Dali*
|
Spodnje besedilo je citirano po duhec 1:Objavljeno: 11:07; Ponedeljek, 01. Sep jaz sem šla na NS k dr. strahovi v zdravstveni dom domžale. plačala sem 60 €. sam pregled pa zgleda nekako takole: sestra te pokliče v ordinacijo, tam je postelja in zraven nje UZ. zdravnica ti reče, da se uležeš na posteljo, slečeš si pa hlače do sredine bokov. torej ti 1/2 lulike gleda ven (po domače).ampak je itak tema, tako da se nič ne vidi. zraven tebe sedi zdravnica, zraven nje pa tvoj fant/mož. potem te namaže po trebuhu z gelom in začne uz. cel pregled traja cca.15-20 min. skupaj gledate otročka, zdravnica izmeri njegovo velikost ter na podlagi zadnje M določi trajanje nosečnosti. nato pogleda, če ima otroček viden želodček, obe rokici in nogici, pogleda možgančke(če se delijo na dve polovici), izmeri njegovo stegnenico, preveri, če je vidna čeljust... skratka preveri, če so vsi pomembni organi vidni. potem poslušaš srček, izmeri še utrip/minuto. nato pa preveri, če je dobro vidna nosna kost, ter nuhalna svetlina (ns se kaže kot zelo svetel predel na zatilju) nato izmeri nuhalno svetlino - njeno dolžino. pri meni je bila dolga 1,6mm (baje je to dobro). mislim, da je to vse kar pregleda. rezultate dobiš potem sprintane v obliki nekakšnega izvida. mi smo potem še malo gledali otročka, naredila nama je še (zastonj) 4d UZ- je rekla, da naju malo pocrklja. in to je to zdravnica je enkratna, res super. ves čas ti razlaga kaj gledaš, kaj meri ipd. mojemu je vse razložila kaj vidi na ekranu, kje so prstki, nogice ipd tako, da je moj čisto navdušen nad njo. spola se pri meni še ni videlo, je rekla, da je bolj majhna možnost, da se tako kmalu vidi spol. čeprav je ona že kar nekajkrat pravilno napovedala. midva sva s seboj prinesla cd -R in dvd +R (vseeno je katerega imaš). tako, da nama je posnela 19 slikic, 3 nama je sprintala (4d uz). moraš pa takoj, ampak res takoj povedati, da imaš cd. ker je zdravnica kar malo naspidirana, sploh če ima gužvo. mora pa cd vstaviti v napravo pred začetkom uz-ja.
|