|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preživnina-izvršba
10.2.2007 12:54:06   
veritas
Pozdravljene,
Moj problem je naslednji: moj bivši mož mi ne plačuje preživnino za sina že pet mesecev .Dolžan mi je dobrih 300 eur x 5 msc , to je 1500 eur. (+ obresti)
Ker vem da mi ne misli več plačevat, bom  vložila tožbo za izvršbo, ne vem pa koliko lahko realno dobim od njega, glede na to da ima d.o.o. in si izplačuje minimalen dohodek (cca 500eur), drugega premoženja pa uradno nima.
Koliko mu lahko trgajo od OD glede na to da ima poleg mojega še dva mladoletna otroka za preživljat.
Koliko časa  lahko traja postopek tožbe in izvržbe?
Če ima katera kakšne podobne izkušnje mi lahko prosim svetuje kako  je s tem?
Hvala za kakršen koli odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preživnina-izvršba
10.2.2007 19:28:10   
Strawberrie Cherrie
veritas: pa pokliči preživninski sklad da boš dobila mislim da 80% preživnine -> da bosta s sinom vsaj nekaj dobila, potem pa oni terjajo od njega - razliko boš pa terjala istočasno kot ostalo preživnino.

Iz osebnih izkušenj - meni je moral moj oče plačevati do konca 4letnika faksa -> vmes je zabluzil 10let in mi je mogel 2mio takoj nakazti, ko je sodba postala pravnomočna - no, sedaj imam zavoljo tega kar nekaj €, ker sem jih dala na vezano vlogo, vmes pa je € kar fajn zrastel (mislim, da sem kupovala takrat € po 231sit...bi mogla počekirat) - meni se je splačalo, žrtvovala pa se je moja mama - za kar ji bom vedno HVALEŽNA

(odgovor članu veritas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.2.2007 19:37:27   
darjatimci
Za preživninski sklad je pogoj,da prej izvržba ni bila rešena,če se ne motim po treh mesecih,skratka prej moraš dati vlogo na izvržbo.Tako je napisano na njihovi spletni strani.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.2.2007 12:14:18   
veritas
Ja, mislim da je prezivninski sklad naslednja faza,ko ne mores izterjat denarja od dolžnika.
Od prezivninskaga sklada pa mislim da dobivas neko minimalno določeno vsoto.
Mene pa zanima v praksi koliko lahko traja postopek če tožiš njega in koliko bi lahko dobila od izvržbe,če si nakazuje minimalno plačo? 

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.2.2007 23:31:12   
Anonimen
1.) Tožba za izvršbo na pristojno sodišče.
2.) Fotokopija tožbe socialni delavki (ni nujno, ampak zihr je pa useen zihr).
3.) Na Jamstveni sklad izpolnit vlogo in oddat dokumente.
Primer: če vse urediš v februarju, dobiš prvo nakazilo najverjetneje že marca, zagotovo pa najkasneje aprila. Mislim, da je trenutni maksimum, ki ga nakazujejo, okrog 75 eurov. user posted image  Proti tvoji preživnini 300 eurov (kako, jebenti, si pa iztožila tak znesek, to nam razloži user posted image , bomo zelo vesele) je to sicer drobiž, ampak je pa vseeno bolje nekaj, kot pa nič.
Tebi pa se potem z bivšim ni potrebno več ukvarjati. Potem ga bo zagrabila država. Če je d.o.o. njegov, se mu bodo usedli tudi na račun firme, če bo potrebno. In to ne za 75 eurov mesečno + obresti, ampak za 300 eurov mesečno + obresti + stroški izterjave in še kakšna glupost zraven. Ga bo zihr koštalo krepko več kot 300 eurov mesečno. Ne bi bil prvi, ki bi moral zapreti firmo.

(odgovor članu veritas)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?