|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preživnina
4.2.2005 21:06:48   
Sabla
Moj fant ima od prej sina in normalno plačuje preživnino,katera je bila določena.Zdaj ima še enega otroka,pa naju zanima,če je preživnina kaj manjša.Po besedah bivše se lahko tožari kolikor če,ne bo spremembe.Ali to kaj šteje,da živiva z majhnim otrokom v najemu,kjer gre ena plača samo za najemnino in račune?!
Za vsak odgovor bova hvaležna.
Še to-ona in otrok sta gmotno dobro preskrbljena,tako,da otrok ne trpi.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   preživnina
4.2.2005 23:15:56   
Gina
Lahko jo samo tožita, sicer se ne zmanjša nič. Sorči, ampak če ima od prej otroka, je zelo prav, da skrbi zanj, pa še niti enega očeta ne poznam, ki bi dandanašnji v resnici plačeval polovico stroškov, ki z otrokom resnično nastanejo. Zakaj pa bi morala mama ga sama preživljat, če ima tudi očeta, pa čeprav ne živita skupaj? Saj je otrok tudi njegov.
Če sta vidva v resnici življenjsko ogrožena, pa lahko s tožbo uveljavljata zmanjšanje preživnine, a to morata tudi dokazati na podlagi računov, višine plač in ostalega premoženja, ki ga (n)imata.
Če bi ji nehal plačevati, ga ona lahko toži za vse nazaj z obrestmi - praviloma sodišče to vedno tudi določi.

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   preživnina
5.2.2005 12:15:13   
luna39
Pozdravček.Dokler ne vložiš na sodišče vlogo za zmanjšanje preživnine in dokazuješ svoj sedanji gmotni položaj, ne boš vedela oz. vedel, ali ti lahko sedaj ob taki situacij pripada oz. ti zmanjšajo že določeno preživnino. Treba se je pravno pozanimat, prašaj za nasvet odvetnika, on najbolje ve, kaj lahko storiš in če se splača zaradi samih stroškov.:):)

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   preživnina
5.2.2005 15:23:18   
zoya_
V Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerah po členu 132. lahko zahteva zmanjšanje...
http://www.sigov.si/mddsz/doc/zzzdr_upb.pdf

Ta zakon je zelo zanimiv...

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   preživnina
5.2.2005 15:42:45   
Sabla
GINA-niti slučajno ne misli nehati plačevati,saj imava oba fantka rada.Ona ima skoraj toliko plače kot midva skupaj,pa še hiša ji je po zakonu pripadala-tako,da je po letih ulaganja ostal praznih rok.
Bomo že....bova pač imela drugega otročka,ko bo stanje kaj boljše(če bo).
Hvala vam za odgovore!

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   preživnina
9.2.2005 13:22:42   
frecy
Kolikor jaz vem se preživnine ne da znižat in sem tudi absolutno proti tem, saj eno odgovornost mora starš imeti do otroka. Itak da tisti starš, pri katerem otrok živi, več zanj. Jaz menim da se gre tukaj tudi za en princip. Če imaš otroka moraš za njega tudi skrbeti, saj ko se ga dela, se je treba zavedati, da otrok ne traja le kakšen mesec ali dva.

Lahko pa se zmenita sporazumno, tako kot sva se midva z atijem, on meni namreč daje več kot 10 000 manj kot bi mogel, in če povem po pravici me precej jezi, pa ne zaradi denarja ampak principa. On ima tudi zdaj že dva druga otroka in je poročen in mislim da če bi bila kakršna koli možnost za zmanjšanje, bi on to uredil, tako pa ni. Ne vem.

Malo se še pozanimi, ampak meni se ne zdi fer. (Da ne bo nesporazuma preživnina je zame in ne za mojega otroka.)
Razumem pa tebe, če devaš ti za njegovega otroka, tako kot je meni dajala njegova žena, vendar tu se morata spet vidva s partnerjem zmenit. Otrok pa je njegov koker kol pogledaš.

LP pa brez zamire, vendar tako je moje mnenje.

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   preživnina
9.2.2005 21:53:02   
Gina
Bravo frecy, bravo potička!:bravo:

Jaz se kar malo zjezim, ko vidim, da ženske, ki so skupaj z nekom, ki ima otroka od prej, njega ne vzamejo v kompletu z vsemi obveznostmi.Kaj pa če od bivše žene novi partner ne bi nje vzel skupaj z otrokom, bi z njim tako ravnal, da bi ga malo zmanjšal? Mene zanima, ali tale očka plačuje vsaj 30.000,- na mesec, kar je po mojih izračunih minimum, če si zelo skromen, za enega otroka, ki hodi v vrtec, za šolskega je pa minimum malo višji. Zakaj ne bi kakšen oče sam od sebe plačeval toliko, da lahko otrok spodobno živi? Ta bi pa še znižal! Sramota!

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   preživnina
9.2.2005 22:01:19   
Sabla
Draga potička--zamerla ti itak ne bom,ker te ne poznam in veseli me,da te vsaj nekaj pogreje v teh mrzlih dneh.
Skupaj imava 240.000 od tega 95.000 računi,35.000 preživnina in še "stroški" za najinega otročka...
Ona 285.000 plače,35.000 dobi od njega,pa še njeni starši ji ogromno dajo.Ima nov avto,dvakrat letno na morju z avionom....
Midva avto za na odpad,morje na sliki,...

SE IMAVA PA RADA IN UŽIVAVA Z NAJINO PUNČKO

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   preživnina
9.2.2005 22:10:48   
Gina
Kaj naj ti rečem, sabla...z določenega stališča, s stališča matere, ki mora zavarovat svojega otroka te popolnoma razumem, s stališča matere, ki ji bivši mož ne plačuje polovice stroškov za otroka pa čisto nič. Jaz še vedno menim, da bi ji tisti denar ne glede na vse moral plačevat, ker otroka ukinit ne more, bi bilo pa res dobro, da poskusita najti bolje plačano službo, ker tole v resnici za dve plači ni bog ve kaj. Mogoče bo pa vsaj enemu od vaju uspelo, saj v končni fazi to rabite vsi trije.

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   preživnina
9.2.2005 22:45:54   
Sabla
Hvala vam za vaša mišljenja...
Drugače pa nisem tak :hudicek:,kot sem izpadla.

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   preživnina
9.2.2005 23:12:41   
buča
jaaah ne vem no:hudicek::)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   preživnina
9.2.2005 23:21:19   
Sabla
Buča pazi se ko te ujamem hahah :)-:)-:)-

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   preživnina
18.2.2005 9:06:56   
andrej1
Žalostno, vendar očitno ste na forumu večinoma razočarane mamice-brez ljubljenega partnerja, da tako hudo gledate na vprašanje, ki pa verjetno zanima marsikatero mamo.
Žal potička, ne moremo obsojat nobene zaradi tega dokler ne poznamo dejanske situacije obeh strani.
Tudi mi imamo podoben primer. Imava fantka sedaj bo star 3 mesece. Moj ima otroka že od prej. Ker sta na žalost imela nezdrave odnose (se nista znala dogovorit) je prišlo do tega da ja ati ni smel odpeljati - torej je ona kršila njegove pravice - socialna ni nič pomagala.
Tisti otrok ima drugega atija in pravega skoraj ne pozna - pa ni njegova krivda.
Sedaj pa si tudi mi želimo uredit življenje. To je res da otrok ogromno zahteva, vendar največ je ljubezen. Čeprav smo družina, večinoma vse stroške plačujem jaz, saj ati ne more ima malo plačo, preživnina in kredit za avto (star 8 let)-plača papa.
Tudi jaz imam nizko porodniško okoli 90.000 na mesec. Pa so tu stroški stanovanja, otroka in seveda ostali.
Sedaj pa malo razmislite vse, ki gledate na to kot nekaj najhujšega, če bi nekdo želel zmanjšat preživnino. Mogoče je to za to, ker mu drugo ne preostane, da bi lahko normalno živel. naš ati ne bo mogel mesečno nikoli dat toliko najinemu otroku, kot plačuje preživnine. Potem pa naj se to porazdeli pravično na pol.
Vem, da bo ta meil vseboval kritike, ampak tako je v življenju.
Pa nikar si ne mislite, da smo druge partnerke krive za to,da so si bivši ustavarili novo življenje (družino).

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   preživnina
18.2.2005 17:04:36   
Gina
Seveda je treba gledat z obeh plati, toda ti si vedela, da ima otroka s prejšnjega zakona, a ne? Torej si to morala upoštevat, da bo moral plačevat nekaj temu otroku in da bo zato imel manj za vajinega! Vzela si ga v kompletu....ali pač ne....če ti sedaj to gre narobe. Če ima slabo plačo je, oprosti izrazu, to njegov problem, ne problem otroka iz prejšnjega zakona. Tudi jaz imam novega partnerja brez službe, ampak to je moj problem, sem ga vzela v tem kompletu. Tako to je. Moj lahko enkrat najde službo, tvoj pa lahko enkrat najde boljšo službo. Nihče ni govoril o tem, da bi bila kakšna nova partnerka kriva za razpad prejšnje veze - moški imajo svojo glavo, s katero mislijo. Vendar pa je logično, da novi partnerki otrok bivše partnerke ne more toliko pomenik kot njen, zato je logično, da je marsikatera ljubosumno nanj in da možu teži, zakaj plačuje za otroka iz prejšnjega zakona več kot za njunega skupnega. Kar pa je nesramno in nefer. Daj ga no raje malo pobaraj, zakaj ima tako slabo plačo, če ti gre že to v nos, ali pa ga sprejmi v kompletu z njegovimi "dolgovi". To, da ima slabe odnose z bivšo in posledično z otrokom je tudi njegov problem. Sem prepričana, da bi lahko imel tople odnose s svojim lastnim otrokom če bi to res zelo zelo hotel. Ampak lažje se je kregat z bivšo ponavadi, kot pa se trudit za otrokovo dobro, da se razumeta. Logično, da ga potem posledično otrok ne more spoštovat, saj oče ni zanj naredil drugega, kot plačeval preživnino, pa še tisto je njegova nova žena hotela, z očetovim soglasjem, zmanjšat. Saj če bi hotel ne plačevat za otroka, bi pa z bivšo ostal, pa bi ga ona živela, a ne....pa tega očitno ni hotel. Pa kako naj otrok spoštuje očeta, ki se od malega ni mogel zmenit za preživljanje časa z njim, pa da ne govorimo o tem, da ga očitno ni bil sposoben preživljat niti svojo polovico.
Jaz sem vseeno kar vesela, da imajo moji otroci radi tako očeta kot mojega partnerja, pa četudi plačuje mnogo manj, kot so njegove dejanske zmožnosti in kot bi otroci rabili, pa vendar se vsaj kregava ne in so stiki urejeni.
Jaz mislim, da bi se morala vidva z možem bolj ukvarjati s tem, kako bo otrok imel občutek varnosti in ljubezni tudi od očeta, pa se trudit malo kompromisov sklepat z bivšo ženo, ne samo se kregat. Mogoče se je pa za zamislit, zakaj je ona tako jezna nanj - najbrž ne čisto brez vzroka, a ne....vedno ima vsaka plat dve medalji in za vsak razpad zveze sta vedno kriva oba.

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   preživnina
18.2.2005 23:11:20   
Sabla
Midva imava glede tega razčiščeno.Še na misel mi ne pride,da bi mu težila naj ne plačuje oziroma nima stikov z njim.Skupaj mu kupujeva darila,skupaj gremo v kino ali se gremo družabne igre.
Fantin ima rad očeta,pa še moške pogovore imata,ker je glih v tistih letih(11).Tudi midva se dobro razumeva in malo (pol)sestrico naravnost obožuje.
Nisem tako "grdo" mislila,kot je bilo videti--nihče ne ve,kakšna je zgodba v resnici...
Da bi se le še naprej tako dobro razumeli.

(odgovor članu Sabla)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?