Katy78
|
Zajtrk: kruh s sirnim namazom, gres, polenta, ovseni kosmiči, cornflakes, pirin zdrob malica: sadje kosilo: riž, krompir, ajdova, prosena kaša, testenine, žganci, zraven pa razne zelenjavne ali zel.-mesne omake (naš ima raje bolj gosto, kot omaka, ne pa redko, kot juhica). V bistvu imaš z raznorazno zelenjavo možnih ogromno kombinacij, kakšne kremne juhice, kasneje, ko je že malo večji, ca. 9-10 mesecev, pa lahko v bistvu dobi tisto, kar jeste ostali, le malo manj slano, pa ne cvrtja, svinjine ipd. Jaz sem mu že kmalu začela delat bolognese omako, golaž, pri ca. 8. mesecih sladko zelje, malo kasneje tudi kislo repo. Pa špinača je lahko že takoj na začetku. Potem še razne polivke za testenine - naš obožuje iz bučk, paradižnika in sira. malica: jogurt, kefir, skuta+sadje; jaz poleg kefirja ne dam drugega kot sadje, ker je dober jedec in se mi pri kosilu orenk naje, tako da je malica bolj za premostitev, da lažje počaka do večerje. Drugače pa lahko malo kruha zraven ali pa kakšen piškotek. večerja: mleko in kruh, ali pa podobne mlečne kaše kot za zajtrk, zgoraj sem pozabila napisat še prosena kaša in ajdova kaša na mleku pa mlečni riž; ko je bil star toliko kot tvoj, je imel večinoma riževo kašico ali pa gres, kasneje sem postopoma začela dajati še ostalo Sicer pa je tvoj star komaj dobrih 5,5 mesecev, tako da se ti nikamor ne mudi, imaš še dovolj časa, da mu počasi dodajaš na jedilnik nove stvari. Zaenkrat naj bi bila njegova hrana več ali manj še mleko. Ko je bil moj star toliko kot tvoj, torej še ne 6 mesecev, je imel za zajtrk, kosilo, dopoldansko in popoldansko malico samo mleko, za večerjo pa sem začela z riževo kašico. Potem sem počasi začela s kosilom in kar nekaj časa je za ostale obroke, torej za zajtrk in obe malici dobival samo mleko.
|