|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povišan sladkor v 36 tednu
12.11.2006 16:41:09   
severnica77
Pozdravljene, mene pa zanima ali so kateri zelo pozno ugotovili povišan sladkor v nosečnosti. Jaz sem bila na tamanjšem testu ( 50ml) in je bil sladkor po eni uri povišan na 8,5, pred pitjem glukoze je bil 5,3.

Sedaj pa me skrbi, ker so to odkrili komaj v 36 tednu nosečnosti. V ponedeljek imam sicer še 100 ml test in bomo videli kaj bo pokazal.

Se je katera znašla v takšni situaciji? Bojim se kakršnih koli komplikacij, sploh, ker imam rok čez cca. mesec dni, G pa spet čez dva tedna. In kaj sploh bodo ukrenili v dveh tednih?

Vnaprej hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povišan sladkor v 36 tednu
12.11.2006 16:50:05   
Naja30
Če ti bo tudi v ponedeljek test pokazal povišan sladkor, se boš v ambulanti za diabetes pogovorila o dieti in vsem ostalem, ne bo treba čakat na G. Vsaj tako so meni rekli, ko sem šla na prvi test.
Ne sekiraj se, če si ga zdaj fasala, tale diabetes, bolje proti koncu kot na začetku. Ta mesec boš pa že zdržala.
Držim pesti, da bo kljub vsemu vse ok in v mejah normale. user posted image

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.11.2006 18:05:56   
Anonimen
Meni so ugotovili povišan sladkor nekje pri 33 tednih. Imela sem ga 11 do 13. Potem sem dobila insulin, ko sem rodila se mi je stanje uredilo. Če so ti našli povišan sladkor pri 36 tednih ni nič hudega, samo malce pazi na prehrano.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.11.2006 21:31:07   
severnica77
Hvala vam za podporo in nasvete. Ni drugega kot počakat.

En user posted image  za vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2006 14:03:01   
Anonimen
Pozdravljena.

Do 34. tedna je bilo pri meni vse ok. No, v 34.tednu pa je G ugotovila, da je otrok za 1.teden prevelik in me je poslala na 50 mg test. Pokazal mi je 7,8 po pitju sladke vode, pred tem mi krvi niso vzeli.

Nato so me poslali na 100 mg test, kjer ti 4 krat vzamejo kri. Moje vrednosti so bile sledeče:
1.jemanje krvi-5,3
2.jemanje krvi-10.1
3.jemanje krvi- 7,8
3.jemanje krvi-6.1

Diabetolog mi je predpisal dieto (malo sladkorja, ogljikovih hidratov, maščov.. ogromno zelenjave in sadja).

Ravno danes sem imela pregled pri G. In mi je rekla, da so bile moje vrednosti čistov ok. PRi drugem jemanju krvi upoštevajo do 10, pri tretjem jemanju do 9 in pri četrtem jemanju do 8. Ker sem preveč pazila pri prehrani sem shujšala za 2 kg, na otroka ni slabo vplivalo. G mi je rekla, da naj sicer še vedno pazim, kaj in koliko jem, saj se lahko še vedno razvije v pravo sladkorno.

Tudi jaz sem bila pred tem pregledom zelo panična, saj me je diabetolog prav pošteno prestariš. Govoril je o inzulinu, tehtanju ogljikovih hidratov in podobno. Danes sem veliko bolj sproščeno in brez slabe volje sem pojedla piškot.

KLjub vsemu bom še vedno pazila na prehrano, saj en želim ogroziti otrokovega ali mojega zdravja.

Imej se lepo.

(odgovor članu severnica77)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.11.2006 9:08:19   
severnica77
Punce, sem danes ravnokar izvedela rezultate 100ml testa za glukozo in so vse vrednosti O.K.. Sem res tako vesela, da ne morem sploh povedati.

Zasavka - imaš pa prav, tudi, če nimaš povišanega sladkorja, je dobro vsaj malo paziti pri prehrani. Me je vse skupaj kar malo streznilo in bom sedaj vseeno premislila ali bom zmazala kar sama celo čokolado ...

Držim presti tudi za vse ostale, da bo O.K.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?