Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 9:50:21
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea_si Živjo. Zadnjič so na mon-u debatirali o potnih stroških in goljufanju, ampak tam se itak slej ko prej začnejo prepirati glede česar koli že in se debata ni razvila nikamor Ja....tukaj pa ne.....
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 9:52:41
|
|
|
|
Anonimen
|
moji so pošteni. Sem pa itak preblizu službe, da bi kaj dobila.
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 9:57:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Mam realne. Itak vedo kje živim. Jih pa poznam nekaj ki jih po dogovoru s šefom izplačujejo več, na račun tega da imajo nižjo plačo, kar mi je pa nekaj najbolj neumnega. Pol pa zboliš recimo al pa greš na porodniško pa ful manj dobiš. Najbolj hecno mi je pa k kdo govori kolk dobi plače pa zraven še prevoz pa malco šteje. To ni plača. So pa ful poostrili nadzor nad tem se mi zdi.
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:00:31
|
|
|
|
jakaracman
|
Pri nas v službi so kar nekaj goljufov dobili in so morali zneske vrnti so bili pa recimo okoli 6000 eur in več.Imajo redno kontrole in očitno se jim splača.
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:00:46
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Mam realne. Itak vedo kje živim. Jih pa poznam nekaj ki jih po dogovoru s šefom izplačujejo več, na račun tega da imajo nižjo plačo, kar mi je pa nekaj najbolj neumnega. Pol pa zboliš recimo al pa greš na porodniško pa ful manj dobiš. Najbolj hecno mi je pa k kdo govori kolk dobi plače pa zraven še prevoz pa malco šteje. To ni plača. So pa ful poostrili nadzor nad tem se mi zdi. ja, samo tu ne gre za dvostranski dogovor, pač pa za delodajalčevo korist, ker ima tako manj stoškov. Prikeže minimalko, odvaja minimalne davke in prispevke in da na roko 200 evrov. To je pa zelo grdo. Samo nimaš kaj. Ne samo bolniška, tudi porodniška je potem zelo majhna. jaz imam realne, bi se pa dalo to že v pogodbi o zaposlitvi zajeziti, tako kot imam recimo jaz: stalno bivališče to in to, ugotovljeno je, da delavka prihaja na delo iz naslova tega in tega. Pošteno.
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:01:37
|
|
|
|
Shorty_
|
jaz dobim realno za mesečno vozovnico 34Evrov in toliko tudi porabim
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:02:53
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Mam realne. Itak vedo kje živim. Jih pa poznam nekaj ki jih po dogovoru s šefom izplačujejo več, na račun tega da imajo nižjo plačo, kar mi je pa nekaj najbolj neumnega. Pol pa zboliš recimo al pa greš na porodniško pa ful manj dobiš. Najbolj hecno mi je pa k kdo govori kolk dobi plače pa zraven še prevoz pa malco šteje. To ni plača. So pa ful poostrili nadzor nad tem se mi zdi. ja, samo tu ne gre za dvostranski dogovor, pač pa za delodajalčevo korist, ker ima tako manj stoškov. Prikeže minimalko, odvaja minimalne davke in prispevke in da na roko 200 evrov. To je pa zelo grdo. Samo nimaš kaj. Ne samo bolniška, tudi porodniška je potem zelo majhna. Ja itak da je to v delodajalčevo korist. Sam eni se ne zavedajo da če gredo recimo na bolniško za en mesec da so v riti pol. Pač gledajo sam zdaj, nič v prihodnost. Jaz nikol neb na kej tacga pristala.
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:11:11
|
|
|
|
LoCa
|
js tudi dobim za vozovnico lpp. bom pa prihranila ko bom s kolesom začela se vozit .
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:17:04
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica IZVIRNO SPOROČILO: alea_si Živjo. Zadnjič so na mon-u debatirali o potnih stroških in goljufanju, ampak tam se itak slej ko prej začnejo prepirati glede česar koli že in se debata ni razvila nikamor Ja....tukaj pa ne..... Nikoli. Res.
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:17:39
|
|
|
|
bodoča
|
Imam realne potne stroške, ki pa jih tudi skor vse porabim. Imamo pa pri nas v službi potne stroške vezane na mesečno vozovnico, kar je po eni strani fajn, ker, če sem naprimer polovico delovnih dni v mesecu doma (bolniška, dopust), vsaj polovico pa sem delala, dobim za cel mesec potne stroške. Po drugi strani pa je to slabo, če delam manj kot polovico delovnih dni, pa sem več doma, pa jih ne dobim nič. Tole goljufanje pa je s****e v lasten žep, ker skoz tvegaš, da te odkrijejo, pol moraš pa itak vse vrnit.
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:18:31
|
|
|
|
kristinaj
|
težko goljufati a se da..... jaz sem živela v kraju urco oddaljenem od službe in smo se vozili v 4, 5 tako,da si prišel na vrsto 1x tedensko oz. malo več in se je kar poznalo...... to zame ni goljufanje, ker nikjer ne piše, da se v večih ne smeš voziti...... sedaj ko sem 3km od službe porabim pa bistveno več za gorivo :=)). problem so tisti, ki imajo zač in stalni naslov in podatke za pot str dajo od tistega naslova, ki je bolj oddaljen...... te bi bilo za kontrolirat in jim naročit, da vrnejo denar....
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:24:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi se običajno tud trije skupej vozmo. To zame ni goljufanje. Pa tud vedo da se skup vozmo. Pa k bodo vinjete bom ful pršparala(70€mesečno) Že sedaj, tud če se s svojim avtom vozim mi ostane, ker pri nas plačujejo enosmerno vozovnico x 2 x število delovnih dni + mesečno lpp. Pa še varčen avtek mam . Tko da kar fajn prevoz ven pride
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 10:53:07
|
|
|
|
Polona31
|
Mene pa zanima, kako si prikažete potne stroške za službeno pot, pa se vas recimo pelje več skupaj? Si zaračunate kilometrino vsi, ali samo tisti ki vozi? Ali da ste na izboraževanju in si uredite bivanje v kraju izobraževanja (sorodniki), da se vam ni treba vsak dan voziti v eno smer več kot 100km. Ali si v takšnem primeru obračunate kilometrino za vse dni ko ste na izobraževanju, ali res samo za pot tja in nazaj?
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 11:00:56
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31 Mene pa zanima, kako si prikažete potne stroške za službeno pot, pa se vas recimo pelje več skupaj? Si zaračunate kilometrino vsi, ali samo tisti ki vozi? Ali da ste na izboraževanju in si uredite bivanje v kraju izobraževanja (sorodniki), da se vam ni treba vsak dan voziti v eno smer več kot 100km. Ali si v takšnem primeru obračunate kilometrino za vse dni ko ste na izobraževanju, ali res samo za pot tja in nazaj? Jaz si nič sama ne obračunam. Pač mi prevoz obračunajo po veljavni vozovnici za vsak delovni dan ko sem v službi. Neodvisno od tega kako v šiht pridem. Lahko bi tud peš pršla pa bi še zmer mela plačano . Pač prevoz dobimo vsi plačan tud če se trije skupaj vozimo. Saj se ne vsak dan, odvisno kakšne obveznosti ima kdo(teren ipd.). Pa en je študent pa ne dobi povrnjeno. Za službene poti si pišem kilometre vsak dan, tud če tam spim(če mi prenočišča seveda ne plača firma).....logično.
< Sporočilo je popravil karin24 -- 8.5.2008 11:01:54 >
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 11:42:56
|
|
|
|
srki
|
Obračunano imam vse po zakonu, mesečno vozovnico . Sem pošten človeček. Eni pa pač niso, ne pri prevozih, ne kje drugje. Naj uživajo.
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 11:53:14
|
|
|
|
dana
|
Plačajo mi mesečno vozovnico in to je to. Nimam kaj goljufat in si tudi ne bi upala. Ker v drobnem tistu piše da je sankcija neresničnih podatkov odpoved delovnega razmerja. NE, hvala. Za tistih par evrov več. Ni pa pokrit moj prevoz s tem denarjem. Iz mojga kraja pa do Lj vozi avtobust vsega 5x na dan, prav tako obratno. In ker delam v centru LJ se do polovice poti pripeljem z avtom, potem pa na vlak do LJ. Saj vlak ni tako drag kot bus, če pa računam zraven še bencin me pride pač vse skupaj več kot dobim povrnjeno. Ampak je dobro dokler še bo.
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 12:36:52
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: dana Iz mojga kraja pa do Lj vozi avtobust vsega 5x na dan, prav tako obratno. In ker delam v centru LJ se Ampak je dobro dokler še bo. Pri meni pa 1-krat na dan. Pol pa še za trolo porabim, za žetone, zjutraj me pripelje do službe, za domov pa grem na Rudnik, ker je BV, da ob 15.30 rine v sam center mesta. Bi ziher pol ure kasneje domov prišla.
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 13:33:20
|
|
|
|
viv_
|
Jaz se vozim še z eno sodelavko skupi - vsaka en teden vozva.
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 15:45:56
|
|
|
|
metuLJchy
|
Jaz delam pri mojemu, ki ime svoj s.p - če bi želela bi konec koncev lahko si nabijala potne, ker imam jaz stalno prebivališče še vedno na goriškem, delava pa v okolici LJ - pa se mi ne da s tem zezat, jaz itak ne bi nič od tega imela, on bi imel lahko na ta račun prenapihnjene stroške, ampak čemu - da pride potem en dan inšpektor in bova imela cel kažin. Ne, hvala, se mi ne da s tem rok mazat.
|
|
|
|
RE: potni stroški - goljufanje? 8.5.2008 17:38:16
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea_si So vaši potni stroški realni ali vezani na stalno bivališče, kjer dejansko ne živite? Mislis, da bi mi jih kar do Splita placali... ?
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?