ruby19
|
Ja, če je tako da je otrok sploh ne nosi sam, potem teža res ni pomembna. Pri nas pa bodo torbo nosili domov vsak dan, čeprav bodo v njej imeli čez teden le peresnico, copate in beležko. Ob petkih pa poleg tega še 3 zvezke. učbenike kolikor sem razumela zmeraj puščajo v šoli, tudi ob vikendih. Je pa tako, da jaz svojemu otroku hočem kupiti lahko torbo predvsem zato, ker ga nočem razvajati s tem, da mu bom jaz zdaj nosila torbo. Otroci so zdravi in naj se naučijo sami nositi svoje stvari, seveda le če ni pretežko. Ampak če kupiš torbo, ki ima maksimalno 900 g in je napolnjena težka maksimalno 1300 g, pa mislim da bo otrok že nesel. Zdi se mi prav, da se tudi otroka malo obremeni, seveda ne s prekomerno težo, ampak da mu bi pa jaz torbo nosila, mi pa ne pride na misel. Saj ne bom hodila v šolo jaz, ampak otrok. V bližini nas je stanovala ena nosečnica, ki je imela že eno hčerko, staro 11 let. In jo je kar naprej spremljala v šolo in nazaj domov in tudi še v 8. meseci nosečnosti hčerki nosila šolsko torbo, hčerka pa je šla praznih rok oz. ramen. Meni se to ni zdelo. Ker če tako gledamo, se nam bodo otroci vedno smilili, pa bodo ubogi, pa ne bodo sami nosili itd. Hotela sem pa opozorit, tiste, ki hočejo lažjo torbo in kupujejo prek spleta ali kataloga, da sem bila res presenečena, kako težke so te torbe že prazne (1,4 kg). Za torbe na koleščkih pa sem mnenja, da niso tako fajn, ker je problem, kadar dežuje, pa kadar je zasnežena pot, pa tudi po stopnicah. Torbe na koleščkih pa se mi zdijo idealne za na potovanja itd.
|