|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preživnina dokumentacija?
26.10.2010 11:27:48   
milabe
Podravljeni.
Zanima me kje se moram oglasiti za preživnino otroka, katero dokumentacijo potrebujem?
Preživnina bo dogovorjena med mano in očetom, in me zanima, če je v tem primeru tudi potrebno po sodni poti urediti preživnino, ali je dovolj dogovor na CSD?
Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preživnina dokumentacija?
26.10.2010 11:30:42   
Kerensa*
Sporazum ti in g. Bivši oddata na sodišče, ki ga bo tudi potrdilo ali zavrnilo. CSD-ji za to niso več pristojni.
Pri sporazumu načeloma ni potrebno dodajati nobene dokumentacije, sme pa sodišče od vaju (tebe in g. Bivšega) zahtevati vso dokumentacijo, ki izkazuje vajino finančno stanje.

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2010 11:36:19   
milabe
sama napiševa sporazum in oddava na sodišče in potem čakava na odgovor?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2010 11:39:46   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: milabe
sama napiševa sporazum in oddava na sodišče in potem čakava na odgovor?

Ja.
Predlagam Vama samo še, da v naslov poleg "Predlog sporazuma za določitev višine preživnine" napišeta še "... in Prošnja za prednostno obravnavo" (čeprav naj bi bili ti postopki že sami po sebi prednostni, pa vendar - ne škoduje in nič ne stane).

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2010 11:41:27   
milabe
nalepša hvala za super jasen odgovor ;) user posted image

ja - samo še tole: moram napisati zakaj nisva skupaj in okoliščine?

< Sporočilo je popravil milabe -- 26.10.2010 11:44:24 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2010 11:44:18   
Kerensa*
V kolikor bodo pa zahtevali še kakšno dokumentacijo, bosta pa oba tako ali tako dobila pisni poziv s pojasnilom, da ali jo pošljita na sodišče ali pa prinesita s sabo na obravnavo.

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.11.2010 15:19:44   
domci
Sama napišeta sporazum in ga oddata na sodišče. Jaz sem zraven priložila še rojstni list in plačilne liste zadnjih treh mesecev (to niso zahtevali). Čez dober teden dobiš pošto o plačilu sodne takse (25€), ko jo plačaš dobiš čez dober mesec vabilo za sodišče. Tja prideta oba z bivšim partnerjem dobita nekaj vprašanj in to je to. Dokument, da je sodba pravnomočna dobiš pa takoj v roke. To je to vem ker sem ravno prejšni teden imela sodišče.

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.11.2010 15:23:14   
domci
Zakaj nista skupaj in okoliščine ni potrebno pisat.

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.11.2010 18:27:27   
m_o_i
potrebno je prilozit
- izpis o katastrskem dohodku za oba,
- kopije zadnje odmere dohodnine za oba,
- tvoja porodniska(ce si se na porodniski) oz. katerikoli socialni transfer za zadnje tri mesece, drugace zadnje tri placilne liste
-ocetove placilne liste
- potrdilo o skupnem gospodinjstvu (za tebe in otroka),
- ocetovo potrdilo o gospodinjstvu,
- kopijo rojstnega lista in
- kopijo tvoje bancne kartice

na vlogo vpises pa samo da vidva predlagata prezivnino v visini xxx€ (razlagas na obravnavi). ce se vse dogovorite na prvi obravnavi, potem vama celo povrnejo neke takse( nama so vrnili 17€ od 25ih).

to so svezi podatki za celjsko sodisce-od prejsnjega tednauser posted image  

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.11.2010 19:21:11   
domci
Tudi jaz sem urejala prejšni teden pa mi ni bilo treba predložiti nobene take dokumentacije kot je našteta. Sem pa urejala na Ljubljanskem sodišču. Zgleda da se razlikujejo sodišča med seboj. Sem pa tudi jaz dobila 17€ nazaj nakazanih.

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.11.2010 19:23:27   
črticaa
IZVIRNO SPOROČILO: milabe

Podravljeni.
Zanima me kje se moram oglasiti za preživnino otroka, katero dokumentacijo potrebujem?
Preživnina bo dogovorjena med mano in očetom, in me zanima, če je v tem primeru tudi potrebno po sodni poti urediti preživnino, ali je dovolj dogovor na CSD?
Hvala za odgovore

če ni sodno ne velja user posted image
vložiš, počakašp 1 mesec, prideš , plačaš, in je stvar rešena za vedno

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.11.2010 19:25:52   
črticaa
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

potrebno je prilozit
- tvoja porodniska(ce si se na porodniski) oz. katerikoli socialni transfer za zadnje tri mesece, drugace zadnje tri placilne liste
-ocetove placilne liste

na vlogo vpises pa samo da vidva predlagata prezivnino v visini xxx€ (razlagas na obravnavi). ce se vse dogovorite na prvi obravnavi, potem vama celo povrnejo neke takse( nama so vrnili 17€ od 25ih).

sory ampak nič od tega nisva dala zraven,.. samo rojstni list, zame potrdilo o šolanju in napisala sva na vlogo kje je zaposlen,.. nikjer pa koliko ima plače,.. naju je na "sojenju" vprašala, ampak zapisano pa ni nikjer

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.11.2010 19:26:40   
črticaa
IZVIRNO SPOROČILO: črticaa

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

potrebno je prilozit
-ocetove placilne liste

sory ampak nič od tega nisva dala zraven,.. samo rojstni list, zame potrdilo o šolanju in napisala sva na vlogo kje je zaposlen,.. nikjer pa koliko ima plače,.. naju je na "sojenju" vprašala, ampak zapisano pa ni nikjer

p.s. : tudi denarja nisva dobila povrnjenega user posted image  hm pa nisva bila notri 10 minut

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.11.2010 19:27:37   
domci
Svetujem pa ti da zraven dodaš še točko o skrbništvu nad otrokom in pa urediš stike. To napišeš že v sporazum in imaš vse tri točke rešene v enem postopku.

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.11.2010 19:33:03   
črticaa
IZVIRNO SPOROČILO: domci

Svetujem pa ti da zraven dodaš še točko o skrbništvu nad otrokom in pa urediš stike. To napišeš že v sporazum in imaš vse tri točke rešene v enem postopku.

se podpišem,...
lahko ti jaz posredujem mojo vlogo k jo mam na mailu,..pa sam ustrezno popraviš

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.11.2010 20:07:43   
m_o_i
mi2 sva bla notri pol ure, govorili smo (tudi) o placah, moznostih dodatnega zasluzka, najinih hobijih (v smislu, kolko naju to stane), kje kdo zivi (hisa/stanovanje), kolko naju stane zivljenje nasploh (poloznice, obleka, obutev, kozmetika)...
o stikih nisva niti pisala, niti razlagala user posted image  

ocitno (spet se ena) zadeva, ki se razlicno obravnava na razlicnih koncih nase kokoskeuser posted image

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.11.2010 23:15:49   
Kerensa*
Vsa našteta dokumentacija pri sporazumni preživnini ni obvezna, jo pa sodnik kljub vsemu sme zahtevati, da po njej presodi, ali je sporazumno dogovorjeni znesek primeren, glede na dohodke in stroške. Prav tako sodniku ni nujno vprašati, a vseeno sme, o vseh ostalih okoliščinah, ki vplivajo ali bi lahko vplivale na višino preživnine.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.11.2010 18:19:30   
m_o_i
v celju (ocitno) je - spisek sem dobila iz sodisca. vse papirje sem prilozila k vlogi, ko pa je prislo vabilo, je bilo poudarjeno (in se 1x nasteto), da naj papirje prineseva na obravnavo, v kolikor se nisva poslala...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.11.2010 12:02:45   
milabe
user posted image super ste mi pomagale, Črticaa, prosim, če mi pošlješ po mailu, sem ti ga poslala v sporočilu ob potrditvi za prijateljstvo.... hvala!!!!!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?