Anonimen
|
Zakaj se ti je v preteklosti dvakrat zgodilo, da si rodila nedonošenčka? Kaj je bil vzrok? Šibek maternični vrat, infekcija, visok krvni tlak,...? Če je bil vzrok poznan, je veliko stvari obvladljivih- če ne, je v prihodnosti uganka, kako bo potekala nosečnost. Nihče ti ne bo dal potrdila, da bo otrok, če se odločiš zanj, popolnoma zdrav, da se bo rodil donošen. Žal. Takšno potrdilo bi rade imele vse (bodoče) nosečnice. Pa nikoli ne veš, kako je napisana tvoja usoda. Meni se ne zdiš za tretjo nosečnost prestara- sem mnenja, da je zdaj pravi čas, da se odločiš za tretjega otroka, če si ga želiš. Veliko "težav" pri otroku se da ugotoviti že v času nosečnosti- nuhalna svetlina, ki lahko najde plod z kromosomskimi napakami; morfologija, ki vidi druge težave. Verjetno boš morala veliko počivati, biti doma. Vidim, da se zavedaš tveganja- razmisli, do katere meje si ga sposobna prenesti. Sama delam z nedonošenčki. Kako se bo razvijal nedonošen otrok, je vedno loterija. Včasih so 24.tedenski otroci potem popolnoma zdravi, včasih je pa žal tako, kot pri vas. Kakšna je možnost, da rodiš še enega otroka z cerebralno paralizo, žal ne vem. Pri tem ti ne morem pomagati. Glede na tvoje strahove, preteklost,... jaz osebno ne vem, če bi se odločila še za enega otroka. Z vašim fantom bo potebnega še veliko dela, pa tudi deklica vas potrebuje. Morda bi razmislila o posvojitvi, če si tega čustveno sposobna. Res vam želim vse dobro! Pa sporoči, kako se bo razpletla tvoja zgodba...
|