Poka
|
To je sicer bolj v hecu, ampak je pa res simpl... Mal več kot bele pa črne tipke, no ja, moraš že znat Ampak je pa pri nas bilo tako, na vaje nisem hodila oziroma, če sem šla, se nismo nič učili. Igram sicer dva inštrumenta od prej, violino in violončelo - pravijo, da znaš potem vse igrat... Delali smo izpit po skupinah, vsaka skupina je štela npr. 5 članov in si se naučil, dve tri pesmice. V naši skupini sem bila edina s posluhom in sem znala zaigrat, ostale pa tako, za silo. So nekaj vadile, ampak so dobile tudi one 10. Ful ni panike, res. Moraš pa imet v skupini enega, ki te ven vleče, nekdo mora znat igrat. Pol se tudi zmeniš, da tist, ki zna, zaigra najtežje stvari. Nobena izmed nas ni nikoli igrala klavirja. Smo pa imeli res eno hojladri profesorco... Kako je pri ostalih, ne vem. Govoim za Pef LJ. Ostali predmeti - govorim za RP, ne vem pa za predšolsko... Jaz sem imela res srečo. Kemijo, kjer vsi padejo, se nisem nič učila in sva šla s kolegom žurat en dan prej. Pol sem pisala največ procentov od vseh. Ko je bil ustni izpit, sem bila vprašana pa edino vprašanje, ki sem ga znala . Isto pri slovenščini, smo imeli pa enega, ki je po mojem v penziji že. Pometal je 3/4 študentov po sedemkrat. Men je rekel, da če so drugi dobili 6, mora men dat 7 in me ful nadrl. 100% sem bila, da ne bom naredila. Nisem se pa nič učila. Spet. Na strokovnem in za maturo tud ne. Ne vem, a je to sreča, vsekakor pa ni težko. Če delaš sproti, je pa sploh lahko. Men je bila največja muka praksa, so mi šle na živce asistentke, ki še nikoli niso učile in so nam solile pamet. Sicer kot študent nimaš kaj, nimaš pojma, ampak se je v službi izkazalo, da te ženske res nimajo pojma, vsaj nekatere, ker učbeniki in priročniki so nekateri čist mim in nisem edina, ki to trdim. Aja, ja, one so jih napisale. Nočem se nekaj pametno delat, ampak če hoče, lahko ima vsak tri doktorate, ampak ko je treba kaj naredit, pa zmrznejo. Zato vam pa pravim, faks ni nič takega, kar nebi mogel. Če primerjam z delom v šoli v resnici, sem imela na faksu veliko več prostega časa.
|