Jessy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69 Mi smo pa imeli že ene par obdobij, ko je bil cel halo, kako umiti zobe in spet so nastopili ti dnevi . Kako pa to počnete na silo? jaz sem že od kar nekaj ljudi slišala, da lahko narediš v prvih letih več škode kot koristi . Zadnjič sem o tem celo spraševala pediatrinjo, ki mi je tudi svetovala, da če noče, ga raje ne siliti... Jaz osebno mislim, da je umivanje zob nujno in me je kar groza, da bi imel slabe zobe (kar zmarzi me, ko vidim otroke z gnilimi, itd. zobmi, še sploh, ker mislim, da je to krivda staršev). Jaz sem sprobala že vse sorte... nekaj časa je palilo, da mu je miška nosila dinarčke, če si jih je pridno umival, drugič, da se bo potem babičin kužek rad igral z njim, tretjič smo drgnili kot zajčki... skratka, kar mi pade na pamet in vedno deluje nekaj časa, potem pa konec... seveda pred vsemi temi zgodbicami, vmes in na koncu 1000 in 1x ponavljam, da je treba zobe umivati, ker bodo drugače padli ven, "zboleli", itd. Je pa prava redkost, da nam uspe zobe umiti konkretno... Jaz sploh ne vem, kaj naj naredim, ker da bi mu pa držala (celo oba) usta in mu prov na silo drgnila, ma kaj pa vem . Takrat, ko najbolj kriči, ima tudi usta odprta in se ščetka. Sicer ni učinkovito, ampak nekaj je pa le.