|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehlad pri dvomesečnemdojenčku
10.2.2009 14:17:14   
teja2008
Hoj!
Imam dvomesečno punčko ki že nekaj dni občasno kašlja-zdaj pa ji je še začelo hropeti-ko se odkašlja je boljše-ali ima katera kakšen nasvet,izkušnje...
hvala za vsako informacijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehlad pri dvomesečnemdojenčku
10.2.2009 14:22:18   
bskrle
Nasvetov cel kup, ampak tako majhen dojenček sodi k pediatru.

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.2.2009 16:32:59   
analucija
takoj k pediatru. ne da te strašim tako je bilo pri mojem 7 mesečniku in nazadnje pristali v bolnici za 5 dni. bronhitis razhaja kot kuga letos. najmlajši dojenček star  tednov je bil notri pa še 2,5,7 mesečni. groza.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.2.2009 0:12:19   
Pikica76
Ni dvoma takoj k pediatru. Smo z dvomesečnikom prejšnji teden pristali v pediatrični zaradi bronhiolitisa, ki se je razvil iz lažjega prehlada. Še dobro, da smo hodili na kontrole k pediatru vsak dan odkar je začel kašljati, da so takoj ugotovili, da ni ok. Štej dihanje ko trdno spi in če je več kot 45 vdihov na minuto je že razlog za paniko. 

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.2.2009 8:44:50   
Amam
Se strinjam. Pelji jo k pediatru.

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2009 8:23:02   
teja2008
Sem jo peljala k pediatru. Ima polne bronhialne cevke-prehlad, za kar pri tako malem ni zdravila. Dajat ji moram na prsi toplo pleničko s segretim oljem, če pa bo hitreje dihala pa nazaj-ampak za enkrat ni sprememb. Bomo vidli kaj bo. Hvala za nasvete!

(odgovor članu Amam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2009 9:32:35   
zavesa20
Sem jo peljala k pediatru. Ima polne bronhialne cevke-prehlad, za kar pri tako malem ni zdravila. Dajat ji moram na prsi toplo pleničko s segretim oljem, če pa bo hitreje dihala pa nazaj-ampak za enkrat ni sprememb. Bomo vidli kaj bo. Hvala za nasvete!

VPRAŠANJE ZA TEJO2OO8
Pri nas 7 tednov stara deklica tudi kašlja, pa me zanima kako narediš. A daš planičko na radiator in poliješ po njej toplo olje- a JEDILNO OLJE. sPRAŠUJEM KER BI JAZ TUDI TO NAREDILA.  Koliko časa pa pustiš na prsih. Hvala za pojasnilo. 

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2009 22:45:22   
Pikica76
Teja a so vam merili saturacijo? Drugače je pač recept za te obloge za prsi tak, da na olju segreješ cvetove kamilice in to daš pač v bombažno krpico -vrečkico. Kolk pomaga, khm kaj pa vem?

(odgovor članu zavesa20)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2009 14:01:34   
teja2008
ja, tudi jaz zdaj kamilčke prepražim na olju in nato zavijem v krpico. nato dam to na prsi, lahko pa tudi na prsi in še eno na hrbet. Pazi pa da ne bo prevroče. Nato zamenjam ko malo spet previjem in nato nahranim-približno na štiri ur. Ponoč pa ji pustim 8 ur. Pri nas se mi zdi da pomaga. Hripi ji manj pa tudi manj kašlja, ji pa več pride z nosa-trdi smrklji. Ali je to mogoče znak da se cevke šistijo? Ali ve katera več o tem?

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2009 14:02:37   
teja2008
Ne, saturacijo niso merili. Pediatrinja ni zaznala pospešenega dihanja, diha normalno.

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2009 14:03:37   
teja2008
Aja Zavesa-jedilno olje ja. Pa sorry ko ti nisem že včeraj odgovorila-nisem vidla.

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.2.2009 0:00:12   
.muki.
Za kašelj pri dojenčkih, ki se še ne znajo odkašljati in  izločiti sluzi je zelo primerna tudi respiratorna fizioterapija - po domače povedano tapkanje z roko po otrokovem hrbtu.  Roko oz. dlan je potrebno  rahlo ukriviti, tako da nastane takšna žlička in potem  začneš s tapkanjem na eni strani oz polovici hrbta po pljučnem krilu in potuješ navzgor proti ramenom. Nato nadaljuješ po drugi strani. Lahko izvajaš tudi po sprednji strani.  Mojo devetmesečnico sem kar naprej tapkala, ko je bila prehlajena in je potem na naslednji kontroli pediatrinja rekla da se je super popravila ( prej ji je hropelo v pljučkih, potem pa ne več). Takšno fizioterapijo izvajajo tudi v bolnišnicah.

Lp, muki

http://muki.moj-album.com/

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?