|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pranje zobkov-problem
15.9.2010 22:09:37   
leo**tia
naša mala ne da prat zobke,kot sem že pisala ima kao karies,čeprav se zobki več ne lomijo,izgledajo čvrstiuser posted image .....lomili so se,zdaj pa več ne.no in noče prat...sploh ne s pasto-nobenouser posted image ...in sem ji dala enkrat pasto gor in pač na silo oprala,čeprav ni jokala usta je tiščala skup da nisem mogla do zobkov...nebirada v nedogled na silo prala zobke..to traja že en teden..sploh neda...zdaj več niti z vodo,ker sem ji enkrat pasto dala gor,in od takrat noče prat...nasvet????????????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pranje zobkov-problem
15.9.2010 22:12:42   
Anonimen
Vstrajaj!!! En teden? user posted image  

(odgovor članu leo**tia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.9.2010 22:16:05   
Anonimen
Vztrajaj, vztrajaj in šeenkrat vztrajaj!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.9.2010 22:17:22   
zmajaz
Kako pasto si ji pa dala? Ker naša dva sta čisto nora na otroško zobno pasto - bi najrajši, da jo še ne vem koliko krat dodam. user posted image  1x je pa ta večja hotela, da ji dam tisto, ki jo uporabljam jaz, vendar je potem bil skoraj jok, da peče.

Drugače pa - vztrajaj, magari na silo, ker kar se mora, se mora. Če se zdaj ne bo navadila na pranje zob, se ne bo nikoli in si bo hitro pokvarila stalne zobe.

Aja - pa našima se zelo fino zdi, da jima perem z električno zobno ščetko - meni pa tudi, ker jima z njo dosti lažje dobro umijem, kot z navadno. Če že ne električna, pa greš morda v trgovino z njo, pa naj si sama izbere eno navadno zabavno ščetko (pač s kakim motivom), ki ji bo všeč in si bo potem morda raje prala. Ne vem - za poskusit je.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 15.9.2010 22:19:54 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.9.2010 22:29:44   
leo**tia
ima električno-že 1mesec,od začetka je bvila zanimiva,zdaj pa ni šans,trmari da joj,,,smili semi ker ji moram na silu,kar se mora se mora-seveda,se strinjam...imeli smo vse paste,ne vem več kkatere..danes sem kupila neko v hoferju od jagode,sem mislila ker je slatka bo hotela,pa ni šans.kar od slatkega spoloh je,je sladoled-s tem pa ne moremposkusit hehe.........nobenega jogurta ne mara,kamoli zobne pasteuser posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.9.2010 8:27:03   
kristinaj
jaz našega zagrabim, nema mrdanja, vzamem ščetko in podrgnem, ampak vedno dam najprej njemu ščetko da si sam umiva, potem pa jo vzamem jaz in nadaljujem postopek, včasih pusti včasih ne in če je ne sledi že opisano :==)

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.9.2010 8:34:52   
Anonimen
Pri nas ta metoda, da si bo najprej sama umila potem pa jaz še popravila, nikakor ne pali ... če ji hočem krtačko vzet je potem še večji jok, kot če ji je sploh ne dam ... tako da se midve ponavadi zmeniva, da ji jaz zobke umijem, potem si jih pa še sama in potem vala ščetko po ustih medtem, ko jo jaz češem itd. 

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.9.2010 8:53:36   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pri nas ta metoda, da si bo najprej sama umila potem pa jaz še popravila, nikakor ne pali ... če ji hočem krtačko vzet je potem še večji jok, kot če ji je sploh ne dam ... tako da se midve ponavadi zmeniva, da ji jaz zobke umijem, potem si jih pa še sama in potem vala ščetko po ustih medtem, ko jo jaz češem itd. 

pri nas je podobno. ful lažje je, če ona "sama" pere zobke na koncu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.9.2010 12:39:28   
Naja31
Pa na silo, če ne gre drugače. Vsi s časoma popustijo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.9.2010 14:23:01   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia

naša mala ne da prat zobke,kot sem že pisala ima kao karies,čeprav se zobki več ne lomijo,izgledajo čvrstiuser posted image .....lomili so se,zdaj pa več ne.no in noče prat...sploh ne s pasto-nobenouser posted image ...in sem ji dala enkrat pasto gor in pač na silo oprala,čeprav ni jokala usta je tiščala skup da nisem mogla do zobkov...nebirada v nedogled na silo prala zobke..to traja že en teden..sploh neda...zdaj več niti z vodo,ker sem ji enkrat pasto dala gor,in od takrat noče prat...nasvet????????????
Mojemu sinu na silo perem zobke od 8m, zdaj jih ima pa že 26. Glede na njegov upor pri vsakodnevni rutini si ne predstavljam, kako bi zganjal med vrtanjem zoba. Verjetno bi ga bilo treba zalepit na stol. Ti pa odkrito, brez sramu priznam, da bi ga vsakič najraje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.9.2010 15:04:47   
cukrček11
Če se le da poskusi brez sile, morda bi poskusla da si tudi ti istočasno umiješ zobe in te bo posnemala, to sem naredila jaz in je delovalo.user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.9.2010 18:58:44   
lily81
Midva pa se zmeniva takole-istočasno, ko mu jaz čistim zobke-jih on meni (drugače je tudi eno samo dretje..user posted image )

poskusi-pri nas deluje (ima pa 21 mesecev)

lp

(odgovor članu cukrček11)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.9.2010 20:27:26   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

jaz našega zagrabim, nema mrdanja, vzamem ščetko in podrgnem, ampak vedno dam najprej njemu ščetko da si sam umiva, potem pa jo vzamem jaz in nadaljujem postopek, včasih pusti včasih ne in če je ne sledi že opisano :==)

Pri nas je tudi tako in pupa je stara ravno toliko, kot tvoj tamali.
Najprej ji sicer pustim, da jih ona po svoje umiva oz. ne umiva in na koncu jaz dokončam. Se pa vedno dere, kot da je konec sveta user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.9.2010 9:34:06   
Jessy
Pri nas se je kar dolgo upirala pranju zob. Nekje do 3. leta! Včasih je bila že vsa potna od upiranja, ko sem ji na silo ščetkala, ob tem pa tudi sama švicala! user posted image  Včasih sva jo kar oba prijela, da smo jih umili! Jao! Saj se ne smem spomniti teh dni!
Zdaj ima 5 let in s tem že dolgo nimamo težav. user posted image  Očitno se je splačalo!

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.9.2010 9:51:34   
Roberta69
Mi smo pa imeli že ene par obdobij, ko je bil cel halo, kako umiti zobe in spet so nastopili ti dnevi user posted image . Kako pa to počnete na silo? jaz sem že od kar nekaj ljudi slišala, da lahko narediš v prvih letih več škode kot koristi user posted image . Zadnjič sem o tem celo spraševala pediatrinjo, ki mi je tudi svetovala, da če noče, ga raje ne siliti... Jaz osebno mislim, da je umivanje zob nujno in me je kar groza, da bi imel slabe zobe (kar zmarzi me, ko vidim otroke z gnilimi, itd. zobmi, še sploh, ker mislim, da je to krivda staršev). Jaz sem sprobala že vse sorte... nekaj časa je palilo, da mu je miška nosila dinarčke, če si jih je pridno umival, drugič, da se bo potem babičin kužek rad igral z njim, tretjič smo drgnili kot zajčki... skratka, kar mi pade na pamet in vedno deluje nekaj časa, potem pa konec... seveda pred vsemi temi zgodbicami, vmes in na koncu 1000 in 1x ponavljam, da je treba zobe umivati, ker bodo drugače padli ven, "zboleli", itd. Je pa prava redkost, da nam uspe zobe umiti konkretno... Jaz sploh ne vem, kaj naj naredim, ker da bi mu pa držala (celo oba) usta in mu prov na silo drgnila, ma kaj pa vem user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.9.2010 11:56:01   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

Pri nas je tudi tako in pupa je stara ravno toliko, kot tvoj tamali.
Najprej ji sicer pustim, da jih ona po svoje umiva oz. ne umiva in na koncu jaz dokončam. Se pa vedno dere, kot da je konec sveta user posted image

Pri nas je enako! Že od samega začetka se dere pri pranju zob. Ampak ene stvari se pač v življenju MORA in umivanje zob je ena od njih. Smo probali vse, ampak res VSE finte da bi pustil, pa ni šans. Tko da če ne gre zlepa gre pa zgrda ane. Rajš mu na silo zobe perem kokr da bi ga morala pelčjat k zobarju. Ka glede na to da še pr frizerju kriči, si ne predstavljam kako bi blo pri zobarju...user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.9.2010 13:23:41   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Mi smo pa imeli že ene par obdobij, ko je bil cel halo, kako umiti zobe in spet so nastopili ti dnevi user posted image . Kako pa to počnete na silo? jaz sem že od kar nekaj ljudi slišala, da lahko narediš v prvih letih več škode kot koristi user posted image . Zadnjič sem o tem celo spraševala pediatrinjo, ki mi je tudi svetovala, da če noče, ga raje ne siliti... Jaz osebno mislim, da je umivanje zob nujno in me je kar groza, da bi imel slabe zobe (kar zmarzi me, ko vidim otroke z gnilimi, itd. zobmi, še sploh, ker mislim, da je to krivda staršev). Jaz sem sprobala že vse sorte... nekaj časa je palilo, da mu je miška nosila dinarčke, če si jih je pridno umival, drugič, da se bo potem babičin kužek rad igral z njim, tretjič smo drgnili kot zajčki... skratka, kar mi pade na pamet in vedno deluje nekaj časa, potem pa konec... seveda pred vsemi temi zgodbicami, vmes in na koncu 1000 in 1x ponavljam, da je treba zobe umivati, ker bodo drugače padli ven, "zboleli", itd. Je pa prava redkost, da nam uspe zobe umiti konkretno... Jaz sploh ne vem, kaj naj naredim, ker da bi mu pa držala (celo oba) usta in mu prov na silo drgnila, ma kaj pa vem user posted image

Takrat, ko najbolj kriči, ima tudi usta odprta in se ščetka.user posted image Sicer ni učinkovito, ampak nekaj je pa le. user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.9.2010 13:30:05   
end1
tavečjo sem mogla na silo, tamali pa bi si stalno zobke pral!

na silo je hitro popustila in zdaj si sama lepo pere zobke, jaz pa na koncu mal prečekiram

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.9.2010 21:09:23   
izgubljena_ovcka
Hm, jaz se glede takih stvari ne pustim okrog prenašat. Nočeš umiti zob? Me prav malo briga, to počnemo vsi vsak dan in VEDNO. Ne glede na to kako si zmatran / se ti ne ljubi / si bolan / siten, tečen, lačne, žejen, blablabla. To se naredi in pika. Če se dere se pač dere. Bolj ko se dere, bolj ima odprta usta in lažje mu umijem zobke.

Pa se seveda že dolgo ne dere več, ker je zakapiral že dolgo nazaj, da iz te moke ne bo kruha (2 leti je star). Če pri teh stvareh enkrat samkrat popustiš, se lahko pripraviš ne mesece trmarjenja. Enako je bilo pri previjanju (zdaj stranišču), oblačenju, obuvanju in podobnih opravilih.

Otrok se mora naučit, da so določene stvari obvezne.

Enkrat sem nekje že napisala, da se mamica in ati tudi ne dereta na vse pretege zjutraj ko je v službo treba ampak pač mirno potrpita in gresta. Otrok se mora tudi naučit, da je to pač potrebno.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.9.2010 12:09:24   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: izgubljena_ovcka

Hm, jaz se glede takih stvari ne pustim okrog prenašat. Nočeš umiti zob? Me prav malo briga, to počnemo vsi vsak dan in VEDNO. Ne glede na to kako si zmatran / se ti ne ljubi / si bolan / siten, tečen, lačne, žejen, blablabla. To se naredi in pika. Če se dere se pač dere. Bolj ko se dere, bolj ima odprta usta in lažje mu umijem zobke.

Pa se seveda že dolgo ne dere več, ker je zakapiral že dolgo nazaj, da iz te moke ne bo kruha (2 leti je star). Če pri teh stvareh enkrat samkrat popustiš, se lahko pripraviš ne mesece trmarjenja. Enako je bilo pri previjanju (zdaj stranišču), oblačenju, obuvanju in podobnih opravilih.

Otrok se mora naučit, da so določene stvari obvezne.

Enkrat sem nekje že napisala, da se mamica in ati tudi ne dereta na vse pretege zjutraj ko je v službo treba ampak pač mirno potrpita in gresta. Otrok se mora tudi naučit, da je to pač potrebno.

podpisuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.9.2010 15:55:33   
leo**tia
user posted image user posted image jaz bom pop........user posted image user posted image ne gre več niti na silu...sploh ne joka,drži ustnice skupaj zaprte in ne morem do zobkov+toga se zvija ko kača..ne pomaga ničuser posted image user posted image ne čez igro,ne drugače,ma nevem več kaj naj naredim..kako naj ji operem če ustavkup tišči??sploh nit ne zajoka trma malauser posted image ,,,,,nasvet???????????????

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.9.2010 21:33:59   
izgubljena_ovcka
Hmm, ne vem. user posted image  Naš je bil na srečo vedno med "vokalnimi" user posted image . Se je pa tudi otepal na vse pretege (sploh pri čiščenju nosu recimo). Ravno iz tega razloga mi še nismo odstranili previjalne mize iz sobice (pa je že brez plenic). Gor ga dam, se obesim cela nanj in naredim kar je treba. Mogoče se sliši zlobno ampak jaz res zagovarjam to, da če je nekaj treba se bo naredilo ne glede na to s kakšnimi cvetkami me bo otrok hotel presenetiti.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?