ronja
|
Odg. na prvo vpr.: sistematsko sem začela letos poleti, ko Ronja še ni bila 3 leta, Lejla pa je bila leto in pol. Prej pa smo včasih prebrali pravljico, vendar takrat ni nikoli zaspala, ker je bila luč in tako smo to opustili. Zato si jih zdaj rajši izmišljujem, da je lahko tema, sicer nobena ne zaspi. Ali priporočate kako knjigo, v kateri so kratke pravljice? Zgodbe za minutko. Samo so res ultra kratke - mi včasih preberemo celo knjigo . Ali si jih sama zmisliš, pa republika rešena . Imamo pravljice za lahko noč, ampak je vsaka fuuul dolga in jo potem ne preberemo do konca. user posted image Blagor tebi! Nam so pa vse prekratke . PS: tvoje pravljice imajo še to dodano vrednost, da so lahko "po okusu uporabnika" - torej po želji otroka. no, vsaj pri nas je to prednost, ker ima moje starejše dete zelo zanimive želje: ok, pravljico o oknu in omari bi verjetno še kje našla, ampak pravljica o wc-ju pa res ne vem če obstaja... Baje je pa ena dobra slovenska pisateljica, ki je zelo moderna tudi na Japonskem, pa sem pozabila ime - se bom spomnila - nekoč, zdaj mam še čisto razštelane možgane (smo ravno z dopusta)... bia, na začetku so nepotrpežljivi -pač prebereš 2 vrstici, ali pa opisuješ slikico, nima veze, samo da vzljubi knjige, takrat še ni fora v zgodbi, vsaj pri mojih ni bila. Kasneje pa že štekajo in jih zanima (malo so si pa tudi različni - Lejla je od nekdaj imela malo več koncentracije in potrpljenja, Ronja je bila bolj živc, moj brat pa nikoli ni maral pravljic - ne gledat, ne poslušat, ne brat, nič. Še zdaj ni ravno literarni tip ).
|