|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 18:47:15   
magnolija
sumim, da se je naš sonček od atija nalezel prehlada, kljub karanteni v katero se je ati zatekel.stari smo komaj mesec dni.a je kateri že zbolel pri taki starosti in kaj ste naredili.vročine k sreči še nima.
pomagajte s kakšnimi izkušnjami
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 18:54:32   
daria78
Menim, da sploh ni nujno, da se je prehladil in se ti samo zdi. Povem ti samo, da smo bili pri nas ful prehlajeni, pa se ni nič preneslo na user posted image . Jaz sem celo rodila ful prehlajena in so mi potem sestre nosile tiste "nagobčnike"user posted image . En čas sem jih imela gor pol pa sem se spozabila in sem novorojenčka kar lupčkala. Pa se tud ni nalezel. Ne vem, ampak zdi se mi, da so novorojenčki bolj odporni kot si mislimo.

Želim vam čimveč zdravja.

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 19:20:57   
magnolija
hvala za tolažbo,ampak sumljivo mi je, ker se sliši kot daa bi imel preveč sluzi v grlu in noseku, pa še zajoka, kADar zeha.
smili se mi kr me skrbi, da ga boli grlo, saj res ne vem kaj dat takemu malemu proti bolečemu grlu razen čajeka.

(odgovor članu daria78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 19:45:37   
nana 27
Magnolija, če slišiš sluz, gre sigurno za prehlad. Če bi bilo grlo vneto, otrok ne bi jedel in bi odklanjal hrano. Najverjetneje bi imel tudi temperaturo. Ali otroku čistiš nosek s fiziološko? Verjetno še ne znaš. pri tako majhnih je problem, če se prehladijo, ker dihajo le skozi nos, sluzi ne znajo izkašljat, nabira se jim v želodčku in težko jo prebavijo. Če ne čistiš sluzi, se rado vname uho in so potrebni antibiotiki. To, da pije tekočino (čaj ali vodo) je tudi zelo zaželjeno, saj sluz hitreje "odplakneš". Moj nasvet je, da pokličeš v dežurno otroško ambulanto ali pa jutri svojega pediatra, da se res prepričaš ali gre za prehlad. Otroku ponoči dvigni vzglavje - ne z vzglavnikom, ampak tako da pod otroško vzmetnico na mestu glavice daš kakšno debelo knjigo, da bo ležišče dvignjeno. Če ne znaš čistiti noska, pokliči v svoj zdravstveni dom in prosi za patronažno, ki vaju je obiskovala na začetku, da ti pokaže, kako ščistiti noska. Pove naj ti, kako z otročkom delaš inhalacije - skuhaš lonec vode s kamilicami in daš zraven ali pod posteljico (seveda paziš, da se kaj ne prevrne na otročka!) in pokriješ s kakšno rjuho, da narediš šotor..

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 20:58:11   
magnolija
nana27, hvala za odgovor, zaj sva glih lepo noseka počistla s fiziološko.papa še vedno rad, sam na rokah je miren, zaj pančka, kakor hitro ga položim pa je že jok, ki ga nismo ravno navajeni.vročino smo tud črtali, je nima.zaj lahk sam upam,da ne bo noč stanja poslabšala.bomo pač cartali, če je tak mir pa sreča.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 21:08:35   
sonchica
magnolija  tud moj malček se je nalezu prehlada od očkota ,vročine sicer ni meu ,je pa kiho in z noska mu je curilo user posted image pa sem nosek z fiziološko učistila in je sedaj vse oky... seveda pa očkota nisem  spustilauser posted image k malemu da se mali še nebi bolj nalezu.... stari smo pa 4,5 mesce

_____________________________



(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 21:11:05   
sato
Redno mu čisti nosek, to je največ, kar lahko storiš zanj. Ker z zamašenim noskom niti jesti ne more, ker ne more zraven dihati. Pa še vnetje ušesa se lahko razvije.
Se je pa mojemu malemu od začetka tudi tako slišalo, pa sem ga nosila k zdravniku, češ da je prehlajen- pa sploh ni bil. Baje se tako sliši od tega, ker imajo tako ozke sinusne odprtine. Pri mojem se je pri treh mesecih popravilo, do takrat pa sem skozi imela občutek, da je prehlajen, čeprav je bil nosek čist.
Če te skrbi, pojdi k zdravniku, boš najbolj pomirjena- sploh pri tako malem otroku.

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 21:53:26   
muki1
S fiziološko se da nosek fino počistiti, pa tudi z vakumskimi črpalkami, ki so namenjene prav čiščenju noska, si lahko ogromno pomagaš. Jaz sem svoji hčerkici vedno sluz iz nosa s tisto črpalko potegnila.
SUPER STVAR user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 21:54:31   
na
Če svojega malčka polno dojiš, se nimaš česa bati. Tako majceni dojenčki v prvem mesecu in pol radi hropejo. Tudi mi smo mislili, da smo prehladili komaj teden dni staro pupi, pa temu ni bilo tako. Ko sem klicala patronažno, mi je dejala, da bi bil dojenček prehlajen, če mu iz noska teče zeleno-rumena sluz. Takrat pa pomaga le fiziološka. Po eno kapljico v vsako nosnico, potem pa nasvaljkaš vatko in mu poizkušaš sčistit nosek. To več kot 3x na dan pri tako majhnem ni priporočljivo, ker ga lahko peče v grlu od soli in kaj rado se zgodi, da ob vsakem naslednjem dojenju bebi zajoka. Je pa vsekakor priporočljivo da čistiš nosek pred dojenjem.
Ostanite zdravi!

_____________________________

NARA

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 22:46:07   
magnolija
hvala lepa vsem za tolažbo in pomiritev..zaj smo spet potegnili ven fajn prozorno sluz,da ga ne moti pri dihanju.upam, da bo ponoči vse ok.
lepo pančkajte vsi skupaj

(odgovor članu na)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prehlad, kako ukrepati
20.9.2006 23:06:20   
ada2
dvignjeno vzglavje, fiziološka, z zvito vato ven potegnit sluz, fitobalm namazati po prsih ali na bodi, topli obkladki na prsa,vlaženje zraka v sobi, lahko prekuhaš kamilice in lonček daš v sobo in  s tem vlažiš zrak, ...

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prehlad, kako ukrepati
21.9.2006 20:35:16   
Enchantress
Pozdravljena!

Ne se preveč sekirat zaradi prehlada.
Mi smo ravnokar z našo malo bili pri zdravniku v ponedeljek, ker je prehlajena  ( fu ji je teklo z noska, kašljala je, ker ji je sluz dražila grlo, veliko se je jokala in vedno ji je slina zaletela, ker je ubožica komaj dihala nad nosek)
Normalno je da se bo tvoj sonček malce slabše poutil, lahko je da pride vročina, ni pa nujno. Mu potem daš svečko proti temu.
Obišči pediatra, ker prehlad je treba zdravit, pojdi in se prepričaj če se je tamali nalezel.
Menije pa pediatrinja tudi svetovala, da naj imam nekoliko dvignjen vzglavnik in da naj kar pogosto v nos dajem fiziološko raztopino, da bodo nosne poti prehodne, ker če niso, lahko tudi ušeska začnejo bolet.
No to je moj nasvvet, ni pa hudo, ker je naša Zarja zdaj že ful bojša!!!user posted image
Smo pa tudi mi vsi dobili prehlad, zgleda da je zdaj tako obdobje, da je se težko temu izognešuser posted image

Želim vam čimprejšnje " okrevanje"

user posted image


_____________________________

Običajno je, da starši skrbijo in vzgajajo svoje otroke, vendar lahko tudi otroci včasih razsvetlijo starše in jim pomagajo pri preoblikovanju.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prehlad, kako ukrepati
24.9.2006 20:58:27   
matahari
Naš mali ima 17 dni in se je tudi od nas nalezel prehlada..stalno vleče smrkce gor in dol po nosku..zdravnica je rekla, da čim večkrat fiziološko v nosek in z vatko očistiti kar se da..zdi se mi pa tudi da mu malo hrope v pljučkih..ima katera kakšno preverjeno domače zdravilo za to??

(odgovor članu Enchantress)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prehlad, kako ukrepati
25.9.2006 21:03:46   
Baucka
Nočem te strašit, vendar bodi pozorna na znake pljučnice, saj se lahko zelo hitro razvije. Zjutraj je otrok še vredu zvečer je lahko pljučnica popolnoma razvita.
 
Moje nečak jo je dobil (sičer je bilo to februarja) pri treh tednih in je moral v bolnico. In od takrat smo malo panični vsi skupaj, da sedaj ko je moja 4 mesečna pupa dobila prehlad smo kar drveli zdravniku, da me je pomiril, da pljučnica ni in sem bila potem mirna.

Če ima probleme z dihanjem se v Avstriji dobi Baby Luuf krema  katero namažeš na prsni koš in hrbet in je primerna za tako majhnega otroka, ker ne vsebuje mentola in stane 3.90 eur.

Lahko pa da sploh ni prehlajen in se pač nekaj mleka nabere v nosku, ko malo zbruha.

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prehlad, kako ukrepati
25.9.2006 22:39:19   
HuAnita
Mi smo bili že 3x prehlajeni, pa še ni star 2muser posted image user posted image user posted image  Se mi zdi, da ga samo enkrat okopam, pa že smrka. Dokler papca lepo (o spanju ne bi...), pa nima vročine in je dobrovoljen, je vse ok, tudi ven naj z nijm hodim, mi je rekla zdranica, ko sem vsapanična klicala. Zdaj je po njenem tak čas, da se pač tudi dojenčki radi prehladijo.
Čim manj prehladov vam želim!!!!

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?