|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   posteljica/košek & spalnica/svoja soba & prev...
30.11.2006 11:37:25   
Kaštrun
Lep pozdrav!

1.) Mene zanima, koliko od vas ima novorojenčka v košku in koliko direktno v posteljici?

2.) Zanima me tudi ali ste ga imele takoj v svoji sobi (če je le-ta kje blizu) ali ste ga imele pri sebi v spalnici in koliko časa?

3.) Zanima me, kje ste imele previjalno mizo? V kopalnici ali v njegovi sobi in kje se vam je zdelo najbolj praktično?

Prosim če odgovorite tudi na ta način, da odgovorite kaj se vam zdi najbolj praktično, se pravi kaj ste ve opazile kaj bi lahko bilo drugače oz. bolj praktično.

Hvala za odgovore!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 11:42:54   
Aja32
1. - takoj v posteljici...
2. -  v spalnici in še vedno je tam... Počasi bo moral v svojo sobico... user posted image user posted image user posted image
3. - v otroški sobici...

Za košek se nisem odločila, ker se mi zdi, da ga itak ful hitro prerastejo... Posteljica se mi zdi, pa da je najbolje, da je na začetku v spalnici...
Jaz mislim, da se ljudje odločijo, da postavijo določene zadeve tam, kjer imajo prostor... Jaz recimo za previjat ne morem imeti v kopalnici, ker je premajhna...

Lp A

< Sporočilo je popravil Aja32 -- 30.11.2006 11:43:17 >

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 12:00:14   
mojsoncek
Ziv'

1. v posteljici - kosek hitro prerastejo, posteljico sva pa dobila
2. pri slabih petih mesecih sva ga prestavila v njegovo sobico, ker se je ponoci ful premetaval in jaz nisem nic spala. Dokler ne spijo celo noc je ze fino, da imas bejbija v spalnici, da ponoci ne nabiras prevec kilometrov.
3. Dokler je spal v spalnici smo imeli previjalno kar v dnevni sobi, kjer je "center dogajanja" cez dan. Ko pa sva ga preselila v njegovo sobico, je tja romala tudi previjala.

lp

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 12:15:41   
Olivija
1) v košku (ca.5mes.), ker sva košek čez dan prestavila v dnevno sobo in sta bile čez dan z nami.

2) košek sva potem zvečer imela v spalnici zraven najine postelje, sva se tako bolj počutila.

3) previjalno mizo imava od vsega začetka v otroški sobi, meni je super, ker je Ikea-ina s predalniki, ki se potem zloži v navaden predalnik. Imela sem pa na začetku gor na polici eno skodelico z vodo za razna umivanja.

LP 

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 12:25:51   
shooo
POSTELJA: neza ima posteljo v najini sobi, ob najini postelji ze od zacetka in bo se en cas tako.prve mesece je tak in tak spala z nami zadnja 2 pa je celo noc v svoji postelji. stara je 10 mesecev.tudi pri naslednjem bo verejtno enako.
Previjalana :  ko se je rodila smo uporabljali previjalno mizo , ki je bila v spalnici.ko se je zacela obracati sem jo previjala na posteji, tako da sem jaz zraven sedela ali klecala na tlah- nikakor ne stoje! sedaj je porevijalna v otroski sobi , uporabljamo jo za omaro (ima 4 predale) in nezo previjam kar na tleh kjer je itak vecino casa. na tleh je deka na njo pa samo razgrnem previjalno podlogo.
se dobro da imamo previjalno sposojeno, sama je nikoli ne bi kupila.
za ta denar si raje kupim kaj bolj uporabnega.
lp


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 13:02:29   
Mateja82
1. direktno v posteljici imeli smo zibelko v dnevni sobi kjer je spala čez dan, ko jo je prerastla spi čez dan  na najini postelji.  Zibelko sva dobila nepričakovano v sposojo če je nebi bilo bi pač spala na postelji.

2. je zraven naju v spalnici spi  v svoji postelji. V svojo sobo jo imam namen dat ko bo prespala celo noč. Zaenkrat se mi zdi to bolj praktično, ker se mi ne da ponoči hodit vsake toliko časa v njeno sobo.

3. Previjalno mizo imamo v naši skupni  spalnici, ko se bo selila  v svojo sobo gre previjalna tudi tja oz. bo kos pohištva komoda. Men se zdi najboljše da imam vse stvari na enem mestu in vedno pri roki. Imela bi jo tudi v kopalnici, ampak je miza zelo velika in zavzame preveč prostora.



_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 13:29:51   
A-N-J-A
1.)1 mesec v zibki,nato v posteljici.Zdaj bomo pa zibko kar preskočili in bo šel direkt v posteljicouser posted image .
2.)še zdaj spi v najini sobi,ampak jo bomo te dni preselili,ker prihaja nov kandidat
3.)previjalno imamo v kopalnici,si sploh ne predstavljam drugače.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 14:38:31   
Bonnie_RR
1) Od prihoda iz porodnisnice spi v svoji posteljici. Koska nismo imeli.

2) Posteljico ima v najini spalnici in bo zraven najine postelje se kar nekaj casa. Tamali je star 9,5 m. Nam tako vsem pase, sobice pa se nima svoje (v prihodnosti).

3) Previjalno sem imela do vceraj (smo se namrec vceraj preselili) v sobi, kjer smo imeli nekaksno dnevno sobo, zdaj jo imam pa v kopalnici. Prej sem imela taveliko, zdaj imam pa podolgovato zaradi prostora. Kako se bo obnesla bomo pa se videli...

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 16:37:14   
trdozimc
1. V posteljici od začetka. (košek se mi zdi, da hitro prerastejo), je pa najbrž praktično, ker ga lahko čez dan prestaviš v prostor k sebi
2. Spal je v posteljici od začetka v najini spalnici do 6. meseca, potem je šel v svojo sobo, ker se je zbujal, ko je slišal naju
3. previjalno sem imela do 8. meseca v kopalnici, kar je bilo zelo praktično, ker je v kopalnici vedno najtopleje, pa še zagreješ jo hitro, če je sila, ker je manjša, poleg tega pa je pri čisto majcenih otrocih vedno voda pri roki, za umivanje, brisanje ritke..........., pa še umazano perilo sem metala kar v pralni stroj in iz sušilca direkt v predale od previjalne user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 19:14:07   
eya
1. takoj v posteljici, košek hitro prerastejo
2. v najini spalnici, ker nimamo urejene še otroške sobe
3. v spalnici, ker je v kopalnici premalo prostora, sicer se mi zdi dosti bolj praktično v kopalnici. Vodo imaš zraven, po kopanju ga lahko tam oblečeš v pižamo, pa še spalnico ne rabiš toliko segrevat (za previjanje in preoblačenje mora biti bolj toplo kot za spanje).

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 19:31:16   
Sonrisa
1. V košku je bila čez dan, v posteljici ponoči. Če koška ne bi dobili, ga tudi ne bi kupovali. Je bil pa kar praktičen, ker smo ga imeli spodaj, spalnice so pa v zgornjem nadstropju in mi tako ni bilo potrebno hoditi gor in dol.

2. V svojo sobo je šla pri kakšnih 5. mesecih, ko sva ugotovila, da jo med spanjem motiva.

3. Previjalno imamo narejeno kar na pralnem stroju in je super. Vse je pri roki. Ne predstavljam si, da bi morala hoditi previjati v zgornje nadstropje. Sem pač komot! user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 21:13:37   
lolipop
1. Midva sva na začetku uporabljala kar košaro od vozička. Sem kupila poseben jogi. Notri je bil do približno 4. meseca, ko mu je postala premajhna.

2. Najprej v spalnici, potem pa sva se skupaj z user posted image  preselila v njegovo sobo, kjer spiva še danes.user posted image

3. Tudi jaz imam previjalno od Ikea, ki jo potem uporabljaš kot predalnik, zato je od začetka v njegovi sobi. Se pa strinjam z Eyo, da je kopalnica iz navedenih razlogov bolj praktična. Res paje  tudi, da previjalna miza, tista klasična, nekako po šestem mesecu ne pride več v poštev. Moj pri previjanju ni pri miru niti pet sekund.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 21:39:59   
bskrle
Imam ogromno previjalno (pisalno mizo) s peno, kjer lahko previjaš sočasno 2 otroka. Uporabna pri nastarejši 3 leta, pri ta drugi 2 leti in pol, dojenčica pa jo je šele začela ...
Zibka do 4 mesecev ob  postelji, češrav večino noči dojenček spi z nama. Ko pa pride večja sestrica, mora pa v posteljico.
V sobo bo šla , ko se ne bomo več ponoči dojili.

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 21:58:50   
kapesanta
1. Najprej je bil v prenosni torbi v najini postelji - torej ni bilo koška in ni bilo postelje. Ko je torbo prerastel je pa še kak mesec ležal med nama, potem smo ga pa odselili v svojo posteljco in pridno spi v njej - ko se zbudi za hranjenje(1x na noč) ga pa prestavim v veliko posteljo in potem pri naju spi do zjutraj. Ko je večkrat jedel pa nisem imela volje vsakič vstajat in ga jemat in potem še vračat v posteljico.
2. Zaenkrat je še v najini sobi, vendar ga možek s svojim smrčanjem budi - sicer se hvalabogu zbudi samo 1x na noč, ampak vseen - zakaj ne bi še tisto prespal, če lahko?
3. Previjalna omara s predali s cotkami je v dnevni sobi, v kopalnici imamo pa narejeno previjalno nad bano, da ga na njej zjutraj porihtam in uredim pred in po kopanju. Zame je tako najbolj praktično, ker smo čez dan največ v dnevni in je previjalna+cotke najbolj pri roki. V kopalnici pa mora biti vsaj previjalna podloga, da ga lahko previješ in umiješ... na toplem. 

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 22:14:13   
sonchica
1) takoj v posteljici ( kot so ti že nekatere predhodnice rekle hitro prerastejo)

2) spal je znama v najni spalnici ,sedaj ko je star 6 ,5 mescev pa bo šal v svojo sobico ker ga motiva in sliši čisto vse kar se dogaja okrog njega user posted image

3) najpred sem jo mela v spalnici nato pa sma jo dala v otroško sobico


_____________________________



(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
30.11.2006 22:27:35   
Katrin
Pozdravljena!

1. user posted image  je prve 3 mesece spala v košku, nato v posteljici.

2. Eno leto smo bili skupaj v spalnici. Kar se tiče nočnega dojenja, je to bolj praktično, saj se ti ni treba ponoči sprehajat po stanovanjuuser posted image  

3. Zaradi prostorske stiske smo imeli prvo leto previjalno kar v spalnici, ko pa smo se preselili, smo jo postavili v otroško sobo.

Srečno user posted image

Lp, katrin

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
1.12.2006 8:22:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
1.12.2006 9:26:31   
lenika
1. Od začetka v svoji posteljici, sem ga pa zagradila z blazino za dojenje, da se je počutil bolj varnega.
2. Še sedaj pri 6,5 meseca spi pri nama v spalnici in se kar ne morem odločit za selitev v svojo sobico, ker je na drugem koncu stanovanja, čeprav prespi noča včasih se predrami samo toliko, da mu dam dudico. Se bojim, da ga v njegovi sobici ne bi takoj slišala in bi se do konca predramil.
3. Previjalno mizo imamo v otroški sobici in izkjučno tam ga preoblačimo. Tudi zvečer, ko ga skopamo, ga ovitega v brisačo odnesemo v sobico in ga tam oblečemo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
1.12.2006 11:47:56   
ema79
1.v svoji posteljici,tudi meni se zdi, da košek prehitro prerastejo
2.v najini spalnici, je le tam zaenkrat plac za njeno posteljico, ker drugače bi mogla otroško čist prerihtat, zato pa trenutno še ni financ, pa še bližje je meni
3.v kopalnici ,jo je moj kr sam naredu in postavu nad bide,drugje ni placa, pa še bolj je praktično zame, ker jo umiješ, daš na previjelno, oblečeš pižamco....

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: posteljica/košek & spalnica/svoja soba & ...
1.12.2006 13:33:14   
viv_
1. Ta prva direkt v posteljici, ta druga v košku (ni prostora za posteljico)

2. Ta prva je bila v spalnici z nama do dveh let in pol, potem je šla v svojo sobo, ta druga bo pri nama, dokler ne prespi cele noči, potem gre k sestrici.

3. Previjalna je v spalnici oz. zdaj v otroški sobi, v kopalnici niti pod razno ni prostora.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?