mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga IZVIRNO SPOROČILO: liliana večino tega se je že zdaj štelo noter......čeprav nismo vpisovali..... Ne bi rekla. Ali se je zdaj štela vrednost avtomobila? Vzajemni skladi? Obresti že, ampak samo za denarne vloge na banki. Velikost stanovanjske površine na člana? . . . Po moje jih bo veliko na slabšem. No, razen tisti, ki nimajo nič na svoje ime lp lp, mojca Premoženje, ki se ne upošteva - stanovanje (stanovanjska hiša), v katerem oseba dejansko prebiva, do vrednosti primernega stanovanja,
- vsako osebno vozilo oziroma enosledna vozila do vrednosti 28-kratnika osnovnega zneska minimalnega dohodka,
- vsako osebno vozilo, prilagojeno prevozu težko gibalno oviranih oseb,
- premoženje, ki daje dohodke, višje od 2-kratnika bruto minimalne plače,
- premoženje, za katerega ima oseba kot najemojemalec sklenjen finančni ali poslovni najem (lizing),
- predmeti, izvzeti iz izvršbe, razen gotovine,
- poslovni prostori in poslovne stavbe, drugi objekti in premično premoženje, ki ga vlagatelj ali druga oseba, ki se upošteva pri ugotavljanju materialnega položaja, uporablja za oziroma pri pridobivanju dohodka iz dejavnosti, dokler ta dohodek dosega vsaj višino minimalne plače,
- kmetijsko in gozdno zemljišče, ki daje dohodek, ki se po tem zakonu upošteva pri ugotavljanju materialnega položaja,
- sredstva dodatnega pokojninskega zavarovanja, vpisana na osebnem računu zavarovanca pri skladu obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja ali pri pokojninskem skladu ali zavarovalnici, ki izvaja prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje.
Primeri velikosti primernega stanovanja oziroma stanovanjske hiše 1-članska družina 60 m2 2-članska družina 90 m2 3-članska družina 110 m2 4-članska družina 130 m2 5-članska družina 150 m2 6-članska družina 170 m2 Se je pa približno vse to upoštevalo že pri vlogi za znižano plačilo vrtca.....tako, da kak velik bavbav to tudi ne bo....... Te stvari poznam, ampak govora je bilo o OD in tu se te stvari do sedaj niso štele in marsikdo je dobival najvišji OD, ker ni imel visokega dohodka, imel pa je lastno hišo in dober avto, ali pa so se izdajale za samohranilke,..... Če sem prav razumela bo novi zakon kar nekaj teh stvari spremenil. Je pa tudi res, da se v podrobnosti ne spuščam, ker kot rečeno se pri meni stvari ne bodo dosti spremenile. lp
|