|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povedati šefici
13.1.2009 13:13:04   
Anonimen
Danes moram poklicati šefico in ji povedati, da sem noseča in, da me celo nosečnost ne bo več v službo (zaradi let in krvavitev je ginekol. rekla, da bom celo nosečnost doma) in nimam pojma kako ji naj to povem. Ali lahko zaradi tega izgubim delovno mesto, ne mislim službe ampak samo del. mesto katerega v firmi opravljam. Že vnaprej hvala za odgovore in vaše izkušnje...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povedati šefici
13.1.2009 13:24:26   
dushka
A osebno ji pa ne moreš povedat? Pokliči jo in ji pač povej. Čimprej, tem bolje bo. Če si zaposlena za nedoločen čas ti itak nič ne more. Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.1.2009 13:29:38   
LERO
Čim prej povej. Mene je bilo tudi strah. Potem pa sem zbrala pogum in začela, češ da ne vem, kako mu naj nekaj povem, ker mi je zelo neprijetno, da je do tega prišlo. Pa sem bluzila in je OK sprejel. Pričakovala sem nasprotno. No, mogoče je bil dobre volje. Probaj po ovinkih, ker slej ko prej bo treba povedati. Je pa bil zelo vesel, da je on prvi izvedel, ne pa da že si okrog govorijo o tem, jaz pa bi bila kar tiho.

In dobro, da sem takrat povedal, ker zdaj vsaj ve, zakaj sem že več kot mesec na bolniški, ker me ne znajo pozdraviti. Upam, da bom šla čim prej delati, ker bo drugače potrebno nadomeščanje. Sem pa za določen čas.

Zberi pogum!

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.1.2009 13:35:03   
Anonimen
Jaz nažalost ne morem tega povedat osebno, ker imam kar nekaj kilometrov vožnje in trenutno imam spet strogo mirovanje. me je pa klicala sodelovka, da šefica že kar naveliko sprašuje zakaj me ni. Joj, kolk me je strah poklicat...

(odgovor članu LERO)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.1.2009 13:37:16   
sonček33
Anonimna - v tem trenutku sta pomembna ti in tvoj otrok - je težko, ampak čimprej uredi in začni uživat nosečnost. Šefica bo že sprejela dejstvo. Pogumno. Pokliči in povej, kako stavri stojijo.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.1.2009 14:06:04   
eva1
Ko sem bila prvič noseča, sem jo poklicala, ji lepo povedala da sem noseča in ker imam trenutno težave, bom zaenkrat na bolniški! Več jo pa tko ne briga! Glede ostalega pa ne vem!

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.1.2009 14:19:52   
ajam27
Anonimna, premagaj strah in pokliči. Nima smisla, da se izogibaš nečemu kar boš slej ko prej morala narediti. Ni važno kako  bodo sprejeli. Važna sta ti in tvoj otrok. Je pa res, da je nadaljni odnos zelo odvisen od tega kako boš zadevo izpeljala. Morebiti ti komisija bolniške ne bo želela podaljšati in se boš lahko težavam izognila le tako, da boš kombinirala z dopustom. Tako, da je res bolje da stvar izpelješ korektno.
Kar pa se tiče delovnega mesta je pa tako. Lahko te prestavijo a moraš dobiti isto plačo kot na prejšnjem delovnem mestu.
Sem bila v podobni situaciji kot ti zato ti svetujem, da o nosečnosti povej čim prej.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.1.2009 14:38:02   
detelja
Anonimna zaradi nosečnosti ne moreš izgubit službe (edino, če ti poteče pogodba ni nujno, da ti jo podaljšajo ali če te bodo obiskali v času bolniške pa boš kršila navodila - npr. strogo mirovanje tebe pa v času kontrole ne bi bilo doma npr. bi bila v trgovini, na sprehodu...)...pokliči povej, kaj je na stvari pa adijo...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2009 14:44:44   
t5t6
Jaz pa ne razumem čemu tak strah, saj biti noseč je nekaj normalnega in najlepšega, kako pa naj drugače imamo otroke, brez nosečnosti pač ne gre. Verjetno ima tudi tvoja šefica otroke ali pa jih imajo njeni sorodniki, saj je tudi ona samo človek. Veseli se tega dogodka, pokliči šefico in ji sporči veselo novico, in ne začni, da ji moraš nekaj neprijetnega povedat, ker nosečnost res ni neprijetna stvar. Glede delovnega mesta se tudi lahko zgodi, da ga zgubiš, odvisno kje delaš in kako se nadomešča nosečnosti, ne boš pa izgubila službe, ampak ko boš držala tvojega sončka v rokah ti bodo vse te stvari bistveno manj pomembne. Bodi srečna nosečka 

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.1.2009 15:08:15   
pokec3609
Ja jo kar razumem, da jo je strah. Nosečnost si nekateri šefeki čist drugače razlagajo kot me.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2009 15:20:26   
Anonimen
kuker fejst te je stah, ko boš mogla povedat, čeprav ti verjamem kak je to grozn. veš kaj, js si vedno rečem, nobena juha se ne poje tak vroča kot se skuha, tak da le pogumno. boš pol vidla da ti bo kamen od srca pado in da si se brezveze sekirala.  veliko sreče, pa čimprej povej, da te nebo to grizlo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.1.2009 15:22:24   
dushka
Mene je bilo tudi strah povedat šefici, da sem noseča. Pa je lepo sprejela. Upam, da bo tvoja šefica lepo sprejela in razumela da boš na bolniški, ker ne želiš izgubiti otroka.

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.1.2009 15:23:06   
Lea70
Zbrati je potrebno pogum (kar je zelo enostavno reči, težje pa narediti) in jasno in glasno povedati, kako stvari stojijo. Vse ostalo je drugotnega pomena. Važna sta sedaj ti in otroček, ki raste v tebi. Čuvaj se!

Neposredna povezava do sporočila: 13
13.1.2009 15:33:29   
dushka
Pa čimprej jo pokliči, da ne bo ona prej tebe. Srečno!

(odgovor članu Lea70)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.1.2009 15:35:20   
Arwenko
Jaz ji nič nebi razlagala, da te do konca nosečnosti nebo. Povej ji po pravici, da imaš strogo mirovanje in da zaenkrat te ne bo. Ostalo pa res nima veze, saj boš sčasoma videla kako in kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 15
13.1.2009 15:39:50   
dushka
Se strinjam z Arwenko

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.1.2009 17:05:24   
uursa
Tudi jaz se strinjam z Arwenko.Najmanj kompliciranja in tako kot je.

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.1.2009 17:24:45   
Anonimen
sama sem delodajalka dvem dekletom in ti dam nasvet da jo obvestiš pisno in ustno-pisno je tudi po zakonu,konc koncu smo tudi delodajalci ljudje in razumemo take primire.

(odgovor članu uursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
13.1.2009 17:47:11   
ajam27
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

sama sem delodajalka dvem dekletom in ti dam nasvet da jo obvestiš pisno in ustno-pisno je tudi po zakonu,konc koncu smo tudi delodajalci ljudje in razumemo take primire.

To se tudi meni zdi poštena igra!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.1.2009 18:08:49   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Jaz ji nič nebi razlagala, da te do konca nosečnosti nebo. Povej ji po pravici, da imaš strogo mirovanje in da zaenkrat te ne bo. Ostalo pa res nima veze, saj boš sčasoma videla kako in kaj.

IZVIRNO SPOROČILO: dushka

Se strinjam z Arwenko

IZVIRNO SPOROČILO: uursa

Tudi jaz se strinjam z Arwenko.Najmanj kompliciranja in tako kot je.

Jaz pa ne. In kakšno kompliciranje? Če delodajalec ne ve, kdaj približno (in če sploh) se bo delavec vrnil, kako pa naj organizira delo, ki ga je doslej opravljala anonimna? Ali pač takšen način predlagate tiste, ki ste v službi samo zato, da se zjutraj in popoldne štempljate, kaj se (ne)naredi v delovnem času je pa druga pesem user posted image   Zaradi takih delodajalci v Sloveniji tako "radi" zaposlujejo ženske.

Anonimna, verjetno si jo medtem že obvestila. Želim ti lepo nosečnost in zdravega otročka user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.1.2009 18:12:59   
Anonimen
Če delodajalec ne ve, kdaj približno (in če sploh) se bo delavec vrnil, kako pa naj organizira delo, ki ga je doslej opravljala anonimna? Ali pač takšen način predlagate tiste, ki ste v službi samo zato, da se zjutraj in popoldne štempljate, kaj se (ne)naredi v delovnem času je pa druga pesem user posted image   Zaradi takih delodajalci v Sloveniji tako "radi" zaposlujejo ženske.

Se strinjam.
Prikrivaj zdaj, pa bo tudi firma prikrivala, ko bo govora o kaksni reorganizaciji.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?