|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehod iz plinske na steklokeramično ploščo
29.7.2006 22:55:14   
dix
Vem da nisem edina ki je menjala, ampak še sploh probala nisem pa že pogrešam plin.

Kakšen je prehod? Se hitro navadiš? Imam občutek da bo jutrišnje kosilo polomija na kvadrat, bom danes 5x navodila prebrala. Ali temperatura precej hitro pade ko zmanjšaš temperaturo? Ker pli plinu mi je bilo to najbolj včeš, sem imela mleko že kot gobo iz posode, zmanjšala in je šlo dol...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehod iz plinske na steklokeramično ploščo
29.7.2006 23:10:50   
ona
Ne skrbi,se da lepo naravnat temperaturo,res je pa,da rabiš nekaj časa da se privadiš!Jaz sem bila tudi skeptik,ko sem menjala štedilnik kot ti,a zdaj po parih mesecih uporabe ne bi nikoli več imela plina!

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.7.2006 23:54:14   
sezam
Brez panike. Se hitro navadiš. user posted image user posted image user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.7.2006 5:16:00   
Anonimen
Kaj pa če si štorast k norc? user posted image  user posted image  Jaz mam tud plin, pa mi gre VEDNO kaj čez al pa vsaj šprica čez? user posted image

(odgovor članu sezam)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.7.2006 7:00:11   
Tess
Če si pa štorast, pa sploh ni problema. user posted image
Na začetku mi je večkrat kaj prekipelo (kakšen teden), potem se pa navadiš. In nikoli več ne bi imela plina.
Res je fino, taka gladka površina, pospravljeno 1, 2, 3, posoda čista (brez črnih madežev od plina) ...
Zažgem pa enako kvalitetno, kot sem na plinu (dam kuhhat in grem na računalnik, potem se pa nekaj časa čudim, zakaj smrdi po zažganem, preden mi kapne, da kuham).user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.7.2006 8:15:16   
tesa
Odvisno je kakšno imaš: hitro, indukcijsko, navadno... ampak na boljše se hitro navadiš. user posted image  
Jaz sem se mimogredeuser posted image .

Lp

**Kdor hoče, najde pot. Kdor noče, najde izgovor.**

(odgovor članu Tess)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.7.2006 9:01:58   
Anonimen
Jaz na elektriki niti kave ne znam skuhat.user posted image user posted image

(odgovor članu tesa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.7.2006 10:36:49   
dix
bAJE IMAm HITRO KLIKO SE RAZUMEM, HI_LIGHT kuhališča, indukcijska pa vem da ni, ker sem premalo plačala user posted image

AMpak ravno danes si je moj zaželel za zajtrk jajca na oko, bi mu najraje jajaca kar v oko vrgla ker sem  5 min pred tem spolirala ploščo user posted image

(odgovor članu tesa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2006 10:51:47   
Magi*
jaz sem se hitro navadila. predvsem nisem hotela imeti plinske bombe v hiši.

če ti kaj preveč vre, lahko posodo enostavno potegneš dol - prestaviš na halden del kuhališča, zmanjšaš jakost in malo počakaš. če kaj cvreš, je res vse popacano, ampak obrišeš in je. če se ti kaj zasmodi ali zažge gor, pa počakaš, da se ohladi in nato s strgalom en, dva, tri odstraniš. nabavi si še čistilo za steklokeramično ploščo in s tistim zelo lepo spoliraš. brez drgnenja in namakanja, kot je to pri zasušenih packarijah na navadnem štedilniku.

ko se navadiš kuhati na steklokeramiki je pa sploh v redu, ker malo pred koncem kuhanja ugasneš ploščo in se še malo pokuha s preostalo energijo. jaz bi jo menjala edino za indukcijsko.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2006 13:28:29   
BLAŽIKA
Ja razlika je zelo velikauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Javi nam kako bo prvo kosilouser posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2006 14:25:14   
dix
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Ja razlika je zelo velikauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Javi nam kako bo prvo kosilouser posted image user posted image

Evo, ponosno javljam, da je prvo kosili USPELO! user posted image  Edino da še nisem navajena in sem veliko ponev dala na razširjeno kuhališče pa sem pozabila vklopiti ostala dva kroga user posted image  tako da sem klela zakaj se mi čebula ne spraži. In ko sem mešala krompir sem se 2x z majico dotaknila senzorja za izklop pa sem vse izklopila, saj sem ga pol od jeze zaklenila user posted image  Aja, tudi zasmodila sem že nekaj direkt na plošči, ker se je očitno nekaj dna posode prijelo user posted image  pa sem že morala strugalo uprabit.

Drugače pa: čiščenje SUUUUPEEEER. slučajno sem imela doma neko čistilo iz špara ki sem ga kupila že dolgo nazaj in danes vidim da zadaj piše da je izdealno za steklokeramične plošče. In res je, sem jo zglancala da se lahko vidiš v njej user posted image

skrbi me še samo mleko user posted image  kje vse ga bom našla?

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.7.2006 21:58:38   
mehurčica
Midva sva zdaj kupila plin-vse 4. Tu, ko sva zdaj, je en električni in nisva nikoli gor kuhala. Pri mojih starših pa imamo električno in se po par letih še vedno nisem navadila. Gumbi od štedilnika in pečice so celi polomljeni, pa brisanje se mi zdi včasih zakomlicirano-s tisto lopatko drgnit.user posted image  
V bivalni skupnosti, kjer včasih delam, pa ene plošče sploh ne delajo ali se prižge samo ena ali pa se prižge še druga, ko je že vse skuhano. Kr nekaj. Imajo pa moji starši Gorenje, v bivalni pa Bosch.

Meni je plin zakon. Zdaj še imava tako, da je en krog ful močan. Pa še tak lepo bo pasalo na našo kuhinjo-tak domače.user posted image

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.7.2006 22:18:42   
Ro-La
mi imamo steklokeramično 3 plin+ 1 elektrika, na elektriko kuham ko sfali plina, pribl. 1x letnouser posted image , pa še takrat skor vse zažgemuser posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.7.2006 22:19:10   
cmokec
Steklokeramični štedilnik je zakon. Malo dalj sicer traja, da voda zavre. Se pa super kuha in posoda na dnu ni nič umazana, kot je osmojena od ognja pri plinu. Čisti se super, pa mrežic ni treba drgnit. Edino pazi, da ti posoda gor ne pade, ker poznam primer, ko je steklo počilo zaradi tega. Aja, pa navaditi se moraš, da ko ugasneš štedilnik, moraš posodo umakniti. Drugače se še kar kuha, ker je tisti krog še kar vroč. Jaz sem se navadila tudi na to, da včasih hladen del štedilnika uporabim kar za delovno površino.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.7.2006 20:03:42   
jana26
Ti predlagam, da ko boš kuhala mleko ga daj v večji posodi, ker če ti bo skepelo ga boš imela po vsem pultu, predalih oziroma pečici in na tleh. Saj pri steklokeramični ni roba, da bi se notri zadržalo, ampak vse leti naokoli. Tudi pri ostalih stvareh je tako, raje uporabljaj malo večje posode in bo manj pucanja. Drugače pa je steklokeramična zakon. user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.8.2006 16:29:14   
bamby
Tudi moje mnenje je, da je steklokeramična plošča zakon. Pa še nekaj nasvetov:

Uporabljaj kuhalno ploščo, ki je ravno tako velika kot lonec, drugače so energijeske izgube. Uporabljaj pokrovke, ko daš vreti vodo in ko kuhaš hrano samo. Ko ti voda za makarone npr. zavre, stresi not makarone in takoj zmanjšaj na 2 in lonec pokrij in bo začelo samo vreti in ti ne bo kipelo iz lonca. Jaz na splošno večinoma uporabljam jakost 2, ko mi enkrat vre, le da imam pokrito, le sem ter tja imam kakšno stvar na 3.

Čistilo, ki ga trenutno uporabljam je Dr. Beckmann, kupljen v Mercatorju ali Le Clerju (na žalost ne vem točno) in je eden od dveh najboljših, kar sem jih trenutno imela. Tega bom sigurno še poiskala na policah. Se ga pa zelo malo porabi. Večje in debelejše ostanke hrane postrgaš s strgalom, nato pa pokapaj s čistilom in jo z papirnato brisačo očisti. Nato jo obriši samo še z čisto viledo.

(odgovor članu jana26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.8.2006 21:24:09   
Anonimen
meni je steklokeramična tut zakon..še posebej glede čiščenja...pri plinu me moti ko moreš vse čistit, mrežico, gorilnike vse, pa še vredo ne gre ščistit..pri steklokeramični pa samo pošpricaš, odstraniš madeže in obrišeš..js uporabljam eno fajn čistilo, ki ga dobim pri kolegici v službi.. 

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
3.8.2006 21:26:58   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

uporabljam eno fajn čistilo, ki ga dobim pri kolegici v službi.. 

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.8.2006 21:32:49   
cmokec
Jana26, niso vsi steklokeramični štedilniki brez robu. Čisto ta novi ga res nimajo, leto ali dve starejši modeli pa ta zaščitni rob še imajo. Je pa tako. Če želiš imeti rob (jaz ga imam), potem nimaš obcije na eni poziciji priklop manjšega, srednjega ali večjega kroga, ampak se segreje samo ena opcija kroga. Če pa nimaš robu, imaš pa pri novih obcije segrevanja različno velike površine kroga na eni poziciji.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.8.2006 9:51:05   
KBM
Jaz sem tudi full zadovoljna  pa še čiščenje je bolj enostavno user posted image user posted image

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.8.2006 16:30:55   
saša80
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

js uporabljam eno fajn čistilo, ki ga dobim pri kolegici v službi.. 

ja neko rumeno čistilo je..vse nese dol..je pa unverzalno za vse

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?