Gina
|
Vidiš radha, malo si si tudi narobe prevedla, kar sem napisala. Če hočeš, ti pa razložim. Napisala sem, da si se bila nesposobna zmenit za kaj več.... kar je najbrž resnica, kot je resnica, da sem se bila jaz nesposobna zmenit za 40.000.- če obrnem. Kaj je bil vzrok temu, nisem razpravljala niti razmišljala, ker v bistvu v principu vem, da je v veliki meri kriva prazaprav nepripravljenost sodnikov se postavit za matere samohranilke, ki so v težkem položaju, predvsem zaradi množice žensk, ki se za samohranilke oklicujejo, pa trdijo, da je njihov znesek 10.000.- ali malo več, čez in čez dovolj. Ker jih je tako mnogo, se sodnikom najbrž zdi bedarija se sploh trudit za tiste, ki so v taki situaciji, kot si bila ti, kar je grdo in o čemer tulim že dolgo časa tudi tule na forumu, pa me potem še naderejo, da kaj se grem, da kvazi samohranilke nikomur ne škodijo. Škodijo, škodijo in to zelo. No, seveda je res, da mora človek potem enostavno postati hraber in si priboriti vsaj denar iz sklada, ker če ne ostane brez vsega. In še kako si mamice samohranilke ta denar zaslužijo. Zato upam, da se bodo vse mamice, ki se še niso, postavile zase na tem področju. Ja, resnica je, da se mi je zdelo, da se ti zdi 40.000.- ogromno denarja in da zato ne privoščiš tisti mamici 50.000.-, kolikor je normala za živeti - brez luksuza. Oprosti- najbrž je res, da si ti to pisala iz drugih nagibov, na katere nisem pomislila (a veš, jaz moram kar ogromno plačevati za stanovanje, za avto, za vso hrano, ker nimam nikogar, ki bi mi dal eno samo solatko ali skuhal kosilo kakšnemu od mojih otrok, ali opral cunje, ali dal otrokom žepnino, da bi si kaj sami kupili, ali jim prinesel kakšno igračko za darilo ali pač kaj drugega, pa ogromno stroškov imam z vsem ostalim, v bistvu smo za vse sami, nimamo babic, ki bi kaj prispevale, ali kaj podarjenega, še za varstvo popoldne moram plačat - ni reči, ki jo ne bi morala sama kupit ali naredit - iz tega naslova imamo veliko stroškov, pa verjemi mi, da nimamo niti najmanjše šanse kaj zapravljati, ker bi bankrotirali sicer), da imaš morda drugačne stroške, kot jih imam jaz. Vendar se mi zdi, da moramo vzeti realne stroške, ne stroške, ki si jih lahko zmanjšamo s pomočjo staršev ali zastonj stanovanja, ali česarkoli že, kar nam kdo na kakšnem področju pomaga, ker tisto je samo nekaj kar ni nujno, da pri kom obstaja. Če pa že, pa hvala bogu, vesela sem za vsakega, ki ima kakršnokoli pomoč. Za berača te pa nisem označila, to pa ne bo držalo. Sem pa označila za berača tvojega bivšega, ker samo pri nekom, ki mora "fehtat", lahko določijo tako malo preživnine in žal mi je, če sem te s tem prizadela. Ogorčena sem bila nad sodnico, ki ti je to določila. Ampak saj ti nisi odgovorna za svojega bivšega niti to ne pove nič o tebi, ampak samo o njem in o tem, kaj si jaz mislim o njem - meni ni pri tem niti na kraj pameti prišlo to povezovat s tabo in tvojim življenjskim slogom. Saj najbrž res misliva podobno, samo včasih se ne prebereva dobro. V končni fazi se strinjam s tvojim stavkom, da bi bila vesela 40.000.- . Jaz tudi. Ampak veš kaj se meni zdi, da sva midve preveč tolerantni do bivših včasih, vsaj kar se denarja tiče. Najini otroci bi si tudi zaslužili nove cotke, pa novo kolo namesto pojerbano, pa jurja tašngelta na mesec.... Lep dan
|