Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: preiskave / pregledi v nosečnosti 31.7.2008 11:46:51
|
|
|
|
evica23
|
Pozdravljena, priporočljiv jo odvzem brisa za streptokok bakterijo( mislim da je cena okoli 15 eur.). Sama bom opravila tudi ultazvok za nuhalno svetlino, tega vem da je cena okoli 50 eur. Lep pozdrav
|
|
|
|
RE: preiskave / pregledi v nosečnosti 31.7.2008 12:00:15
|
|
|
|
watershine
|
kakšn bris to??? jst sm mela bris samo pred nosečnostjo... med pa ne mi tut ni ginekologinja rekla da bi mogla kar koli takega met ja na nuhalno sm pa tut jst šla in plačala okol 50 EUR, mislim da se drugi pregledi ne plačujejo razen 3D, ta pregled je pa itak po želji-ni obvezen
|
|
|
|
RE: preiskave / pregledi v nosečnosti 31.7.2008 12:03:31
|
|
|
|
janapan
|
če misliš samoplačljive preglede, so to nuhalna svetlina tam do 12 tedna, potem so to tdvojni, trojni ...ne vem vseh hormonski testi, 3d ultrazvok med 24-29 tednom, pred porodom tam nekje v 30-34 tednu odvzem brisa za streptokok...ki je plačljiv in včasih moraš zanj posebej vprašati....lahko da je še kakšen ki ga jaz ne vem
|
|
|
|
RE: preiskave / pregledi v nosečnosti 31.7.2008 12:04:19
|
|
|
|
janapan
|
aja na 3d ultrazvok je sicer ful lepo it...ni pa nujen, tako kot ni nuhalna in hormonski testi, za streptokok pa jaz osebno pruiporočam
|
|
|
|
RE: preiskave / pregledi v nosečnosti 31.7.2008 12:35:39
|
|
|
|
Naja30
|
Priporočljivo je narediti NS in za streptokok B, ki sta samoplačljiva. G ti naredi še morfologijo kot reden pregled. Poleg tega lahko greš pa na kolikor tebi paše UZ-kov, ki so tudi samoplačniški (razen če imaš tako dobrega G, da ti jih naredi več kot le tista 2, ki ti pripadata). Sicer te pa G informira o vsem tem.
|
|
|
|
RE: preiskave / pregledi v nosečnosti 31.7.2008 12:42:08
|
|
|
|
evica23
|
watersine to je bris, ki ti ga vzame tvoj ginekolog tam okoli 35t nosečnosti in če je pozitiven, ti da antibiotik. Če si slučajno pozitivna je to lahko nevarno za otroka ob rojstvu. Tudi meni ni ginekologinja prvič nič povedala, sem pa slučajno še pravočasno na netu zasledila in ga tudi naredila. Povprašaj tvojo ginekologinjo, se pa imenuje streptokok B.
|
|
|
|
RE: preiskave / pregledi v nosečnosti 31.7.2008 23:56:23
|
|
|
|
lea88
|
ko sem imela prvi pregled so mi vzeli kri pa vodo pa 3 brise (pap, toxoplazmoza in še edn) pa naredili potrditvedi UZ. za brise sem plačala 52eur (pap je zastonj). nuhalno svetlino mam 13.8. kr so v postojni na dopustu bom mela v lj. rekli so da je cena 60eur. ultrazvok sem mela danes tretjega kr me desni del maternice boli.. mam kot nekakšne krče.. včasih tudi kar močne.... podobno kokr pri mensti.. pa je rekla G da je to ker se mora maternica širiti in da je normalno.. (upam da res) največ pregledov je torej v prvem trimesečju? ta 3D UZ... kje je to možno opravit? in kdaj?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki VIDEO: Holografski simulator rojstvaŠtudenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Zadnje s foruma
ime za deklicojoli mucaKatero ime naj ji dam?Zarja (
41%)
Čarna (
5%)
Petra (
8%)
Klavdija (
5%)
Janja (
11%)
Isa (
30%)
Število vseh glasov: 395Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!