Ezi
|
Ja, jaz sem že razmišlajla o pravem prijateljstvu. Prvič takrat, ko se je "pravo" prijateljstvo skrhalo. Zdaj vem kaj želim od prijatelja in kaj mu lahko nudim. Meni se zdi, da je to vse odvisno od potreb in želja, ki jih imata dva prijatelja. Jaz npr. imam najboljšo prijateljico, s katero se lahko pogovarjam o VSEM. Seveda, tudi o intimnih stvareh, pa nisem nikoli imela občutka, da bi ona mojega ali jaz njenega kaj drugače gledala oz. da bi tako razkrila najin intimni odnos, da bi mi bilo neugodno. Se mi zdi, da nikoli ni imela, nobena od naju, kakšnih predsodkov ali bojazni, da bi bil kakšen tak pogovor "povedan" naprej. Nama je bilo vedno samoumevno, da so določene teme le za najina ušesa. Verjemi pa, da če bi bila postavljena pred dejstvo ali ji kaj povedati ali ne ... ja, bi ji povedala. Do nje sem iskrena in odkrita.Glede denarja pa, obe veva, da si lahko sposodiva ena pri drugi, vendar nobena od naju ne mara biti "zapufana". Še najmanj pri prijateljih. Ona je moja najboljša prijateljica in upam, da me bo spremljala celo življenje, res pa je, da bomo v življenju spoznali še veliko ljudi, nekateri nam bodo všeč, nekateri ne ... in verjetno bomo spoznali še kakšnega prijatelja ... gotovo bomo, ampak saj veš, z vsakim človekom izoblikuješ nek poseben odnos. Vedno drugačen kot pri drugi osebi, pa imaš lahko vseeno vse rad. Si se z nekim prijateljem skregala? Ne bodi žalostna. Mogoče je bila to priložnost, da še bolj spoznaš tega svojega prijatelja. Mogoče pa boš dobila priložnost spoznati osebo, ki ti bo veliko bolje odgovarjala in boš spoznala, da se s prijateljem zaradi različnih pogledaov pač ne skregaš. Verjetno je vzrok kje drugje. Ali bolje, še kje drugje. Lahko imaš enega prijatelja celo življenje, ampak odvisno je, kdaj spoznaš tega prijatelja. Lp, Ezi
|