Nika v službi
|
Meni se pa zdi, da kot pri vseh stvareh je potrebno ena prava mera. Zaradi rogljička 1x tedensko, ne bo panike in verjamem, da je prehrana po večini OŠ zelo kvalitetno pripravljena. No, vsaj za našo lahko to mirno trdim. Prvošolci imajo itak svoj jedilnik, ki se začenja z zajtrkom, kjer je veliko mlečnih stvari (gres, mlečni riž, ipd.), vedno je zraven tudi sadje, pijača, kruh je nenamazan, kadar so namazi, tako da ni nihče ni lačen (pač poje samo kruh in čaj ali kakav). Res mi je mimo to kompliciranje - če ne je namaza, naj pač poje kruh. Do kosila, ki je čez dobre 3h, bo že preživel, a ne? Naša tudi ni ljubitelj namazov, pa poje kruh, spije pijačko, poje sadje in to je to. Pri kosilu je spet praviloma vedno sadje oz. če ni pri kosilu, je potem pri popoldanski malici. Vedno je juha, opcija brezmesnega kosila (za vsak imamo 2 različna jedilniko - mesno in brezmesno kosilo), raznoliko meso, ribe, solate, deserti, sadje. Popoldanska malica je praviloma vedno "zdrava" - kefir, polnozrnata štručka, jogurti, ipd. Po drugi strani pa, če ne kdo želi, da se njegov otrok prehranjuje izključno z doma izbrano hrano, je to seveda njegova odločitev. Osebno je ne podpiram, v kolikor ne gre za neke zdravstvene zadržke oz. v primeru, da so jedilniki res porazni. Ampak tudi pri tem se da pomagat - komunikacija s šolo, ravnateljem, odgovornim za prehrano....