čipka
|
jaz sen bila na tajskem lani, preko novega leta. 3 tedne. najboljše potovanje doslej. mogoče bi pa razmišljala isto kot ti, če bi bila takrat noseča. torej - proti hepatitisu si cepljena. jaz sem se cepila še proti tifusu. sicer ne vem, kak je s tem cepljenjem v času nosečnosti. antimalarike jemlješ samo, če greš na sever tajske, "golden triangle". jaz sem jih jemala pet dni, ker sva s fantom bila na trekingu. drugače za Bangkok in otoke antimalariki sploh niso potrebni. je pa priporočljiv en super repelent proti komarjem. na tajskem imaš vse - mcdonalds, burger king, starbucks, italijanske restavracije... najboljše je, če ješ na cesti, kjer hrano pripravijo pred tabo. jaz sem jedla vse. res čisto vse. pa mi ni bilo čisto nič. in če mi imaš prebavne motnje... tudi doma jih lahko imaš. tako kot eni pravijo, da ne it, sem jaz za to, da 100% greš. kambodže pa ne poznam. sem imela namen iti letos, pa sva s fantom vedela, da se nama lahko "zgodi" otrok in zato nisva nič načrtovala vnaprej. če pa bi... bi pa sigurno šla. Tudi jaz sem bila 2 leti nazaj. Kot je predhodnica napisala pojdi....ti tudi jaz rečem da 100% pojdi. Boš videla nič ti ne bo. Cepi se pa le. Plus tega če gre že dol karkoli narobe, poskrbijo najprej za turiste, nato šele za domačine. Tako sem jaz doživela . Bila sem povsod-od otoka Koh Tao, do severa Tajske Chang Mai, Chang Rai, čez reko Mekong v Laos, čez cel Laos in nazaj na Tajsko in mi ni bilo čisto nič. Kot je napisala predhodnica v Bangkoku je najlepše jesti na cesti-sploh ulica Koh San Road je zakon. Pres tabo naredijo vse kar hočeš, od žvrklanih jajc, do palačink, kakršnokoli meso, vse vrt sadja, kalčkov, pa še trgovine imaš-7 eleven. Lej jes bi na tvojem mestu šla-sploh ker se v 12 tedu po moje nima kaj zgodit-če bi ne bi se že zdavnaj. Po moje. Uživaj če boš šla in pozdravi mi Tajsko.
|