|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povečana nuhalna svetlina pri plodu
4.3.2008 10:55:11   
začetnica
Zdravo
Tako sem obupana da se obracam na vas ...23.02 sem imela pregled za nuhalno svetlino in so ugotovili povečano nuhalno svetlino ploda..Seveda mi je počilo srce.. v torek so mi na ginekološki kliniki dali umetne popadke , ker se je to vleklo 17 ur ,so me v sredo operirali in naredili splav!!!! V soboto so me odpustili me pa zanima ..Zelo se  krvavim imam se vedno bolečine..Zanima me koliko casa ponavadi se krvavimo?
Zanima me koliko casa naj pocakava( pol leta )predno spet lahko poskušava naprej, koliko je priporočljivo?
Ze v naprej hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povečana nuhalna svetlina pri plodu
4.3.2008 10:58:01   
fragola
Sama sem imela ss v 14tednu, opravili so mi tudi čiščenje, moja g. mi je reklada lahko začneva po trejiuser posted image ,  vendar midva sva se odločila da počakamo do maja in takrat začneva spet. Tako, da upam da junija bom že noseča!

(odgovor članu začetnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.3.2008 10:58:15   
gajka
A so naredili še kak drug genetski pregled, da sta se kar za tak konec odločila?!? Ker povečana NS še ne pomeni, da je res prisotna genska okvara pri user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2008 11:06:51   
začetnica
Ja bila sem pri dr Pušenjaku in mi je rekel da imam 10mm nuhalno svetlino in da je otrok zelo bolan in da mi takoj svetuje prekinitev drugace bi ga pa izgubila med nosecnostjo....groza hotela sm se druge teste in sem se obrnila se na dva druga ginekologa pa sem dobila iste odgovore...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2008 11:08:26   
začetnica
Mene je strah da se bo potem vse skupaj ponovilo...koliko je moznosti za to se kaj ve ?

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2008 11:10:01   
gajka
Mi je žal za vse take primere kot je tvoj, ker verjamem, da je v takih situacijah res hudo. user posted image

Drugače pa je moja kolegica konec lanskega leta imela spontan splav in ji je G svetovala 3 mesece pavze pred novimi poskusi.

Sicer pa ti želim, da čimprej ugledaš user posted image  in to pot čim lepšo nosečnost in zdravega user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2008 11:15:55   
začetnica
res hvala, zlata si res upam da bo naslednjič vse ok. ..res ne bi sla vec cez to grozo...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2008 12:24:02   
jakoLUlana
pred leti sem imela ss pa so mi svetovali  mesece pavze, potem pa spet  "lov za dojenckom"user posted image .. Pocakala sva , ker se nisem dobro pocutila in me je mal bolelo, tako da nisva zelela tvegati. Drugic je bilo vse v redu in zdaj cakaa ze drugega.
Ne skrbt. Bolje , da so napako odkili, kot da je otrok tako zelo prizadet. Bodi vedela, da lahko zanosis (doaz imasuser posted image ) in bos videla, da bo drugic vse v redu. pa srecno

Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2008 12:41:23   
Acjom1
Možnost, da bi se to ponovilo zelo majhna. Gre za genetske napake, napake pri delitvi celic iz katerih potem nastanejo spolne celice. In takšne napake se zgodijo zelo redko, ponavadi pa povzročijo tiste zgodnje splave, ko ženske niti ne vejo, da so bile noseče. Ena izmed takšnih napak je tudi trisomija 23. kromosoma, ali Downov sindrom, ki je glavna stvar ki se pri NS preverja.
V glavnem, to je naključna napaka, ki se zgodi zelo redko, saj imajo cleice mehanizme, ki to preprečujejo, vendar včasih pač zatajijo. Zato bodi brez skrbi, naslednjič bo vse vredu.

Drugače mi je pa zelo žal, da se ti je to zgodilo, vrejamem, da mora biti nenormalno twžko. user posted image

< Sporočilo je popravil Acjom1 -- 4.3.2008 12:42:37 >

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2008 12:59:30   
Anonimen
Naj te popravim, gre za trisomijo 21 oz. Downov sindrom. Kar se genetskih napak tiče, pa je tako da so ene prenosljive. Pri genetičarki mi je bilo rečeno da je lahko prenašalec tudi kateri izmed partnerjev. In osebno poznam primer, ko je bila mati prenašalka enega od kromosomov _ne vem katerega. V glavnem ji je otrok umrl takoj po porodu - punčka. In ko je bila naslednjič noseča, so ji povedali, da fantka lahko donosi, če je noseča s punčko mora splavit, ker bi se ponovilo isto kot v prvi nosečnosti. K sreči je nosila in donosila zdravega fantka.
Začetnica, sli si morda bila na genetskem svetovanju -pred zanositvijo, ali pa že sedaj po tem žalostnem dogodku. Če nisi, ti to vsekakor svetujem.

(odgovor članu Acjom1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2008 14:27:22   
srki
Mi je hudo zate, začetnica, držim pesti, da bo v naslednje vse OKuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2008 14:37:56   
špelin@
začetnica, iz vsega srca mi je žal za tvojega user posted image  Drži se, nisi sama user posted image

Praviš, da so te operirali? Samo abrazija ali kaj več?

Meni so sprožili porod v 20. tednu, ker je mojemu sinku nehalo biti srce. Sledila je še abrazija. Moj G mi je svetoval, naj s ponovno zanositvijo počakam vsaj pol leta, dr. Pušenjak pa, da so trije ciklusi dovolj. No, počakala sem dve menstruaciji, v tretjem ciklusu po abraziji pa sem ponovno zanosila in donosila zdravo user posted image

Vso srečo ti želim user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?