Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pravice na delovnem mestu 16.10.2007 9:41:49
|
|
|
|
jakaracman
|
Delodajalec ti mora ! omogočiti 4 urni delovni čas in pa nočnih ti ni potrebno delati mislim da do otrokovega 3 leta, za ostalo ne vem.
|
|
|
|
RE: pravice na delovnem mestu 16.10.2007 9:41:58
|
|
|
|
TaRe*
|
po mojem nimaš nobenih pravic,če nimaš delodajalca,ki bi razumel to.-na žalost
|
|
RE: pravice na delovnem mestu 16.10.2007 9:44:42
|
|
|
|
TaRe*
|
ne vem,ne vem...se delala petek in svetek in tudi precej nočnih sem naklepala do njenega tretjega leta,pa me nihče ni vprašal,če lahko. Tako pravijo...gopstinstvo je gostinstvo....in to je opravičilo za vse. IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman Delodajalec ti mora ! omogočiti 4 urni delovni čas in pa nočnih ti ni potrebno delati mislim da do otrokovega 3 leta, za ostalo ne vem.
|
|
RE: pravice na delovnem mestu 16.10.2007 13:55:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Splošna kolektivna pogodba, ki jo ima vsaka firma. Je pa javna. Mora nekje viset na firmi.
|
|
|
|
RE: pravice na delovnem mestu 16.10.2007 14:01:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakon o delovnih razmerjih, poglavje varstvo nosečnic in doječih mater. Kolektivna pogodba za dejavnost gostinstva. http://zakonodaja.gov.si/
|
|
|
|
RE: pravice na delovnem mestu 16.10.2007 14:02:46
|
|
|
|
Anonimen
|
»Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju. Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka. Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.« (190. člen). Še več solate: http://www.uem.gov.si/fileadmin/uem.gov.si/pageuploads/Moje_pravice__2004.pdf
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?