzemi za rezervo.... Ti dohtarji znajo prav fajn prestrašit bodoče mamice s temi UZ. Jst sem imela samo 3 in sem bila prav zadovoljna tako. Meni ni niti 1x izmerila njegove teže ne nič. Ker sem se zredila skor 20 kil sem vedela, da ta otroček ne bo lih suh - no imela je 3,4 kg....Naj ti samo napišem mal drugačen pripetljaj glede UZ. Ena frendica je morala v bolnico ker se ji je vnel slepič (takrat je bila v 7 mesecu) in ko so ji naredili UZ, ji je zdravnica rekla, da ima njen otrok grozno veliko glavo....Si predstavljaš kako je bilo tej punci...Mislim, a so normalni???? Pred 1 mesecem je rodila zdravega in lepega fantka....
Tako sem ti napisala, ker upam da ne boš več resno vzela vseh njihovih besed.

Kar mirno...manj kot se boš sekirala, bolje bo zate + user posted image .
Srečno user posted image

(odgovor članu tea6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.3.2006 13:16:56   
KODA
Pri meni je bil pa ravno obraten problem-prevelik za tedne.Malo je bilo gensko pogojeno,malo pa dibetes.V 30 tednu je bilo po UZ ocenjena plodova teža  cca2300g.Dobila sem tudi komentar pod nos,da imam debelega otroka.Rodil se je pa v 35 tednu s težo 3680g.Tazadni mesec sem preležala v porodnišnici,na eni nagravžni dieti.
Pospešena rast,se je začela tja od 25 tedna dalje,ko se mi je pojavil sladkor.Prej je bilo vse v mejah normale.

< Sporočilo je popravil KODA -- 21.3.2006 13:21:14 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.3.2006 7:28:22   
SaaS
Meni je že na nuhalni pri 12 tednih rekel, da je otroček za kakšen teden manjši kot bi moral biti. Ampak me ni nič strašil, da bi bilo kaj hudo narobe. Le rok poroda mi je hotel prestaviti za kakšen teden kasneje. Tudi tega potem ni naredil, le rekel, da je velika verjetnost, da bom rodila po roku. Tudi v 31 tednu je bil otroček malo manjši, ampak je bilo z njim vse v redu, zato me ni nič strašil. Po izmeri obsega trebuha v 31 tednu in diagrama v materinski knjižici, vidim da je bil zelo pod linijo, ki je tam začrtana (tak obseg naj bi imel v 27 tednu po tem diagramu).
No na koncu sem rodila celo 8 dni pred rokom 2990g težkega sina.
Tako, da po mojem ne preveč skrbeti. Otroci so zelo različni, te tabele pa neko povprečje.  

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.3.2006 13:20:47   
Anonimen
Samo brez panike. Meni je na PDP izmerila otroka in rekla, da je normalno velik in težek okoli 3300 gramov, max. 3500. Rodila pa sem pravega orjaka 2 dni kasneje - 4410 gramov. Hmmmm...

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

kobacanje
uršula83

Je vaš otrok kobacal?

Ja (pred 6 meseci) (17%)

Ja (med 6. in 8.) (33%)

Ja (med 8. in 10.) (21%)

Ja (po 10. mesecu) (10%)

Samo plazil (rit dol) (6%)

Ne (13%)

Število vseh glasov: 256

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!