|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   predšolska vzgoja -izredno na fakulteti ali ...
31.1.2010 9:07:55   
Zamima
Zanimam se za prekvalifikacijo smer predšolska vzgoja, pa me zanima kaj mi predlagate? Če imaš poklicni tečaj - kaj lahko delaš v vrtcu? Nimam neke velike želje biti glavna vzgojiteljica, rada bi le imela kak dodaten poklic. Sedaj imam končan višješolski program.
Ampak ne bi rada ostala pri tem... rada bi še kaj naredila zase, neko spremembo, malo me skrbi, da je na fakulteti vseeno malo preveč obširno vse skupaj....

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: predšolska vzgoja -izredno na fakulteti ...
31.1.2010 10:10:53   
Najaa
Po opravljenem poklicnem tečaju opravljaš delo pomočnice vzgojitelja. Prav tako po prekvalifikaciji srednješolske izobrazbe. Če pa greš študirat, si pa vzgojitelj.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2010 10:33:44   
Poka
Odvisno, kaj je tvoj cilj. Če ti ni pomembna plača - ker razlika je očitna. Ko končaš faks, si takoj v 30 plačnem razredu, če pa samo tečaj, pa padeš kar nekaj razredov nižje. Ti pa tudi nek tečaj ne da zadosti znanja. Po mojem je to metanje denarja proč.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2010 12:46:42   
Zamima
po moje za dodatni poklic/dodatno znanje ne mečeš denarja lih proč, po moje bi vrgla veliko več denarja stran, če bi se 100% odločila za fax pa potem ne bi zmogla (če bi se dalo, bi rada še kaj delala zraven, pa otrok, ki me rabi - se zavedam, da nekatere zmorejo vse to in še več, ampak jaz sem žal bolj med lenivci, tako, da me je faxa kar malo strah...) user posted image :/ user posted image
se pa zavedam, da je v plači definitivno razlika,.... s tem, da zdaj imam npr. končano višjo, pa službe, kjer ti plačajo po bivši 6. st. zdaj je 6/1 al kako že... skorajda ni user posted image te nekako raje vzamejo s 5. st. (trenutno delam preko Javnih del, sem podpisala, da se strinjam s plačilom po 5. st., ker mi druga ni preostalo, ali to ali pa nič).

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.1.2010 13:49:25   
susica
ojla zamina! saj veš kdo sem ne?
za pedšolsko vzgojo imaš tečaj na srednji trgovski šoli, mislim da pride 1200 €, na leto, traja pa 2 leti. je pa 5 stopnja ja!vsaj tako so nama z barbaro rekli ko sma hodle na tezno na tisti sejem, ko smo še na b2 delali tečaj,saj se spomniš kdaj!???

uživajte!
zaliko mi pocartaj!

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.1.2010 16:02:14   
Zamima
susica, malo mi spomin obudi :))

Vem, da smo z enim kupom punc hodile na tečaj na B2 prek zavoda,... samo, zdaj se res ne spomnim točno katera si user posted image .

vem za trgovsko ja, da imajo ta program tam, samo jaz bi šla raje kar na Andragoški zavod user posted image

(odgovor članu susica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.1.2010 16:05:37   
Zamima
aha, zdaj pa že vem katera si I. K. a ne? user posted image user posted image
Greš jeseni z mano v šolo? user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.2.2010 10:27:05   
susica
ja sem prava ja! user posted image user posted image user posted image
ja, grem takoj če bi mi zavod plačal!

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.2.2010 10:33:40   
phelps
Zamima, če te to zanima in če ti ni zaslužek na prvem mestu, le naredi to.

Jaz tudi delam s 7. stopnjo izobrazbe (smer študija, s katero je danes skorajda nemogoče dobit službo) za 5. stopnjo, pa iščem še kako opcijo, pa mi tole kar si ti omenila ni tako napačno. user posted image

Odločitev je pa itak samo tvoja! Srečno!

p.s.: Poročaj, kako boš naredila.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu susica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.2.2010 11:30:33   
Zamima
phelps, ne bi odlašala niti za sekundo, če bi vedela, kako je z instrumentom, glasbo in plesom, to so moje šibke točke user posted image

zdaj, če ne zahtevajo fuuul, bi še šlo user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2010 12:28:55   
phelps
Jaz imam sicer nižjo glasbeno šolo, tako da glede tega ne bi bil problem. Te pa lahko potolažim, moja mami je učiteljica (razredna stopnja), uči že vse življenje, diplomirala je pa šele pri 38-tih. Spomnim se, da je šele takrat naredila istrument, prvič v življenju igrala harmoniko user posted image

Če imaš voljo, to res ni problem, igranje glasbila pa nekaj najbolj pomirujočega...

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.2.2010 12:33:39   
Zamima
user posted image , upam, da zahtevajo osnove, z mojim user posted image  premoreva eno ukulelo, tak, da bi pač fejst brenkala do takrat user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.2.2010 8:18:41   
phelps
user posted image user posted image

Kjer je volja je moč!

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.2.2010 18:02:57   
Poka
A se hecate? Pedagoška je eden lažjih faksov v primerjavi s kakim tehničnim - lažji je še edin management user posted image . Hodila sem na oba, no jaz v primerjavi z vami hočem ravno čim dlje stran od šolstva... Ko boste to delale, boste videle. Plača za 5. stopnjo je RES boga, pedagoškega faksa pa ni težko naredit. Glede inštrumenta - klavir sem jaz naredila z 10, pa nisem sploh hodila na vaje in sem vadila eno uro pred izpitom. Moraš samo ločit bele od črnih tipk. user posted image

Ne vem kako je z vrtci, ampak v šoli dobiš službo samo po vezah. Razen če imaš srečo.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.2.2010 18:09:01   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Moraš samo ločit bele od črnih tipk. 

user posted image user posted image user posted image user posted image

čeprou ne vem če drži. moja svakinja se kr ornk uči za predšolsko...tko de ne vem če je res tuk simpl

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.2.2010 17:20:36   
Poka
To je sicer bolj v hecu, ampak je pa res simpl... Mal več kot bele pa črne tipke, no ja, moraš že znat user posted image Ampak je pa pri nas bilo tako, na vaje nisem hodila oziroma, če sem šla, se nismo nič učili. Igram sicer dva inštrumenta od prej, violino in violončelo - pravijo, da znaš potem vse igrat... Delali smo izpit po skupinah, vsaka skupina je štela npr. 5 članov in si se naučil, dve tri pesmice. V naši skupini sem bila edina s posluhom in sem znala zaigrat, ostale pa tako, za silo. So nekaj vadile, ampak so dobile tudi one 10. Ful ni panike, res. Moraš pa imet v skupini enega, ki te ven vleče, nekdo mora znat igrat. Pol se tudi zmeniš, da tist, ki zna, zaigra najtežje stvari. Nobena izmed nas ni nikoli igrala klavirja. Smo pa imeli res eno hojladri profesorco... Kako je pri ostalih, ne vem. Govoim za Pef LJ.

Ostali predmeti - govorim za RP, ne vem pa za predšolsko... Jaz sem imela res srečo. Kemijo, kjer vsi padejo, se nisem nič učila in sva šla s kolegom žurat en dan prej. Pol sem pisala največ procentov od vseh. Ko je bil ustni izpit, sem bila vprašana pa edino vprašanje, ki sem ga znala user posted image . Isto pri slovenščini, smo imeli pa enega, ki je po mojem v penziji že. Pometal je 3/4 študentov po sedemkrat. Men je rekel, da če so drugi dobili 6, mora men dat 7 in me ful nadrl. 100% sem bila, da ne bom naredila. Nisem se pa nič učila. Spet. user posted image Na strokovnem in za maturo tud ne. Ne vem, a je to sreča, vsekakor pa ni težko. Če delaš sproti, je pa sploh lahko.

Men je bila največja muka praksa, so mi šle na živce asistentke, ki še nikoli niso učile in so nam solile pamet. Sicer kot študent nimaš kaj, nimaš pojma, ampak se je v službi izkazalo, da te ženske res nimajo pojma, vsaj nekatere, ker učbeniki in priročniki so nekateri čist mim in nisem edina, ki to trdim. Aja, ja, one so jih napisale. Nočem se nekaj pametno delat, ampak če hoče, lahko ima vsak tri doktorate, ampak ko je treba kaj naredit, pa zmrznejo. Zato vam pa pravim, faks ni nič takega, kar nebi mogel. Če primerjam z delom v šoli v resnici, sem imela na faksu veliko več prostega časa.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?