|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pravljica pred spanjem
10.8.2010 9:43:47   
salcka
pri kateri starosti ste svojim otrokom pred spanjem začele brati pravljice?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pravljica pred spanjem
10.8.2010 9:47:06   
pety78
A lahko še eno podvprašanje? user posted image
Ali priporočate kako knjigo, v kateri so kratke pravljice? Imamo pravljice za lahko noč, ampak je vsaka fuuul dolga in jo potem ne preberemo do konca. user posted image

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2010 9:49:05   
salcka
mi imamo eno knjigo še iz mojih otroških let.
365 zlatih pravljic za lahko noč. dolge max. eno stran.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2010 9:54:57   
janastar
Pričeli smo z branjem ko je bila naša punčka stara nekje 8 mesecev. Najprej je bilo to par povedi, zdaj ko bo stara eno leto pa že posluša pravljico do konca. Všeč so mi različne - Mile ( nagaja, se pači,...= so kratke, zelo poučne in listi plastificirani.

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
10.8.2010 10:29:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu janastar)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2010 10:37:24   
jajula
mi smo začeli brati okoli 1.leta, ampak smo dolg časa brali skupaj, da je gledala slike zraven, pa sva se o zgodbi in junakih pogovarjale - ji ni bilo zanimivo da bi ona samo ležala in poslušala. potem ko je "dojela" za kaj gre pri pravljicah, da so to različne zgodbe s svojim koncem, je pa hitro tud začela daljše pravljice poslušat. tako da se mi zdi (vsaj pri naši mali) da je prej funkcija pravljic da gre za skupno druženje ob različnih zgodbah, kot pa da jih otrok posluša da zaspi.

aja, na začetku so ji ble bolj všeč pesmice, ker se rimajo in so kratke. super je knjga lonček na pike, ker ima tudi super ilustracije.

< Sporočilo je popravil jajula -- 10.8.2010 10:38:26 >

(odgovor članu janastar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2010 12:16:44   
BIA79
Mogoče smetim temo, ampak me zanima nekaj glede pravljic...doma imamo punco staro 15 mesecev. "Berem" ji že veliko časa, pa naj bo to pred spanje ali med dnevom, vendar ne uspem prebrati več kot 2 vrstici, saj ona že obrača stran...Ko ji pripovedujem pravljico pred spanje (si kar zmišljujem, ker če vidi knjigo ne bo spala), pa se mi sam smeji...
Kdaj so vas začeli poslušati kdajše pravljice? Naše "branje" je sedaj omejeno na kratko obnovo ali opis stvari, ki so narisane na straneh...

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.8.2010 12:23:52   
liliana
Začela sem nekje okoli 1 leta.....vendar sem hitro nehala, ker je ni interesiralo oz. je samo liste obračala.....in še danes, ko je stara malo več kot tri leta "prenese" samo kako krajšo pravljico......zelo rada pa ima pesmice......zato pred spanjem beremo to......

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.8.2010 13:29:42   
Taddy78
V 4.5 letih sem mu jo brala mogoče 3x, ker ga enostavno ne zanimajo, oz. se hitro zamoti s čem drugim. Pred 1.letom mi je tolkel po knjigi in trgal liste, drugače pa ga nikoli niso zanimale.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.8.2010 14:49:30   
livia
Beremo vsak večer, knjige nabavljamo v knjižnici in običajno kar po policam zbrskam take, da imajo lepe ilustracije in da ne piše veliko. Meni tiste 365 pravljic ne sedejo, ker je vse napisano na eni strani in otrok ne spremlja pravljico skozi ilustracijo.

Starejši beremo od 2,5 leta starosti naprej vsak večer, mlajša je sedaj 2,5 in v bistvu posluša zraven ko beremo starejši že kake pol leta ali več. Obema je to opravilo zelo ljubo in je skoraj kazen, če ne beremo.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.8.2010 14:55:19   
katy83
Sin je star 4,5 mesecev in zvečer berem pravljice že kakšen mesec. Full se pačim zraven, spreminjam glasove, itd in vedno počaka, da preberem do konca. Berem take kratke pravljice iz zbirke Cicibanov. Vem, da se zaenkrat še ne zaveda bistva vsega tega, ampak ker mu je všeč in ker smo se navadili na to rutino, jo bom pač nadaljevala. Škodit ne more, lahko samo koristi. user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.8.2010 14:57:18   
mayci
Mi smo tudi navado branja pravljice pred spanjem uvedli nekje pri 2,5 ali 3 letih. To je postalo tako pomembno opravilo, da nobenega večera ne speljemo več brez pravljice. Če imamo čas, prebiramo daljše, če pa se nam mudi, pa kratke zgodbice (zbirka slovenskih ljudskih Melje, melje mlinček, zgodbica A veš, koliko te imam rad...)user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.8.2010 17:30:07   
pelin
 Tja do enega leta, smo oba uspavali ob glasbi, kasneje pa smo začeli z branjem in pripovedovanjem pravljic...Hči je bolj kot ob branju  uživala ob pripovedovanju izmišljenih pravljic in zgodbic ...Vsak večer si je recimo izmislila naslov  oz izbrala predmet o katerem naj bi pripovedovala pravljica. Z   user posted image sva bila včasih že čisto brez idej, vendar sva ponavadi kar dobro zvozila in sva postala že prava pravličarja user posted image . Vse to je povzročilo, da je naša sraka z veseljem odhajala spat, kar se prej ni ravno pogosto zgodilo. Pri sinu pa smo v večini ostali kar pri branju, vendar ne toliko pravljic, kot raznih enciklopedij in leksikonov. Včasih je bilo kaj sto na uro prezahtevno zanj in za moje pojme prav suhoparno, on pa je vse z zanimanjem poslušal in kmalu tudi sladko zaspal....Še sedaj , ko oba bereta in sta že nekaj časa šolarja, se večkrat zvečer spravimo v eno posteljo in tam jima berem kar si pač zaželita...Ni ga čez takšne prijetne trenutke...user posted image Osebno sem mnenja, da tisti, ki ne berete, pripovedujete ali poslušate pravljice z otrokom pred spanjem, marsikaj zamujate. Predvsem pa zamujajo otroci. Včasih se mi je namreč zgodilo, da cel dan nisem imela preveč časa posedat ali se igrat z otrokoma...ti večerni trenutki so meni , možu in otrokoma marsikdaj nadomestili ta čas, ki si ga čez dan nismo mogli vzeti...

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.8.2010 22:03:48   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Predvsem pa zamujajo otroci. Včasih se mi je namreč zgodilo, da cel dan nisem imela preveč časa posedat ali se igrat z otrokoma...ti večerni trenutki so meni , možu in otrokoma marsikdaj nadomestili ta čas, ki si ga čez dan nismo mogli vzeti...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.8.2010 23:55:07   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: pelinuser posted image Osebno sem mnenja, da tisti, ki ne berete, pripovedujete ali poslušate pravljice z otrokom pred spanjem, marsikaj zamujate. Predvsem pa zamujajo otroci. Včasih se mi je namreč zgodilo, da cel dan nisem imela preveč časa posedat ali se igrat z otrokoma...ti večerni trenutki so meni , možu in otrokoma marsikdaj nadomestili ta čas, ki si ga čez dan nismo mogli vzeti...

Verjetno bi pred šestimi leti,ko sem bila noseča s našim prvorojencem,napisala popolnoma identičen post,saj sem sama velik ljubitelj knjige (mož pravi,da sem obsedenauser posted image ).Žal sem potem padla na trdna tla in kar fajn me je zabolelo:namreč moj otrok sploh ni imel interesa do poslušanja pravljic,zgodbic,pesmic...knjige so mu bile od malega všeč,to ja,samo hotel jih je gledat sam.Najino branje je nekaj časa zgledalo,kot je že ena napisala-dve vrstici na vsaki strani,potem sem pa počasi obupala...
Sedaj je star 5,5 let in klasičnega prebiranja pravljic pred spanjem še vedno ne prakticiramo oz.je bolj izjema kot pravilo.
Kar se pa večernega rituala tiče,vsak po svoje:ko zvečer ležem poleg mojih otrok,mi ta veliki že vsak večer pove zgodbico-obnovo oz.povzetek vsega,kar se mu je zgodilo čez dan in ti trenutki so po mojem mnenju precej enakopravni trenutkom s knjigo v roki,saj poanta vsega je v druženju,ali ne?

Ta mala je stara 2,5 in še ne pripoveduje zgodbic za lahko noč-ampak komaj čakam,da bo.

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.8.2010 8:06:07   
pelin
Podpisuser posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.8.2010 18:36:02   
ronja
Odg. na prvo vpr.: sistematsko sem začela letos poleti, ko Ronja še ni bila 3 leta, Lejla pa je bila leto in pol. Prej pa smo včasih prebrali pravljico, vendar takrat ni nikoli zaspala, ker je bila luč in tako smo to opustili. Zato si jih zdaj rajši izmišljujem, da je lahko tema, sicer nobena ne zaspi.

Ali priporočate kako knjigo, v kateri so kratke pravljice?

Zgodbe za minutko. Samo so res ultra kratke - mi včasih preberemo celo knjigouser posted image . Ali si jih sama zmisliš, pa republika rešenauser posted image .

Imamo pravljice za lahko noč, ampak je vsaka fuuul dolga in jo potem ne preberemo do konca. user posted image

Blagor tebi! Nam so pa vse prekratkeuser posted image .

PS: tvoje pravljice imajo še to dodano vrednost, da so lahko "po okusu uporabnika" - torej po želji otroka. no, vsaj pri nas je to prednost, ker ima moje starejše dete zelo zanimive želje: ok, pravljico o oknu in omari bi verjetno še kje našla, ampak pravljica o wc-ju pa res ne vem če obstaja...user posted image

Baje je pa ena dobra slovenska pisateljica, ki je zelo moderna tudi na Japonskem, pa sem pozabila ime - se bom spomnila - nekoč, zdaj mam še čisto razštelane možgane (smo ravno z dopusta)...

bia, na začetku so nepotrpežljivi -pač prebereš 2 vrstici, ali pa opisuješ slikico, nima veze, samo da vzljubi knjige, takrat še ni fora v zgodbi, vsaj pri mojih ni bila. Kasneje pa že štekajo in jih zanima (malo so si pa tudi različni - Lejla je od nekdaj imela malo več koncentracije in potrpljenja, Ronja je bila bolj živc, moj brat pa nikoli ni maral pravljic - ne gledat, ne poslušat, ne brat, nič. Še zdaj ni ravno literarni tipuser posted image ).

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.8.2010 19:40:03   
pelin
Ena takšnih pisateljic je Lilla Prap....mogoče si mislila njo....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.8.2010 20:12:48   
katis
Naš je 3 leta star in zvečer ne beremo pravljic. Zvečer se niso uveljavile, ker so ga zbudile namesto uspavale. Takrat mu raje pojemo uspavanko, tako izmišljeno samo za njega. In si jo potem še sam mrmra, dokler ne zaspi.

Pravljice pa raje beremo čez dan, pa si jih sam izbere in nosi s svoje domače knjižne police.  Beremo pa npr. knjigice tipa Minka, Medo Jaka, Krtek, Rdeča kapica, Obuti maček pa tudi slikanice od Disneya. Sedaj ga že zanimajo tudi kakšne krajše slovenske pripovedke. Če pa hoče kakšno knjigico, ki je malo predolga zanj, potem pa bolj 'obnavljamo' in krajšamo zgodbo.

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?