Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 13:28:42
|
|
|
|
tejč
|
Živjo, otročka še nimam, vem pa, da vsi govorijo, da se kombiniran stroj hitreje pokvari kot, če imaš posamezne. Ampak po moje bom tudi jaz kupila kar kombiniranega, saj je res kriza s prostorom. Zunaj sušiti? JA, odvisno, od letnega časa, ko se otroček rodi, pa tudi, če imaš kje...
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 13:30:19
|
|
|
|
Janika
|
tudi jaz sem slisala da je bolje kupiti stroja posebej. Se menda hitreje kvari, pa se brez obeh naenkrat si, ko gre kaj narobe.
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 13:39:07
|
|
|
|
Erdbeere
|
tud jest sem se pred kratkim odločala ali naj kupim samo sušilni ali kombiniran stroj pa imam v sluzbi pač stranko katera prodaja te stoje in sem ga vprašala kaj priporoča in mi je takole odgovoril...če kupiš vsakega posebej imaš dober pralni in dober sušilni stroj...če pa kupiš kombiniranega je pa oboje nekje tako tako....ni ni odlično aja imam pa tud jest zelo majhno kopalnico in sem pač postavila sušilni stroj na pralnega
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 13:45:03
|
|
|
|
Lunca1
|
Jaz imam kombiniranega. Lp lunca
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 13:48:58
|
|
|
|
piščanc
|
jaz imam majhno kopalnico, pa imam stroja posebej. sušilni je sicer na balkonu, pralni pa v kopalnici. pri pralno-sušilnem stroju lahko večinoma (kvalitetno) opereš 5kg perila, posušiš pa samo 2,5kg. Po mojih izkušnjah je bolje, da nabaviš ločeno (bojl kvaliteten pralni, veliko obratov, sušilni pa vseeno) je pa zelo koristen pripomoček v gospodinjstvu. Pri prvi bebiki sem skoz govorila, da jaz pa tega ne potrebujem bla, bla, bla. no zdaj sem sicer še noseča in še ni večje potrebe po ogromnih kupih umazanega perila, pa sem začela razmišjati o nabavi sušilca (v bistvu zaradi še enega otročka) in to smo poleti tudi storili (50.000 SIT, Gorenje) in mi je že zdaj žal, zakaj nisem tega storila že prej! Maksimalno prihrani čas (sušenje, likanje) ker so obleke mehkejše in jih hitreje zlikaš, če jih sploh in ker jih ni treba čakati, da se posušijo. Že sedaj potrebujem pol manj spodnjih hlač, brisač, majic...kaj bo šele pri plenicah. Peremo enako, oz. manj kot prej, ker je vse v enem dnevu (približno enkrat na teden po tri runde), ki so fertik v enem dnevu (se pravi oprane, posušene, zlikane in spravljene). OK, mogoče se likanje kdaj zatakne. elektrike (mož je zelo natančen glede tega) pa sploh ne zaznamo, da bi bila ne vem, kako povečana. ti maksimalno priporočam lp, nina
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 13:53:09
|
|
|
|
hhanahh
|
Suzi, tudi sama sem bila v podobni dilemi kot ti.Sama sem več let prodajala belo tehniko, pa se še vedno nisem mogla odločit.Končno pa sem pred dvemi leti nabavila pralno-sušilni stroj in lahko ti rečem, da sem super zadovoljna.Pravijo, da se hitreje kvari....kaj pa vem...meni je rekel serviser, da bi to držalo le v primeru, če bi ga non stop uporabljala.Torej, če bi za vsakim pranjem sledilo sušenje.Jasno, da ni tako,saj poleti sušim perilo zunaj, pozimi pa kombiniram.Funkcijo sušenja uporabljam le v nujnih primerih;).Če pa upoštevamo ceno samega aparat(ki je bistveno nižja od dveh), prihranek pri prostoru, voda, elektrika.... mislim, da odločitev ne bo težka. Lep dan vsem skupaj!
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 13:58:27
|
|
|
|
Lu
|
Tudi midva imava kombiniran pralno-sušilni stroj. Poleti sušiva zunaj, pozimi pa uporabljava sušilni stroj. Edino to pa je. Perem cca 1 uro, sušim pa potem cca 1,5. So pa cunje zelo mehke. Imava pa tistega na E......lux ;) lp Lu 29t:bravo:
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 14:06:34
|
|
|
|
jagoda12
|
Meni so pa povedali, da se absolutno bolj splača kupiti oba posebej, ker kombinirani posuši manj perila kot ga opere, ker bolj uničuje perilo (v bobnu so precej velike luknjice, ki ob sušenju dodatno trgajo perilo, v sušilnem tega ni. Rekli so mi, da je kombiniran primeren le za občasno sušenje, ne pa za vsakokratno. MI bomo kupili sušilca, ker nimamo nekih super pogojev za zunanje sušenje, pa če ga že imam, ga bom res maximalno izkoristila. :)
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 14:27:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Če boste kupovali pralnega in sušilnega posebej, bodite pozorni, da bo imela centrifuga pri pralnem stroju res čimveč obratov (moja jih ima 1500), da bo potem čas sušenja krajši.
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 14:43:25
|
|
|
|
beba76
|
Mi imamao že 6 let kombiniranega in se še niti enkrat ni pokvaril (trkam!). Res je, da ne sušim lih pretirano dosti, včasih je pa sila in v teh primerih je stroj zlata vreden. Cenovno je ful ugodnejsši, pa še ni ti treba skrbet, kam boš napeljal cev za izhod pare. Če pa vzameš samo sušilca s kondenzacijsko posodo (takega, kjer ni treba imeti cevke, po kateri bo izhajala para in se ti v tej posodici zbira destilirana voda), je pa pasje drag v primerjavi z navadnim. Mnenja so zelo različna (vsak hvali svoje:)-:)-) - ti se pa odloči, kakor ti prostor dopušča. Lep pozdrav
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 14:55:52
|
|
|
|
pravljica
|
kot pri vsaki stvari, ni dobro kombinirat dveh stvari v eni... tudi mi nimamo prostora, sušilni stroj je nad pralnim uporabljam ga maksimalno...po vsakem pranju seveda...nikoli ne sušim zunaj (nimam pogojev pa še razvadila sem se) likam samo kakšne srajce in kavbojke, če se slučajno naredi rob v omari...verjetno bi morala zlikat tudi serviete, pa se mi ne da :ups:...paziš samo, da je perilo še toplo ko ga zložiš v omaro in to je to če nimaš kam napeljat pare pa pazi, da kupiš tistega s kondenzatorjem (takšnega imam jaz)...pač po vsakem sušenju zliješ vodo iz posode
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 15:46:59
|
|
|
|
Jančika_
|
Imam kombiniranega, ne sušim zelo pogosto (recimo dvakrat na teden). Imam ga pa šele eno leto, tako da ne morem reči nič glede kvarjenja. Pere in centrifugira pa super! Moja mama ima kombinirca druge znamke kot jaz že več kot 10 let, sicer se je ene dvakrat pokvaril, ampak enkrat je bil to gumb programatorja, drugič pa neka guma ali kaj že. Tako da meni se ne zdi, da bi bila to zelo slabša rešitev.
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 16:01:13
|
|
|
|
kofetek2010
|
Imam vsakega posebej in pri dojenčku ni nič več za prat in sušit kot pri 8 letniku. Moj sin se vsak dan komplet preobleče, 3x na teden ima telovadbo v šoli, 4x nogomet in 1x košarko. Čez vikend torej perem in sušim kot nora. V sušilec spravim količino dveh pralnih strojev (sušim samo Galove športne stvari, hlač in majčk pa ne, ker se skrčijo), tako da se mi časovno ful lepo izteče, saj se mi posuši v tem času, ko se naslednja dva opereta. Pralni stroj je star 8 let, sušilec pa 5 let in oba vredu delata (sušilec se še sploh ni pokvaril, pralni pa se je od začetka ful kvaril, sedaj pa je že 3 leta mir). Če bi še enkrat nabavljala, bi izbrala vsakega posebej, praktičnost pač. lp
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 16:02:41
|
|
|
|
kofetek2010
|
Saj se midva z možem tudi preoblačiva :)-:)-:)-, samo Galovih stvari je največ...
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 18:05:40
|
|
|
|
inga
|
imam kombiniranega, ki je star že 12 let, v tem času se je pokvaril 2x. sušilec uporabljam pri vsakem 3. ali 4. pranju, pa je do zdaj blo še vse ok. zdaj bom počasi kupla novega, spet kombiniranega, ker se mi zdi bolj easy. :)
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 30.11.2004 18:25:47
|
|
|
|
Gina
|
Jaz imam susilec posebej, pralni posebej. Stojita en na drugem. Ce imas susilec posedbej, posusis celo zehto naenkrat. Pri nas nas je 5 in imam minimalno 8 strojev perila na teden. Cisto vse susim v susilcu, laufa non stop - tudi poleti. Nic vec ne likam, ker ni potrebe, saj pride iz susilca speglano.:bravo::bravo: Imam pa tekega, ki je kondenzacijski in ima tipalo - sam zazna, kdaj je perilo posuseno, ni treba ugibat. Susilec je ena najboljsih stvari, ki sem si jih kdaj omislila in je vreden svojega denarja.:bravo::bravo: LP :kava::):):duda:8)
|
|
|
|
pralno-sušilni ali pralni stroj????? 2.12.2004 8:44:10
|
|
|
|
Suzi*
|
Punce, vsem najlepša hvala za odgovore. Zlate ste. :rozica: Mislim, da ste mi malo olajšale odločitev. :bravo: Kot sem že rekla, dva stroja ne prideta v poštev, ....ker ste pa zelo pohvalile na splošno sušilce in pravite da so zelo praktični, pa mislim, da bova nabavila kar kombiniranega (ker poleti pač ne bova rabila sušit v sušilcu ampak kar zunaj). hvala! Suzi
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?