Vijoličarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: madisol čedalje bolj me muči naslednja zadeva: stanovanje sva si uredila v taščini hiši. živi sama, je vdova, ima prijatelja, ki občasno prespi pri njej. ni odvisna od nas, se nas ne drži kot klop, pa vendar... zadeva je naslednja: med njenim in našim stanovanjem so vrata, ki so čez dan večinoma odprta, zaradi otrok, ki kar naprej laufata sem in tja. moti me, ker nimamo nobene zasebnosti, ker sta maladva skoz v pogonu, ker pri njej iščeta potuho, ker gresta vedno pogledat, če ima tašča kaj boljšega za kosilo kot mi, in bla bla bla. zadnjič so se vrata malo zataknila, pa je vsa zgrožena rekla, da menda pa jih ja nisem zaklenila tuhtam, da bi zaklenila ta vmesna vrata in tja postavila omaro, ki jo res rabim ( ), ampak je mož odločno proti, čeprav ni ravno "mamin sinko". vem, da če bom to naredila bo cel ogenj v hiši. mali že zdaj, če so vrata zaprta in še ne doseže kljuke vpije in se zaletava in kliče mamo žal mi je, da tega nisem storila pred 5-leti ko sva si urejala stanovanje.... Ja, že takoj na začetku bi morala tista vrata eliminirati. Zdaj je, kar je, če jih boš zdaj zaprla, ti bosta najbolj zamerila otroka. Ampak za stvari, ki te motijo, niso kriva vrata. In ni tvoja zasebnost motena, temveč taščina. Saj se uletava v taščino stanovanje, kajne? Tašči je to očitno všeč. Druga stvar pa je, da ti dovoliš otrokom, da sredi kosila stečejo k tašči pogledat, da je tam bolje in da se nihče od vaju z možem ni pogovoril z njo, da jih mora poslati nazaj, ne pa vsa srečna streči. In da tekata po potuho k njej. To se da urediti s pogovori, brez da bi se zazidavalo vrata. Resno se moraš pogovoriti z možem, mož pa z mamo, da naj ne razvaja otrok čezmerno in spodkopava vajine vzgoje. Morda pa tašča sploh nikoli ni razmislila, da s tem, ko otrokoma vsa srečna da kosilo (ki je otrokoma tisti hip boljše, kot pri vas), svojima ljubljencema bolj škoduje, kot pa koristi in ni pravična do tebe. Pa tudi s potuho jim ne koristi. Pa če imajo še tako velike očke in so tako prisrčni. Mogoče nikoli ni razmislila, da s tem, ko hrani svoje potrebe po pomembnosti v otroških očeh, njima dela medvedjo uslugo.
< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 4.7.2010 1:09:21 >