|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   posteljica zadaj
9.3.2008 20:00:43   
Anonimen
V 23. tednu mi je na morfološkem pregledu v materinsko knjižico ginekolog pod posteljica napisal: zadaj.
A to pomeni tisto trditev, da otroka nosiš v križu ali kaj drugega?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: posteljica zadaj
9.3.2008 20:34:42   
silvya
Ne pomeni nič pomembnega. Nekje pač mora biti. user posted image Bodi brez skrbi in uživaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2008 21:09:26   
lindy
Ja naj bi pomenil, da ga nosiš bl v križu, ampak to spet bl pravjo, pa da se ti trebuh ne pozna tolk, pa da brcike prej čutiš pa te stvari, nč pomembnega!

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2008 21:36:12   
Anonimen
Ja sej to da se mi trebuh ne pozna je res. Čist komot nosim še vse stare kavbojke.
A ma kakšen bistven pomen to za porod?

(odgovor članu lindy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2008 21:48:23   
maja24
Pa kaj kompliciraš,če bi imel pomen bi ti G sam povedal.Uživaj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.3.2008 21:49:53   
lindy
Pa sej je sam lepo vprašalauser posted image , ne nima nobenega pomena za sam porod!

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.3.2008 22:33:33   
špelin@
Hja, ne vem, kaj to pomeni "tehnično" gledano - tudi jaz imam posteljico zadaj, ampak malega nosim spredaj. Se pravi je od križa proti trebuhu gledano najprej posteljica, potem pa otroček user posted image  Brce in premike čutim izredno močno. Drugače pa se mi zdi, da je takšna lega posteljice odlična: ni ne na ustju MV, niti ne na trebušni strani, če bi prišlo do CR.

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.3.2008 23:56:09   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Hja, ne vem, kaj to pomeni "tehnično" gledano - tudi jaz imam posteljico zadaj, ampak malega nosim spredaj. Se pravi je od križa proti trebuhu gledano najprej posteljica, potem pa otroček user posted image  Brce in premike čutim izredno močno.

Se podpišem. To, da se pa trebuh pri taki legi manj pozna pa ni res, vsaj nekje od 25 tedna naprej se mi zdi prav markanten  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.3.2008 23:57:32   
lindy
Jah sej veste, da vsak drugač pove, ni prov velik za verjet!user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2008 8:42:20   
kristinaj
ni panike...tudi moja je bila zadaj, to pomeni da leži na strani hrbtenice...... glede vpliva na porod ne vem ali ga ali ne.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.3.2008 12:19:54   
2.mama
Posteljica zadaj pomeni, da otročka nosiš v križu. Kaj to pomeni, pa ti lahko povem samo iz prakse. Zdaj že drugega nosim "zadaj" in opažam, da nimam standardnih težav, kot je zatekanje nog, bolečine v križu, lažje spim na boku, trebuh se mi skoraj ne pozna,... moje kolegice ki so nosile "spredaj" so vse te težave imele. Imam pa težave, ker me od brcik že vse boli; mehur verjetno uporablja za blazino, črevesje za gumi tvist, skratka - vse je bolj intenzivno.

To je moje opažanje.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
10.3.2008 12:32:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.3.2008 13:01:14   
alea01
Živjo!

Jaz imam posteljico zadaj. Nosim pa spredaj in trebuh je za 27t ogromen. Ful me boli križ, noge mi zatekajo,.... Posteljica pač nekje mora bit. Če je spredaj, čutiš manj močne brcike, če je pa zadaj, so te brcike intenzivnejše.
Ne vidim, če bi to igralo kakšno vlogo. Razen, če je bolj nizko, lahko pride do prezgodnjega poroda.
Lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.3.2008 13:12:17   
san
to je verjetno pomembno, kadar s e kaj zakomplicira, da pač vejo kje posteljica leži, ali pa pri padcu, udarcu v trebuh (npr. če je posteljica spredaj) drugače pa dvomim, da ima vpliv na to kje otroka nosimo, na bolečine... jaz sem imela v vseh treh nosečnostih zadaj posteljico in vsaka nosečnost je bila drugačna - od velikosti in oblike trebuha do težav in bolečin.

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.3.2008 14:18:48   
san
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=&Show=1028

sem ravno nekaj iskala in naletela na to, če katero zanima.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.3.2008 15:16:52   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: flower
A če je na trebušni starni kaj bi naj to pomenilo za CR, kot je ena omenila?

Lej, jaz to samo ugibam - ugibam, da je lažje (manj tvegano) zarezati v steno maternice, na kateri ni pritrjena posteljica, in je treba biti pri CR pač pazljivejši, če je posteljica spredaj (na trebušni strani).

Brez panike user posted image  Tule gre za moje (medicinsko popolnoma nepodkovano) ugibanje!

Neposredna povezava do sporočila: 16
14.3.2008 13:34:07   
Anonimen
Hvala punce za odgovore.
2.mama, user posted image  mene tudi buta v mehur, me včasih pošteno na wc prime, da me kar zapečeuser posted image

maja24. Nisem vprašala zato ker kompliciram, ampak zato ker sem radovedna kaj to pomeni.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
14.3.2008 14:19:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
14.3.2008 15:43:07   
Naty*
Glede na pogovore z ostalimi nosečkami je res čist vseeno, kje je posteljica, večina nas ma kr iste težave user posted image . Js jo mam tud zadaj, ampak trebuh je pa vseen velik, to pač pomeni, da je user posted image  spredaj user posted image .

Sicer je pa najslabša varianta (povedala babca v MŠ), če se posteljica "pripne" spodaj na MV, ker je treba naredit CR (seveda otroček drugač ne more ven). Predvidevam pa, tko ko špelin@, da je verjetno težje naredit CR, če je postlca spredaj user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

Neposredna povezava do sporočila: 19
14.3.2008 19:42:45   
AnciM
Jaz jo imam spredaj in pravi G, da je to najpogostejo. Res pa je, da je najbolj nevarno, če se premakne navzdol (pa če je bila prej spredaj ali zadaj) saj zapre MV in user posted image nemore sam na svet. Kar se pa CR tiče, pa posteljica nima veliko veze. V vsake primeru gre pri porodu ven.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?