|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   potovanje na tajsko
8.11.2008 8:11:08   
banananjam
pozdravljeni,
na forumu sem nova, saj sem šele pred kratkim izvedela za veselo novico user posted image

zanima me, če ima katera izkušnje s potovanjem na Tajsko in v Kambodzo, midva naj bi se tja odpravila cez novo leto? potovanje sva rezervirala ze pred mojo nosecnostjo, sedaj pa imam dilemo, ali bi sploh sla... gre za potovanje v skupini, ki ni ravno čist klasicno turistično, ne vključuje pa trekkingov in podobno...
Cepit (za hepatitis a in b) se mi ne bi bilo treba, ker sem se ze lani... edini problem je v kaksnih prebavnih motnjah...user posted image

moja G mi je rekla, da grem lahko, ker bo takrat že potekel 12. teden.... (datum poroda imam 30.6.2009)...
zanima me , ce ima katera kakse izkusnje s tem?

hvali in lep pozdrav,
m

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: potovanje na tajsko
8.11.2008 9:18:47   
Spark
Kaj pa vem, jaz sem bolj cvikatorka, in jaz vem da si ne bi upala iti. 

(odgovor članu banananjam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2008 9:25:11   
pomar*ANČA*
jaz sem dost flegmatik, ampak za tajsko se pa verjetno nebi odločila... 

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2008 9:41:43   
manna
Ne poznam nikogar, ki bi šel tja in NE BI IMEL prebavnih motenj. 

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2008 9:51:20   
Ajvy
nikoli ne bi šla noseča na takšno pot na tako destinacijo...

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2008 10:00:33   
zmajaz
Midva sva misla it v Egipt, pa potem, ko sem ugotovila, da sem noseča raje nisem šla. Pa sem drugače na splošno tudi bolj flegmatik. Sam noseča hodit v take kraje se mi pa ni zdelo najbolj pametno. Vsak se pa seveda odloči sam. 

Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2008 11:33:00   
Hator
Jaz ne bi šla. 

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2008 11:40:38   
AnciM
Jaz sem bila na Tajskem par let nazaj en mesec. Kakih prebavnih motenj nisem imela, saj sem se držala osnovnih pravil. Na cesti ješ le, če je vrelo pred tvojimi očmi. Vodo kupuješ v steklenicah in vedno preveriš, če je pokrovček originalen. In podobno.

Imela sem pa rahle probleme po trekingu, ki se je zaključil v čolnu. Zaradi dereče vode smo namreč nekaj časa sedeli v tisti rečni vodi in sem staknila rahlo vnetje spodaj. To pa ni priporočljivo v nosečnosti.

Torej jaz bi sicer šla v nosečnosti tja, ampak bi hotela vedeti do potankosti kam me peljejo. Nobenega pretiranega izpostavljanja svinjariji.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2008 11:41:25   
Anonimen
Kaj pa vem, jaz verjetno ne bi sla.
Noseca, pa slabosti, prebavne motnje...kaj pa vem, koliko bi imela od potovanja.

Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2008 11:58:12   
Dali*
Jaz ne bi šla. Razmislila bi glede higiene, pa zdravstvene oskrbe, če bi bila potrebna, dolgega poleta...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2008 12:46:01   
uršika***
Jaz tudi nebi šla. Nikoli ne veš, kaj lahko nevede poješ, kako stara je hrana, kakšna je voda,....
Pa še vprašanje je, kako se boš počutila ti- lahko, da bo ravno takrat najbolj nevzdržno zaradi slabosti, bruhanja,....je pa najbrž brezveze, da boš potovanje preležala in imela od tega ravno toliko, kot če bi ležala doma-kar je pa verjetno bolj udobno.
Jaz vem, da če bi šla v 12 tednu, bi najbrž kar umrla, ker nebi imela s sabo jogurta LCA, ki mi je najbolj pasal, pa gobove juhe že za zajtrk, pa sira Edamcauser posted image user posted image user posted image - te stvari so namreč meni omilile slabosti.
A sta že kaj v naprej plačala?

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2008 12:58:19   
Pacota
Tudi jaz ne bi sla. Sem ze prevandrala celo Azijo in ni bilo nekih hujsih tezav, pa vseeno.

Zgodi se, da moras jemati antibiotike, antimalarikov sploh ne smes... Pa zamisli si, da si nekje na dezeli, pa zacnes krvaveti...

Se huje je Kambodza!!!! Zelo pocasne povezave, zelo malo zdravnikov (sploh ce gres le malo pokukat iz Tajske strani do Angkorja, kar predvidevam, da boste, glede na to da ste organizirani).

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.11.2008 13:59:44   
Paštetka
Kaj pa malarija?

Pa saj moraš jemati tbl za malarijo, če greš kam drugam kot v Bangkok.

Te tbl, pa nikakor ne grejo skupaj z nosečnostjo.

Jaz sem bila na Tajskem en mesec. In vejermi dekle, niti slučajno ne bi šla tja noseča niti v Bangkok, kaj šele kam drugam. Veseli se nosečnosti in se ne igraj loterije. Pejd raje Loto vplačat user posted image . Imaš več možnosti, da dobiš sedmico, kot prideš od tam brez zdr. težav user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 8.11.2008 14:00:14 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.11.2008 14:22:00   
Miška2006
Jst sem dosti prepotovala in vem kako je na potovanju. Res pa je, da ne bi nikoli šla noseča kam v take kraje kot greš ti.

Praviš, da ti pred kratkim zvedela, da si noseča.....no, prav v začetku nosečnosti se zgodi največ ss. S tem nočem reči, da če boš tam šla, boš imela ss, ampak kdo ti bo tam pomagaluser posted image Saj vem, da imajo bolnišnice, ampak kakšne pa souser posted image user posted image user posted image user posted image

Če se veseliš tvoje nosečnosti, ne izpostavljaj ne sebe ne otročička v kakršnokoli nevarnost. Res pa je, da se ti lahko vse skupaj doma lahko zgodi kaj neprijetnega.

Jst bi vseeno raje ostala doma in pazila na mojega user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.11.2008 16:27:48   
ajam27
Sama presodi.
Meni je G izrecno naročil, da naj tudi dopust rezerviram kje drugje- pa sem bila namenjena le na sosodnjo Hrvaško, otok Hvar. Da naj grem nekam kjer so dobre cestne povezave in ni predaleč do bolnice.
Jaz nebi tvegala. Moje mnenje.

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.11.2008 19:16:36   
salcka
jaz sen bila na tajskem lani, preko novega leta. 3 tedne. najboljše potovanje doslej. mogoče bi pa razmišljala isto kot ti, če bi bila takrat noseča.
torej - proti hepatitisu si cepljena. jaz sem se cepila še proti tifusu. sicer ne vem, kak je s tem cepljenjem v času nosečnosti. antimalarike jemlješ samo, če greš na sever tajske, "golden triangle". jaz sem jih jemala pet dni, ker sva s fantom bila na trekingu. drugače za Bangkok in otoke antimalariki sploh niso potrebni. je pa priporočljiv en super repelent proti komarjem.
na tajskem imaš vse - mcdonalds, burger king, starbucks, italijanske restavracije... najboljše je, če ješ na cesti, kjer hrano pripravijo pred tabo. jaz sem jedla vse. res čisto vse. pa mi ni bilo čisto nič. in če mi imaš prebavne motnje... tudi doma jih lahko imaš.
tako kot eni pravijo, da ne it, sem jaz za to, da 100% greš.
kambodže pa ne poznam. sem imela namen iti letos, pa sva s fantom vedela, da se nama lahko "zgodi" otrok in zato nisva nič načrtovala vnaprej. če pa bi... bi pa sigurno šla.  

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.11.2008 9:41:24   
dushka
Jaz sem šla poleti v Turčijo in sem imela probleme na letalu. Bilo mi je zelo slabo, bruhala sem. Pred nosečnostjo nisem imela nikoli take probleme. Bila sem pa takrat noseča 13 tednov. Nikoli več ne gre na letalo med nosečnostjo.

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.11.2008 9:49:53   
jakaracman
Lej vedno se ti lahko kaj zgodi tudi doma.A presodi, če boš lahko živela s seboj vedoč, da si tja rinila in se ti je nekaj pripetilo in si izgubila zakladek.Jaz ne bi mogla.
Pa bila sem na Tajskem, tako da vem kaj govorim.

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.11.2008 10:00:53   
Hope2
Med nosečnostjo sem letela nekajkrat z letalom in je bilo vse ok, nekaj slabosti, ki pa so bile prisotne tudi doma. Sem pa imela s sabo krekerje, prepečenec, banano, pa flašo vode. Na srečo smo potovali z družbo, ki je dovoljevala vodo. Drugače pa bi sprosila stevardese eno flašo, da mi ne bi non stop v kozarčkih nosile. Na letalu moraš veliko piti in zelo priporočljive se elastične hlačne nogavice, ter stalno miganje.
Drugače pa na Tajsko ne bi šla, še manj v Kambodžo.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.11.2008 10:13:30   
čipka
jaz sen bila na tajskem lani, preko novega leta. 3 tedne. najboljše potovanje doslej. mogoče bi pa razmišljala isto kot ti, če bi bila takrat noseča.
torej - proti hepatitisu si cepljena. jaz sem se cepila še proti tifusu. sicer ne vem, kak je s tem cepljenjem v času nosečnosti. antimalarike jemlješ samo, če greš na sever tajske, "golden triangle". jaz sem jih jemala pet dni, ker sva s fantom bila na trekingu. drugače za Bangkok in otoke antimalariki sploh niso potrebni. je pa priporočljiv en super repelent proti komarjem.
na tajskem imaš vse - mcdonalds, burger king, starbucks, italijanske restavracije... najboljše je, če ješ na cesti, kjer hrano pripravijo pred tabo. jaz sem jedla vse. res čisto vse. pa mi ni bilo čisto nič. in če mi imaš prebavne motnje... tudi doma jih lahko imaš.
tako kot eni pravijo, da ne it, sem jaz za to, da 100% greš.
kambodže pa ne poznam. sem imela namen iti letos, pa sva s fantom vedela, da se nama lahko "zgodi" otrok in zato nisva nič načrtovala vnaprej. če pa bi... bi pa sigurno šla.

Tudi jaz sem bila 2 leti nazaj. Kot je predhodnica napisala pojdi....ti tudi jaz rečem da 100% pojdi. Boš videla nič ti ne bo. Cepi se pa le. Plus tega če gre že dol karkoli narobe, poskrbijo najprej za turiste, nato šele za domačine. Tako sem jaz doživela user posted image . Bila sem povsod-od otoka Koh Tao, do severa Tajske Chang Mai, Chang Rai, čez reko Mekong v Laos, čez cel Laos in nazaj na Tajsko in mi ni bilo čisto nič. Kot je napisala predhodnica v Bangkoku je najlepše jesti na cesti-sploh ulica Koh San Road je zakon. Pres tabo naredijo vse kar hočeš, od žvrklanih jajc, do palačink, kakršnokoli meso, vse vrt sadja, kalčkov, pa še trgovine imaš-7 eleven.user posted image Lej jes bi na tvojem mestu šla-sploh ker se v 12 tedu po moje nima kaj zgodit-če bi ne bi se že zdavnaj. Po moje. Uživaj če boš šla in pozdravi mi Tajsko.user posted image

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.11.2008 10:17:06   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: čipka

Plus tega če gre že dol karkoli narobe, poskrbijo najprej za turiste, nato šele za domačine. Tako sem jaz doživela user posted image .

to pa je zelo smešnouser posted image .

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.11.2008 10:19:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Midva sva misla it v Egipt, pa potem, ko sem ugotovila, da sem noseča raje nisem šla. Pa sem drugače na splošno tudi bolj flegmatik. Sam noseča hodit v take kraje se mi pa ni zdelo najbolj pametno. Vsak se pa seveda odloči sam. 

Ja sej res ves mi nimamo ne bolnic ne zdravnikov kaj sele lekarne....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
9.11.2008 10:25:42   
Anonimen
Ce bo kaj narobe je lahko tudi doma v lastnem domu. Jaz bi ti rekla pojdi in uzivaj ter zdravo user posted image  Ti zelim...

Lahko pa ti povem da za Tajsko sicer ne vem... Vem pa za Egipt naprimer...
Sama sem se odlocila da grem rodit v Slo.... ampak mi je bilo potem zal, ker bi bilo v koncni fazi v Egiptu bolje poskrbljeno, samo placala bi v Slo pa pac nisem...

No pa to ni tema...

Neposredna povezava do sporočila: 23
9.11.2008 11:00:00   
uršika***
Boš videla nič ti ne bo.

Kako pa ti to veš, da ji nič ne bouser posted image user posted image user posted image
Če tebi ni bilo nič, še ne pomeni, da tudi drugim nosečnicam ne bo nič. V najboljšem primeru ji bo lahko samo slabo, v malo slabšem primeru bo bruhala celo potovanje(to je pa za mene že dovolj tehten razlog, da nebi šla- kaj pa imaš od takega potovanja), o kakšnem splavu pa seveda rajši nebi niti razmišljala.
Pa tudi ko pravite, da je najboljše jesti stvari, ki jih pripravljajo za cesto-za sproti. Kako pa veš, koliko je staro tisto meso, ki ga imajo tam in od kje je prišlo in kaj vse je v njemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.11.2008 11:11:41   
temtem
Jaz sem prišla nazaj s Tajske ene par mesecev nazaj, zdaj sem pa 29 t noseča. Ej, ti kar pejt, samo pazi nase, pa se maži z Autanom... Uživaj

temtem

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?