|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   postopek po komisiji za IVF
6.1.2010 0:50:20   
stelavita
Živijo punce!
Ali mi lahko katera prosim pove, kako potekajo stvari na KC v LJ, ko dobiš odločbo konzilija, da si sprejet v postopek? Sem namreč prvič v postopku umetne oploditve na kliničnem centru v LJ in se ne znajdem najbolje. Ali je kakšna vrsta po tem, ko dobiš evidenčno številko, da prideš v pravi postopek s punkcijo in transferjem? Kako poteka sprejem na kliniki, ko dobiš zdravila? Kdaj si obveščen o zdravilih, ki jih boš jemal? Te skozi vse to vodi izbrani zdravnik? …
Hvala že v naprej in lep pozdrav.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: postopek po komisiji za IVF
6.1.2010 11:07:13   
Anonimen
Ko dobiš odločbo komisije, da greš v IVF postopek, ti na listu piše tudi kam poklicati in se naročiti. Skratka, pokličeš, dobiš evidenčno številko in ti povedo kdaj naj prideš na UZ. Potem ti določijo kateri postopek boš imela (dolgi, kratki ali mild) in kdaj začneš. Pri dolgem je to 22 dan ciklusa, pri kratkem 2 dan, pri mild pa 5 dan ciklusa. Dobiš zdravila, ti pokažejo kako se jih meša, kako se "špiknit" in ti povedo, kdaj imaš naslednji UZ.
Kar se tiče zdravnikov, je teden drugi dežuren na UZjih, punkcijah in transferjih.
Imaš pa tudi tole temo: http://www.ringaraja.net/forum/Januar%2Ffebruar_2010_IVF%2FICSI/m_4715929/tm.htm
Najboljše je, da kar tam postaviš vprašanje. user posted image

(odgovor članu stelavita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2011 17:38:56   
kejt2
Kaj je razlika med mild in "klasičnim" IVF postopkom? Ok, razumem, da je prvi bolj blag, ampak v čem?
Kaj pa IUI, ali to pri nas delajo?

Hvala za pojasnila,
Kate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2011 19:07:51   
mala06
IZVIRNO SPOROČILO: kejt2

Kaj je razlika med mild in "klasičnim" IVF postopkom? Ok, razumem, da je prvi bolj blag, ampak v čem?
Kaj pa IUI, ali to pri nas delajo?

Hvala za pojasnila,
Kate

Razlika je v dolžini špikanja z inekcijami in nič drugega. Ženske različno reagiramo na hormone in en prej pridejo do punkcije druge kasneje. To so vse IVF postopki. IUI delajo pa tudi pri nas, največkrat tistim, ki imajo nepojasnjeno neplodnost oz. je z obema vse ok.

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2011 21:39:48   
kejt2
No, ker pri nama je tako, da spadava med unih 5% (po nekih podatkih 10) nepojasnjenih in so me vtaknili kar v IVF, mild.
Ker sem mislila, da je mogoče to drug izraz za IUI, sem vprašala za opis postopka in dejansko je IVF (s hormoni, punkcijo in vsem). Kot si razložila, je očitno razlika samo v hormonih (tj. mild se nanaša na hormone), ne pa v samem postopku.
Sedaj pa ne vem, zakaj se pri nama niso odločili probat najprej z IUI. Glede na to, da to obstaja.
Zadeva je šla že na konzilij. Ali ima smisel spraševati, zakaj ne IUI?! user posted image Ali ima kakšna podobne izkušnje?

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2011 21:54:36   
mala06
kejt2 to je pa res zanimivo. Ker meni so pa prvo rekli, da bom imela IUI a so se, glede na kasnejše izvide, premislili in me dali kar na čakalno listo za IVF. Po moji jih lahko samo vprašaš, zakaj te niso dali na IUI, če je v bistvu vse ok z vama. Jaz bi jih vprašala. Pa želim ti uspešen postopek in da zagledaš user posted image

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2011 7:07:32   
ajnas6
IZVIRNO SPOROČILO: mala06

Ker meni so pa prvo rekli, da bom imela IUI a so se, glede na kasnejše izvide, premislili in me dali kar na čakalno listo za IVF.

Čakalno listo??? Kaj tudi tukaj je cakalna lista? Zakaj mores na cakalno listo, ce ze tako si do konzilija se nacakal dovolj?

Boze mili, pocasi bom res prenesla napotnico kam drugam ...

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.3.2011 8:59:06   
mala06
ajnas6 konzilij samo pregleda izvide in odloči a si primerna za postopek. Odobrijo pa vedno. Ja, na žalost je potem še čakalna list in res se načakaš. V MB, kjer sem jaz, so se sedaj še podaljšale zaradi prenove laboratorija.
Upam, da ti uspe naravno in ne boš rabla nobene čakalne liste user posted image

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.3.2011 14:48:44   
kejt2
OK. Potlej obstaja možnost, da se konzilij odloči za IUI.
Jest sem dr., vprašala ali obstaja še kakšna druga možnost, razen IVF pa mi je odvrnil, da ne.

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2011 20:31:23   
ajnas6
Boze mili, sem mislila da po konziliju pac pocakas na prvo user posted image in gres v postopek user posted image

Videt bom res menjala napotnico in sla k Resu, ima katera izkusnje s tem?

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.4.2011 11:54:19   
kejt2
user posted image
Ja, tako je to: najprej konzilij, nato šele termin. So mi pa rekli, da ne bo zelo dolgo (kaj to pomeni ne vem) in tudi, da so se v LJ čakalne dobe skrajšale (in niso več po eno leto). user posted image
Punce imajo z dr. Rešom dobre izkušnje. Če vtipkaš ime v iskalnik, boš našla kar nekaj strani, namenjenih njemu.

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.4.2011 16:48:21   
ajnas6
Ja poznam njegov sloves, in bi rade volje migrirala k njemu. Samo ne vem kako je s tem, ce mas napotnico ze v GK Ljubljana. Predvsem to me zanima, ce ima katera izkusnje. 

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.4.2011 17:56:06   
Anonimen
Čaw dekleta!
A sem prav prebrala,da ko pridejo papirji iz
konzilija se moraš še naročiti?
a ni to tako da ko dobiš papirje in nato user posted image
pokličeš in se dogovoriš za UZ.?
Sem v postopku IUI in čakam na papirje?
Ker ta papir ki sem ga dobila v LJ-Leonišču
(navodila) ni nikjer to omenjeno.
Sedaj sem pa popolnoma zmedena,prosim vas
za odgovore tiste ki ste imele ta postopek.

Hvalauser posted image

(odgovor članu ajnas6)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Nadležne dlake...
dejzi

Uporabljam:

depilator (24%)

kremo (5%)

vosek (5%)

britvico (60%)

drugo (3%)

nič (3%)

Število vseh glasov: 474

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!