Gina
|
Seveda je treba gledat z obeh plati, toda ti si vedela, da ima otroka s prejšnjega zakona, a ne? Torej si to morala upoštevat, da bo moral plačevat nekaj temu otroku in da bo zato imel manj za vajinega! Vzela si ga v kompletu....ali pač ne....če ti sedaj to gre narobe. Če ima slabo plačo je, oprosti izrazu, to njegov problem, ne problem otroka iz prejšnjega zakona. Tudi jaz imam novega partnerja brez službe, ampak to je moj problem, sem ga vzela v tem kompletu. Tako to je. Moj lahko enkrat najde službo, tvoj pa lahko enkrat najde boljšo službo. Nihče ni govoril o tem, da bi bila kakšna nova partnerka kriva za razpad prejšnje veze - moški imajo svojo glavo, s katero mislijo. Vendar pa je logično, da novi partnerki otrok bivše partnerke ne more toliko pomenik kot njen, zato je logično, da je marsikatera ljubosumno nanj in da možu teži, zakaj plačuje za otroka iz prejšnjega zakona več kot za njunega skupnega. Kar pa je nesramno in nefer. Daj ga no raje malo pobaraj, zakaj ima tako slabo plačo, če ti gre že to v nos, ali pa ga sprejmi v kompletu z njegovimi "dolgovi". To, da ima slabe odnose z bivšo in posledično z otrokom je tudi njegov problem. Sem prepričana, da bi lahko imel tople odnose s svojim lastnim otrokom če bi to res zelo zelo hotel. Ampak lažje se je kregat z bivšo ponavadi, kot pa se trudit za otrokovo dobro, da se razumeta. Logično, da ga potem posledično otrok ne more spoštovat, saj oče ni zanj naredil drugega, kot plačeval preživnino, pa še tisto je njegova nova žena hotela, z očetovim soglasjem, zmanjšat. Saj če bi hotel ne plačevat za otroka, bi pa z bivšo ostal, pa bi ga ona živela, a ne....pa tega očitno ni hotel. Pa kako naj otrok spoštuje očeta, ki se od malega ni mogel zmenit za preživljanje časa z njim, pa da ne govorimo o tem, da ga očitno ni bil sposoben preživljat niti svojo polovico. Jaz sem vseeno kar vesela, da imajo moji otroci radi tako očeta kot mojega partnerja, pa četudi plačuje mnogo manj, kot so njegove dejanske zmožnosti in kot bi otroci rabili, pa vendar se vsaj kregava ne in so stiki urejeni. Jaz mislim, da bi se morala vidva z možem bolj ukvarjati s tem, kako bo otrok imel občutek varnosti in ljubezni tudi od očeta, pa se trudit malo kompromisov sklepat z bivšo ženo, ne samo se kregat. Mogoče se je pa za zamislit, zakaj je ona tako jezna nanj - najbrž ne čisto brez vzroka, a ne....vedno ima vsaka plat dve medalji in za vsak razpad zveze sta vedno kriva oba.
|